Bange toerist kiest in India voor bodyguard

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

India vlagBuitenlanders die India bezoeken, huren steeds vaker persoonlijke bewaking in. Directe aanleiding zijn recente groepsverkrachtingen en gewelddadige overvallen, waarbij ook toeristen het doelwit waren. Volgens de krant The Guardian kiezen niet alleen zakenmensen voor bodyguards, maar zijn het ook – vooral vrouwelijke – vakantiegangers die momenteel een persoonlijke beveiliger in de arm nemen.


De eigenaar van een jonge beveiligingsfirma in New Delhi bevestigt het beeld. "We krijgen vooral verzoeken om mensen bij te staan tussen 2 en 3 uur ’s middags", zegt Anubhav Khiwani van Denetim Services. De klanten komen vooral uit West-Azië, maar ook westerse zakenlieden kloppen bij zijn organisatie aan. "De groepsverkrachting van een fysiotherapeut in Delhi, in december vorig jaar, raakt mensen van over de hele wereld", vervolgt Khiwani. "Een vriendin uit Brazilië moest haar reis naar India annuleren, omdat haar moeder haar niet wilde laten gaan.”

Alledaagse situaties

Shaleni Nigam, een 44-jarige accountant uit Canada, overweegt op haar volgende zakenreis naar India ook een bodyguard in te huren. "Heel verontrustend is, dat de aanvallen op vrouwen vooral plaatsvinden in alledaagse situaties - in een bus, in een hotelkamer, in de buurt van een dorp", zegt Nigam. "Ik weet dat dergelijke aanvallen ook in andere landen gebeuren, maar wat nu in India aan de orde is, is van een andere orde.”
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder