Bange toerist kiest in India voor bodyguard

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

India vlagBuitenlanders die India bezoeken, huren steeds vaker persoonlijke bewaking in. Directe aanleiding zijn recente groepsverkrachtingen en gewelddadige overvallen, waarbij ook toeristen het doelwit waren. Volgens de krant The Guardian kiezen niet alleen zakenmensen voor bodyguards, maar zijn het ook – vooral vrouwelijke – vakantiegangers die momenteel een persoonlijke beveiliger in de arm nemen.


De eigenaar van een jonge beveiligingsfirma in New Delhi bevestigt het beeld. "We krijgen vooral verzoeken om mensen bij te staan tussen 2 en 3 uur ’s middags", zegt Anubhav Khiwani van Denetim Services. De klanten komen vooral uit West-Azië, maar ook westerse zakenlieden kloppen bij zijn organisatie aan. "De groepsverkrachting van een fysiotherapeut in Delhi, in december vorig jaar, raakt mensen van over de hele wereld", vervolgt Khiwani. "Een vriendin uit Brazilië moest haar reis naar India annuleren, omdat haar moeder haar niet wilde laten gaan.”

Alledaagse situaties

Shaleni Nigam, een 44-jarige accountant uit Canada, overweegt op haar volgende zakenreis naar India ook een bodyguard in te huren. "Heel verontrustend is, dat de aanvallen op vrouwen vooral plaatsvinden in alledaagse situaties - in een bus, in een hotelkamer, in de buurt van een dorp", zegt Nigam. "Ik weet dat dergelijke aanvallen ook in andere landen gebeuren, maar wat nu in India aan de orde is, is van een andere orde.”
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder