Bange toerist kiest in India voor bodyguard

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

India vlagBuitenlanders die India bezoeken, huren steeds vaker persoonlijke bewaking in. Directe aanleiding zijn recente groepsverkrachtingen en gewelddadige overvallen, waarbij ook toeristen het doelwit waren. Volgens de krant The Guardian kiezen niet alleen zakenmensen voor bodyguards, maar zijn het ook – vooral vrouwelijke – vakantiegangers die momenteel een persoonlijke beveiliger in de arm nemen.


De eigenaar van een jonge beveiligingsfirma in New Delhi bevestigt het beeld. "We krijgen vooral verzoeken om mensen bij te staan tussen 2 en 3 uur ’s middags", zegt Anubhav Khiwani van Denetim Services. De klanten komen vooral uit West-Azië, maar ook westerse zakenlieden kloppen bij zijn organisatie aan. "De groepsverkrachting van een fysiotherapeut in Delhi, in december vorig jaar, raakt mensen van over de hele wereld", vervolgt Khiwani. "Een vriendin uit Brazilië moest haar reis naar India annuleren, omdat haar moeder haar niet wilde laten gaan.”

Alledaagse situaties

Shaleni Nigam, een 44-jarige accountant uit Canada, overweegt op haar volgende zakenreis naar India ook een bodyguard in te huren. "Heel verontrustend is, dat de aanvallen op vrouwen vooral plaatsvinden in alledaagse situaties - in een bus, in een hotelkamer, in de buurt van een dorp", zegt Nigam. "Ik weet dat dergelijke aanvallen ook in andere landen gebeuren, maar wat nu in India aan de orde is, is van een andere orde.”
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder