Schokkend! Sokken in sandalen!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KledingstijlNog mooie vakantiefoto’s gemaakt? Van toeristen op een Frans marktje, een Spaanse boulevard, een Grieks eiland of een Italiaans terras? Grote kans dat je de grootste gruwel hebt vastgelegd van vakantievierend Europa: een man op sandalen, met sokken! In een onderzoek van vakantiesite Zoover onder 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen geeft 65 procent aan niet gecharmeerd te zijn van deze kledingstijl.

Ook te kleine zwembroeken worden niet altijd gewaardeerd (20 procent). Bij vrouwen storen de ondervraagde vakantiegangers zich vooral aan te strakke kleding als een te kleine legging (40 procent) of juist vormloze kleding, zoals een broekpak (22 procent).

Italianen top...

Natuurlijk zijn er ook positieve uitschieters. Ruim een op de drie ondervraagden (35 procent) vindt Italianen de best geklede Europeanen. Fransen zijn na Italianen het meest modebewust in Europa, zo leert het onderzoek, maar met 11 procent komen ze niet in de buurt van de Italianen. Op nummer drie staan de Zweden met 9 procent van de stemmen. De onderzoekers noemen het opvallend dat bijna elke nationaliteit zichzelf en zijn medeburger goed gekleed vindt. De meeste ondervraagden zetten de kledingstijl van de eigen nationaliteit, gepaard met die van de Italiaan, op nummer één of twee.

...Polen flop

De kledingstijl van de Polen wordt het minst gewaardeerd. Zij krijgen slechts 1,7 procent van de stemmen als het gaat om goed gekleed gaan. Ook Grieken, Duitsers en Engelsen scoren niet al te best op dit gebied. Nederland komt in deze Europese lijst op nummer acht met slechts 4,7 procent van de stemmen.
De Polen zijn overigens wel aan een vervelende opmars bezig. Bij vergelijkbaar onderzoek in 2010 namen ze namelijk nog een derde plaats in als het ging om hun minst flatteuze kleding, na koploper Engeland en Duitsland.

Op reis met Zoover!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder