Schokkend! Sokken in sandalen!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KledingstijlNog mooie vakantiefoto’s gemaakt? Van toeristen op een Frans marktje, een Spaanse boulevard, een Grieks eiland of een Italiaans terras? Grote kans dat je de grootste gruwel hebt vastgelegd van vakantievierend Europa: een man op sandalen, met sokken! In een onderzoek van vakantiesite Zoover onder 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen geeft 65 procent aan niet gecharmeerd te zijn van deze kledingstijl.

Ook te kleine zwembroeken worden niet altijd gewaardeerd (20 procent). Bij vrouwen storen de ondervraagde vakantiegangers zich vooral aan te strakke kleding als een te kleine legging (40 procent) of juist vormloze kleding, zoals een broekpak (22 procent).

Italianen top...

Natuurlijk zijn er ook positieve uitschieters. Ruim een op de drie ondervraagden (35 procent) vindt Italianen de best geklede Europeanen. Fransen zijn na Italianen het meest modebewust in Europa, zo leert het onderzoek, maar met 11 procent komen ze niet in de buurt van de Italianen. Op nummer drie staan de Zweden met 9 procent van de stemmen. De onderzoekers noemen het opvallend dat bijna elke nationaliteit zichzelf en zijn medeburger goed gekleed vindt. De meeste ondervraagden zetten de kledingstijl van de eigen nationaliteit, gepaard met die van de Italiaan, op nummer één of twee.

...Polen flop

De kledingstijl van de Polen wordt het minst gewaardeerd. Zij krijgen slechts 1,7 procent van de stemmen als het gaat om goed gekleed gaan. Ook Grieken, Duitsers en Engelsen scoren niet al te best op dit gebied. Nederland komt in deze Europese lijst op nummer acht met slechts 4,7 procent van de stemmen.
De Polen zijn overigens wel aan een vervelende opmars bezig. Bij vergelijkbaar onderzoek in 2010 namen ze namelijk nog een derde plaats in als het ging om hun minst flatteuze kleding, na koploper Engeland en Duitsland.

Op reis met Zoover!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder