Schokkend! Sokken in sandalen!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KledingstijlNog mooie vakantiefoto’s gemaakt? Van toeristen op een Frans marktje, een Spaanse boulevard, een Grieks eiland of een Italiaans terras? Grote kans dat je de grootste gruwel hebt vastgelegd van vakantievierend Europa: een man op sandalen, met sokken! In een onderzoek van vakantiesite Zoover onder 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen geeft 65 procent aan niet gecharmeerd te zijn van deze kledingstijl.

Ook te kleine zwembroeken worden niet altijd gewaardeerd (20 procent). Bij vrouwen storen de ondervraagde vakantiegangers zich vooral aan te strakke kleding als een te kleine legging (40 procent) of juist vormloze kleding, zoals een broekpak (22 procent).

Italianen top...

Natuurlijk zijn er ook positieve uitschieters. Ruim een op de drie ondervraagden (35 procent) vindt Italianen de best geklede Europeanen. Fransen zijn na Italianen het meest modebewust in Europa, zo leert het onderzoek, maar met 11 procent komen ze niet in de buurt van de Italianen. Op nummer drie staan de Zweden met 9 procent van de stemmen. De onderzoekers noemen het opvallend dat bijna elke nationaliteit zichzelf en zijn medeburger goed gekleed vindt. De meeste ondervraagden zetten de kledingstijl van de eigen nationaliteit, gepaard met die van de Italiaan, op nummer één of twee.

...Polen flop

De kledingstijl van de Polen wordt het minst gewaardeerd. Zij krijgen slechts 1,7 procent van de stemmen als het gaat om goed gekleed gaan. Ook Grieken, Duitsers en Engelsen scoren niet al te best op dit gebied. Nederland komt in deze Europese lijst op nummer acht met slechts 4,7 procent van de stemmen.
De Polen zijn overigens wel aan een vervelende opmars bezig. Bij vergelijkbaar onderzoek in 2010 namen ze namelijk nog een derde plaats in als het ging om hun minst flatteuze kleding, na koploper Engeland en Duitsland.

Op reis met Zoover!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder