Schokkend! Sokken in sandalen!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KledingstijlNog mooie vakantiefoto’s gemaakt? Van toeristen op een Frans marktje, een Spaanse boulevard, een Grieks eiland of een Italiaans terras? Grote kans dat je de grootste gruwel hebt vastgelegd van vakantievierend Europa: een man op sandalen, met sokken! In een onderzoek van vakantiesite Zoover onder 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen geeft 65 procent aan niet gecharmeerd te zijn van deze kledingstijl.

Ook te kleine zwembroeken worden niet altijd gewaardeerd (20 procent). Bij vrouwen storen de ondervraagde vakantiegangers zich vooral aan te strakke kleding als een te kleine legging (40 procent) of juist vormloze kleding, zoals een broekpak (22 procent).

Italianen top...

Natuurlijk zijn er ook positieve uitschieters. Ruim een op de drie ondervraagden (35 procent) vindt Italianen de best geklede Europeanen. Fransen zijn na Italianen het meest modebewust in Europa, zo leert het onderzoek, maar met 11 procent komen ze niet in de buurt van de Italianen. Op nummer drie staan de Zweden met 9 procent van de stemmen. De onderzoekers noemen het opvallend dat bijna elke nationaliteit zichzelf en zijn medeburger goed gekleed vindt. De meeste ondervraagden zetten de kledingstijl van de eigen nationaliteit, gepaard met die van de Italiaan, op nummer één of twee.

...Polen flop

De kledingstijl van de Polen wordt het minst gewaardeerd. Zij krijgen slechts 1,7 procent van de stemmen als het gaat om goed gekleed gaan. Ook Grieken, Duitsers en Engelsen scoren niet al te best op dit gebied. Nederland komt in deze Europese lijst op nummer acht met slechts 4,7 procent van de stemmen.
De Polen zijn overigens wel aan een vervelende opmars bezig. Bij vergelijkbaar onderzoek in 2010 namen ze namelijk nog een derde plaats in als het ging om hun minst flatteuze kleding, na koploper Engeland en Duitsland.

Op reis met Zoover!

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder