Schokkend! Sokken in sandalen!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KledingstijlNog mooie vakantiefoto’s gemaakt? Van toeristen op een Frans marktje, een Spaanse boulevard, een Grieks eiland of een Italiaans terras? Grote kans dat je de grootste gruwel hebt vastgelegd van vakantievierend Europa: een man op sandalen, met sokken! In een onderzoek van vakantiesite Zoover onder 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen geeft 65 procent aan niet gecharmeerd te zijn van deze kledingstijl.

Ook te kleine zwembroeken worden niet altijd gewaardeerd (20 procent). Bij vrouwen storen de ondervraagde vakantiegangers zich vooral aan te strakke kleding als een te kleine legging (40 procent) of juist vormloze kleding, zoals een broekpak (22 procent).

Italianen top...

Natuurlijk zijn er ook positieve uitschieters. Ruim een op de drie ondervraagden (35 procent) vindt Italianen de best geklede Europeanen. Fransen zijn na Italianen het meest modebewust in Europa, zo leert het onderzoek, maar met 11 procent komen ze niet in de buurt van de Italianen. Op nummer drie staan de Zweden met 9 procent van de stemmen. De onderzoekers noemen het opvallend dat bijna elke nationaliteit zichzelf en zijn medeburger goed gekleed vindt. De meeste ondervraagden zetten de kledingstijl van de eigen nationaliteit, gepaard met die van de Italiaan, op nummer één of twee.

...Polen flop

De kledingstijl van de Polen wordt het minst gewaardeerd. Zij krijgen slechts 1,7 procent van de stemmen als het gaat om goed gekleed gaan. Ook Grieken, Duitsers en Engelsen scoren niet al te best op dit gebied. Nederland komt in deze Europese lijst op nummer acht met slechts 4,7 procent van de stemmen.
De Polen zijn overigens wel aan een vervelende opmars bezig. Bij vergelijkbaar onderzoek in 2010 namen ze namelijk nog een derde plaats in als het ging om hun minst flatteuze kleding, na koploper Engeland en Duitsland.

Op reis met Zoover!

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder