Fietsen langs kaas en koeien met de KoeKaasRoute

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

grazendekoe.jpgDe KoeKaasRoute is een gloednieuwe fietsroute die je langs prachtige plekken tussen Rotterdam en Gouda leidt. Uiteraard langs weilanden met koeien en de vele kaasboerderijen in de Krimpenerwaard. De route is voor iedereen interessant, maar is speciaal uitgezet om mensen uit de stad te laten kennismaken met de rust, ruimte en het groen van de Krimpenerwaard. Veel 'stadsmensen' komen niet zo snel op het platteland, maar als ze het toch zo dichtbij de stad gelegen groen eenmaal ontdekt hebben komen ze er graag terug, zo is de ervaring.

De KoeKaasRoute voert langs plekken waar het agrarisch verleden nog voelbaar is: langs oude boerderijen en over historische wegen van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Dan via de weilanden en (kaas)boerderijen in de Krimpenerwaard naar de mooie kaasstad Gouda en weer terug. Onderweg kun je genieten van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij.

Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. Onderweg is ook de gastvrijheid van de ondernemers te proeven: op de boerderij worden vaak kaas, honing, eieren of andere eerlijke producten verkocht en de restaurantjes koken vaak met streekproducten. De route gaat ook langs mooie dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en door de historische stad Gouda.

Verbinden van stad en land

De laatste jaren is het besef gegroeid dat de stad de rust en ruimte van het platteland hard nodig heeft. Het uitzetten van themaroutes als de KoeKaasRoute is een van de manieren die de stadsregio Rotterdam aangrijpt om stadsbewoners met het agrarisch gebied te laten kennismaken. Ook Gouda ondersteunt de stad-landverbinding van harte. Niet alleen vanwege de groene recreatie, maar ook om de eeuwenoude kaas-band te verstevigen.

De folder van de KoeKaasRoute is gratis en is binnenkort verkrijgbaar bij VVV’s en andere recreatieve organisaties in Rotterdam, Gouda en de Krimpenerwaard. De route is dan ook te vinden op diverse websites als Rbuiten.nl, Welkomingouda.nl, Uitindewaard.nl en GroeneHart.nl.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder