Fietsen langs kaas en koeien met de KoeKaasRoute

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

grazendekoe.jpgDe KoeKaasRoute is een gloednieuwe fietsroute die je langs prachtige plekken tussen Rotterdam en Gouda leidt. Uiteraard langs weilanden met koeien en de vele kaasboerderijen in de Krimpenerwaard. De route is voor iedereen interessant, maar is speciaal uitgezet om mensen uit de stad te laten kennismaken met de rust, ruimte en het groen van de Krimpenerwaard. Veel 'stadsmensen' komen niet zo snel op het platteland, maar als ze het toch zo dichtbij de stad gelegen groen eenmaal ontdekt hebben komen ze er graag terug, zo is de ervaring.

De KoeKaasRoute voert langs plekken waar het agrarisch verleden nog voelbaar is: langs oude boerderijen en over historische wegen van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Dan via de weilanden en (kaas)boerderijen in de Krimpenerwaard naar de mooie kaasstad Gouda en weer terug. Onderweg kun je genieten van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij.

Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. Onderweg is ook de gastvrijheid van de ondernemers te proeven: op de boerderij worden vaak kaas, honing, eieren of andere eerlijke producten verkocht en de restaurantjes koken vaak met streekproducten. De route gaat ook langs mooie dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en door de historische stad Gouda.

Verbinden van stad en land

De laatste jaren is het besef gegroeid dat de stad de rust en ruimte van het platteland hard nodig heeft. Het uitzetten van themaroutes als de KoeKaasRoute is een van de manieren die de stadsregio Rotterdam aangrijpt om stadsbewoners met het agrarisch gebied te laten kennismaken. Ook Gouda ondersteunt de stad-landverbinding van harte. Niet alleen vanwege de groene recreatie, maar ook om de eeuwenoude kaas-band te verstevigen.

De folder van de KoeKaasRoute is gratis en is binnenkort verkrijgbaar bij VVV’s en andere recreatieve organisaties in Rotterdam, Gouda en de Krimpenerwaard. De route is dan ook te vinden op diverse websites als Rbuiten.nl, Welkomingouda.nl, Uitindewaard.nl en GroeneHart.nl.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder