Fietsen langs kaas en koeien met de KoeKaasRoute

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

grazendekoe.jpgDe KoeKaasRoute is een gloednieuwe fietsroute die je langs prachtige plekken tussen Rotterdam en Gouda leidt. Uiteraard langs weilanden met koeien en de vele kaasboerderijen in de Krimpenerwaard. De route is voor iedereen interessant, maar is speciaal uitgezet om mensen uit de stad te laten kennismaken met de rust, ruimte en het groen van de Krimpenerwaard. Veel 'stadsmensen' komen niet zo snel op het platteland, maar als ze het toch zo dichtbij de stad gelegen groen eenmaal ontdekt hebben komen ze er graag terug, zo is de ervaring.

De KoeKaasRoute voert langs plekken waar het agrarisch verleden nog voelbaar is: langs oude boerderijen en over historische wegen van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Dan via de weilanden en (kaas)boerderijen in de Krimpenerwaard naar de mooie kaasstad Gouda en weer terug. Onderweg kun je genieten van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij.

Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. Onderweg is ook de gastvrijheid van de ondernemers te proeven: op de boerderij worden vaak kaas, honing, eieren of andere eerlijke producten verkocht en de restaurantjes koken vaak met streekproducten. De route gaat ook langs mooie dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en door de historische stad Gouda.

Verbinden van stad en land

De laatste jaren is het besef gegroeid dat de stad de rust en ruimte van het platteland hard nodig heeft. Het uitzetten van themaroutes als de KoeKaasRoute is een van de manieren die de stadsregio Rotterdam aangrijpt om stadsbewoners met het agrarisch gebied te laten kennismaken. Ook Gouda ondersteunt de stad-landverbinding van harte. Niet alleen vanwege de groene recreatie, maar ook om de eeuwenoude kaas-band te verstevigen.

De folder van de KoeKaasRoute is gratis en is binnenkort verkrijgbaar bij VVV’s en andere recreatieve organisaties in Rotterdam, Gouda en de Krimpenerwaard. De route is dan ook te vinden op diverse websites als Rbuiten.nl, Welkomingouda.nl, Uitindewaard.nl en GroeneHart.nl.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder