Fietsen langs kaas en koeien met de KoeKaasRoute

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

grazendekoe.jpgDe KoeKaasRoute is een gloednieuwe fietsroute die je langs prachtige plekken tussen Rotterdam en Gouda leidt. Uiteraard langs weilanden met koeien en de vele kaasboerderijen in de Krimpenerwaard. De route is voor iedereen interessant, maar is speciaal uitgezet om mensen uit de stad te laten kennismaken met de rust, ruimte en het groen van de Krimpenerwaard. Veel 'stadsmensen' komen niet zo snel op het platteland, maar als ze het toch zo dichtbij de stad gelegen groen eenmaal ontdekt hebben komen ze er graag terug, zo is de ervaring.

De KoeKaasRoute voert langs plekken waar het agrarisch verleden nog voelbaar is: langs oude boerderijen en over historische wegen van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Dan via de weilanden en (kaas)boerderijen in de Krimpenerwaard naar de mooie kaasstad Gouda en weer terug. Onderweg kun je genieten van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij.

Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. Onderweg is ook de gastvrijheid van de ondernemers te proeven: op de boerderij worden vaak kaas, honing, eieren of andere eerlijke producten verkocht en de restaurantjes koken vaak met streekproducten. De route gaat ook langs mooie dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en door de historische stad Gouda.

Verbinden van stad en land

De laatste jaren is het besef gegroeid dat de stad de rust en ruimte van het platteland hard nodig heeft. Het uitzetten van themaroutes als de KoeKaasRoute is een van de manieren die de stadsregio Rotterdam aangrijpt om stadsbewoners met het agrarisch gebied te laten kennismaken. Ook Gouda ondersteunt de stad-landverbinding van harte. Niet alleen vanwege de groene recreatie, maar ook om de eeuwenoude kaas-band te verstevigen.

De folder van de KoeKaasRoute is gratis en is binnenkort verkrijgbaar bij VVV’s en andere recreatieve organisaties in Rotterdam, Gouda en de Krimpenerwaard. De route is dan ook te vinden op diverse websites als Rbuiten.nl, Welkomingouda.nl, Uitindewaard.nl en GroeneHart.nl.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder