Winnaars op het web: Bol, Belvilla en KLM

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

LaptopDe best vindbare website van 2013 is Bol.com. Tot die conclusie komt WUA! na het beoordelen van 3500 sites op onder meer vindbaarheid, eerste indruk en gebruiksvriendelijkheid. Uit het overzicht van de marktleider op het gebied van online benchmarking blijkt dat websites in de toeristische en vrijetijdssector aan een gestage opmars bezig zijn. Bol.com wordt bijvoorbeeld op de voet gevolgd door Belvilla.nl en KLM.com.In de top 25 van WUA! staan 12 ondernemingen uit de travelbranche. Ook Hotels.com, Weekendjeweg.nl en Vacansoleil.nl stegen op de ranglijst; Booking.com en Arke.nl moesten plekken inleveren. Volgens de onderzoekers is Belvilla.nl favoriet voor het boeken van vakantiehuizen in Frankrijk. De website van Belvilla wordt door respondenten omschreven als ‘zeer duidelijk en overzichtelijk met veel keuze’. Respondenten die zich online oriënteren op vliegtickets, komen vaak bij KLM terecht. In het onderzoek van juli 2013 overtuigde KLM 21 procent van de respondenten.

De methode van WUA!

WUA! laat consumenten zoeken naar producten of diensten. Vervolgens geven die aan welke websites hen hierin het beste bedienen. Een zoekopdracht kan bijvoorbeeld zijn: ‘ga op zoek naar een tablet, wie vind je? Wat beleef je? Waar wil je die kopen?’
De beoordeling gebeurt op de volgende onderdelen: vindbaarheid, doorgaan, voorkeur, eerste indruk, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, informatiewaarde, vormgeving, vertrouwen en webimago.

De top 25 van 2013:

Top 25 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder