Zo zoekt de Nederlandse vakantieganger online!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Online vakantie zoekenIn januari en juli zoeken we massaal naar vakantiebestemmingen, waarbij Kroatië, Oostenrijk en Scandinavië steeds populairder worden. En jongeren laten traditionele bestemmingen als Salou (Spanje) en Chersonissos (Griekenland) meer en meer links liggen en zoeken hun volgende bestemming vaker via touroperators als Jiba, Sunweb en Corendon. Deze conclusies vallen te trekken uit de jaarlijkse analyse van Expand Online naar online zoektrends onder Nederlandse vakantiegangers.

Volgens de onderzoekers van Expand Online zijn aan de hand van online zoekacties trends vast te stellen over de voorkeuren van de Nederlandse vakantieganger. “Er is een duidelijk stijgende lijn te zien in het online zoekvolume op vakantiegerelateerde zoekwoorden. Daarnaast valt het op dat de consument een steeds bredere oriëntatie online krijgt en vaker op zoek gaat naar minder traditionele vakantiebestemmingen, zoals vakanties in Scandinavië en stedentrips naar Sevilla en Valencia. Hierdoor is het voor reisorganisaties van cruciaal belang om, zeker in december/januari en juli, zo goed mogelijk online in te spelen op de behoeften van de consument,” is hun conclusie.

Andere landen in de spotlights

Frankrijk is nog altijd het favoriete vakantieland voor Nederlanders, al loopt de belangstelling volgens de onderzoekers voor dit land terug, net als voor Spanje en Italië. Opkomende landen zijn Kroatië, Oostenrijk, Noorwegen en Denemarken. Bulgarije, Hongarije en Zwitserland zijn sinds vorig jaar verdwenen uit de top 15 van populairste bestemmingen.

Jongeren gaan anders zoeken

Uit de analyse blijkt een opvallend verandering in het zoekgedrag van jongeren. Waar ze voorheen op bestemming zochten, kiezen ze nu vaker voor een reisorganisaties en zoeken daar een reis uit. Lisette Huijzer van Expand Online: ,,Dat is een belangrijke en positieve trend voor touroperators, die jongerenreizen aanbieden: jongeren laten de bekende bestemmingen links liggen en kiezen bij een bepaalde organisatie een reis uit die hen leuk lijkt. Het imago van de operator is blijkbaar belangrijker aan het worden dan de bestemming zelf.”

Tent versus hotel in Nederland

Ook is gekeken naar het verschil in populariteit tussen kamperen en hotelovernachtingen per provincie in Nederland. Hierbij valt op dat met name in Drenthe, Friesland en Groningen kamperen populairder is dan in de andere provincies. Sterker nog, in deze provincies is de vraag naar hotelovernachtingen het laagst van heel Nederland.

Nog geen keuze gemaakt? Bekijk ons vakantieaanbod!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder