Zo zoekt de Nederlandse vakantieganger online!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Online vakantie zoekenIn januari en juli zoeken we massaal naar vakantiebestemmingen, waarbij Kroatië, Oostenrijk en Scandinavië steeds populairder worden. En jongeren laten traditionele bestemmingen als Salou (Spanje) en Chersonissos (Griekenland) meer en meer links liggen en zoeken hun volgende bestemming vaker via touroperators als Jiba, Sunweb en Corendon. Deze conclusies vallen te trekken uit de jaarlijkse analyse van Expand Online naar online zoektrends onder Nederlandse vakantiegangers.

Volgens de onderzoekers van Expand Online zijn aan de hand van online zoekacties trends vast te stellen over de voorkeuren van de Nederlandse vakantieganger. “Er is een duidelijk stijgende lijn te zien in het online zoekvolume op vakantiegerelateerde zoekwoorden. Daarnaast valt het op dat de consument een steeds bredere oriëntatie online krijgt en vaker op zoek gaat naar minder traditionele vakantiebestemmingen, zoals vakanties in Scandinavië en stedentrips naar Sevilla en Valencia. Hierdoor is het voor reisorganisaties van cruciaal belang om, zeker in december/januari en juli, zo goed mogelijk online in te spelen op de behoeften van de consument,” is hun conclusie.

Andere landen in de spotlights

Frankrijk is nog altijd het favoriete vakantieland voor Nederlanders, al loopt de belangstelling volgens de onderzoekers voor dit land terug, net als voor Spanje en Italië. Opkomende landen zijn Kroatië, Oostenrijk, Noorwegen en Denemarken. Bulgarije, Hongarije en Zwitserland zijn sinds vorig jaar verdwenen uit de top 15 van populairste bestemmingen.

Jongeren gaan anders zoeken

Uit de analyse blijkt een opvallend verandering in het zoekgedrag van jongeren. Waar ze voorheen op bestemming zochten, kiezen ze nu vaker voor een reisorganisaties en zoeken daar een reis uit. Lisette Huijzer van Expand Online: ,,Dat is een belangrijke en positieve trend voor touroperators, die jongerenreizen aanbieden: jongeren laten de bekende bestemmingen links liggen en kiezen bij een bepaalde organisatie een reis uit die hen leuk lijkt. Het imago van de operator is blijkbaar belangrijker aan het worden dan de bestemming zelf.”

Tent versus hotel in Nederland

Ook is gekeken naar het verschil in populariteit tussen kamperen en hotelovernachtingen per provincie in Nederland. Hierbij valt op dat met name in Drenthe, Friesland en Groningen kamperen populairder is dan in de andere provincies. Sterker nog, in deze provincies is de vraag naar hotelovernachtingen het laagst van heel Nederland.

Nog geen keuze gemaakt? Bekijk ons vakantieaanbod!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder