Zo zoekt de Nederlandse vakantieganger online!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Online vakantie zoekenIn januari en juli zoeken we massaal naar vakantiebestemmingen, waarbij Kroatië, Oostenrijk en Scandinavië steeds populairder worden. En jongeren laten traditionele bestemmingen als Salou (Spanje) en Chersonissos (Griekenland) meer en meer links liggen en zoeken hun volgende bestemming vaker via touroperators als Jiba, Sunweb en Corendon. Deze conclusies vallen te trekken uit de jaarlijkse analyse van Expand Online naar online zoektrends onder Nederlandse vakantiegangers.

Volgens de onderzoekers van Expand Online zijn aan de hand van online zoekacties trends vast te stellen over de voorkeuren van de Nederlandse vakantieganger. “Er is een duidelijk stijgende lijn te zien in het online zoekvolume op vakantiegerelateerde zoekwoorden. Daarnaast valt het op dat de consument een steeds bredere oriëntatie online krijgt en vaker op zoek gaat naar minder traditionele vakantiebestemmingen, zoals vakanties in Scandinavië en stedentrips naar Sevilla en Valencia. Hierdoor is het voor reisorganisaties van cruciaal belang om, zeker in december/januari en juli, zo goed mogelijk online in te spelen op de behoeften van de consument,” is hun conclusie.

Andere landen in de spotlights

Frankrijk is nog altijd het favoriete vakantieland voor Nederlanders, al loopt de belangstelling volgens de onderzoekers voor dit land terug, net als voor Spanje en Italië. Opkomende landen zijn Kroatië, Oostenrijk, Noorwegen en Denemarken. Bulgarije, Hongarije en Zwitserland zijn sinds vorig jaar verdwenen uit de top 15 van populairste bestemmingen.

Jongeren gaan anders zoeken

Uit de analyse blijkt een opvallend verandering in het zoekgedrag van jongeren. Waar ze voorheen op bestemming zochten, kiezen ze nu vaker voor een reisorganisaties en zoeken daar een reis uit. Lisette Huijzer van Expand Online: ,,Dat is een belangrijke en positieve trend voor touroperators, die jongerenreizen aanbieden: jongeren laten de bekende bestemmingen links liggen en kiezen bij een bepaalde organisatie een reis uit die hen leuk lijkt. Het imago van de operator is blijkbaar belangrijker aan het worden dan de bestemming zelf.”

Tent versus hotel in Nederland

Ook is gekeken naar het verschil in populariteit tussen kamperen en hotelovernachtingen per provincie in Nederland. Hierbij valt op dat met name in Drenthe, Friesland en Groningen kamperen populairder is dan in de andere provincies. Sterker nog, in deze provincies is de vraag naar hotelovernachtingen het laagst van heel Nederland.

Nog geen keuze gemaakt? Bekijk ons vakantieaanbod!

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder