Lekker op vakantie zonder kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bed
Bed
De vraag naar vliegvakanties met hotels waar alleen volwassenen kunnen logeren neemt in Nederland sterk toe, zo meldt reisorganisatie TUI Nederland. De reisorganisatie speelt op deze vraag in met het concept ‘Couples’, waar in de 4- en 5-sterrenhotels aan zee in Spanje, Turkije en Griekenland kinderen niet zijn toegestaan.

Buiten Europa zijn kindvrije hotels in Mexico en de Dominicaanse Republiek populair. Buiten TUI bieden in Nederland vrijwel alle bekende touroperators kinderloze vakanties aan. De trend voor dit soort vliegvakanties komt volgens Neckermann niet omdat de reizigers kinderen niet leuk vinden, maar omdat de vakantiegangers in alle comfort en rust van hun vakantie willen genieten.

Zuiderburen reizen graag kindvrij

Ook in België neemt het aantal reizigers dat zonder kinderen vakantie wil vieren toe. Jetair, onderdeel van TUI meldt dat het aantal mensen dat ‘adult only’ boekte deze zomer met bijna 50 procent steeg ten opzichte van vorig jaar.

Bij het boeken van autovakanties op het vasteland van Europa blijkt het logeren in een hotel waar kinderen niet toegestaan zijn, minder gebruikelijk.

Ook kindvrij in de lucht

De trend om zonder kinderen te reizen zet zich ook door in de lucht. Voor 18 dollar extra kunnen passagiers van Scoot Airlines een upgrade naar een kindvrije zone in het vliegtuig aanvragen, zo meldt The Telegraph. De 41 plaatsen tellende kindvrije zone heet heel toepasselijk  'ScootinSilence' en is verboden voor kinderen tot 12 jaar.
Ook bij Malaysia Airlines en AirAsia X kun je in alle rust en kindvrij vliegen. 

Boek hier je kindvrije vakantie

Wil jij ook bij voorkeur naar een hotel waar kinderen niet zijn toegestaan?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder