Lekker op vakantie zonder kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bed
Bed
De vraag naar vliegvakanties met hotels waar alleen volwassenen kunnen logeren neemt in Nederland sterk toe, zo meldt reisorganisatie TUI Nederland. De reisorganisatie speelt op deze vraag in met het concept ‘Couples’, waar in de 4- en 5-sterrenhotels aan zee in Spanje, Turkije en Griekenland kinderen niet zijn toegestaan.

Buiten Europa zijn kindvrije hotels in Mexico en de Dominicaanse Republiek populair. Buiten TUI bieden in Nederland vrijwel alle bekende touroperators kinderloze vakanties aan. De trend voor dit soort vliegvakanties komt volgens Neckermann niet omdat de reizigers kinderen niet leuk vinden, maar omdat de vakantiegangers in alle comfort en rust van hun vakantie willen genieten.

Zuiderburen reizen graag kindvrij

Ook in België neemt het aantal reizigers dat zonder kinderen vakantie wil vieren toe. Jetair, onderdeel van TUI meldt dat het aantal mensen dat ‘adult only’ boekte deze zomer met bijna 50 procent steeg ten opzichte van vorig jaar.

Bij het boeken van autovakanties op het vasteland van Europa blijkt het logeren in een hotel waar kinderen niet toegestaan zijn, minder gebruikelijk.

Ook kindvrij in de lucht

De trend om zonder kinderen te reizen zet zich ook door in de lucht. Voor 18 dollar extra kunnen passagiers van Scoot Airlines een upgrade naar een kindvrije zone in het vliegtuig aanvragen, zo meldt The Telegraph. De 41 plaatsen tellende kindvrije zone heet heel toepasselijk  'ScootinSilence' en is verboden voor kinderen tot 12 jaar.
Ook bij Malaysia Airlines en AirAsia X kun je in alle rust en kindvrij vliegen. 

Boek hier je kindvrije vakantie

Wil jij ook bij voorkeur naar een hotel waar kinderen niet zijn toegestaan?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder