Lekker op vakantie zonder kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bed
Bed
De vraag naar vliegvakanties met hotels waar alleen volwassenen kunnen logeren neemt in Nederland sterk toe, zo meldt reisorganisatie TUI Nederland. De reisorganisatie speelt op deze vraag in met het concept ‘Couples’, waar in de 4- en 5-sterrenhotels aan zee in Spanje, Turkije en Griekenland kinderen niet zijn toegestaan.

Buiten Europa zijn kindvrije hotels in Mexico en de Dominicaanse Republiek populair. Buiten TUI bieden in Nederland vrijwel alle bekende touroperators kinderloze vakanties aan. De trend voor dit soort vliegvakanties komt volgens Neckermann niet omdat de reizigers kinderen niet leuk vinden, maar omdat de vakantiegangers in alle comfort en rust van hun vakantie willen genieten.

Zuiderburen reizen graag kindvrij

Ook in België neemt het aantal reizigers dat zonder kinderen vakantie wil vieren toe. Jetair, onderdeel van TUI meldt dat het aantal mensen dat ‘adult only’ boekte deze zomer met bijna 50 procent steeg ten opzichte van vorig jaar.

Bij het boeken van autovakanties op het vasteland van Europa blijkt het logeren in een hotel waar kinderen niet toegestaan zijn, minder gebruikelijk.

Ook kindvrij in de lucht

De trend om zonder kinderen te reizen zet zich ook door in de lucht. Voor 18 dollar extra kunnen passagiers van Scoot Airlines een upgrade naar een kindvrije zone in het vliegtuig aanvragen, zo meldt The Telegraph. De 41 plaatsen tellende kindvrije zone heet heel toepasselijk  'ScootinSilence' en is verboden voor kinderen tot 12 jaar.
Ook bij Malaysia Airlines en AirAsia X kun je in alle rust en kindvrij vliegen. 

Boek hier je kindvrije vakantie

Wil jij ook bij voorkeur naar een hotel waar kinderen niet zijn toegestaan?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder