Geen aardappelen voor kampeerders

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tent
tent
Het stereotiepe beeld van Nederlanders die met een zak aardappelen op kampeervakantie gaan is echt achterhaald. Het blijkt dat kampeerders uit andere landen, zoals de Italianen, veel vaker hun eigen potje koken op de camping dan Nederlanders. Dit blijkt uit het grote kampeeronderzoek door ACSI. Zij ondervroegen ruim 6000 Nederlandse en Vlaamse kampeerders naar hun campinggewoonten.

 

Opvallende uitkomst is dat wijn op de camping populairder is dan een biertje. Maar liefst 53,4 procent van de kampeerders verkiest wijn boven bier (19,8 procent). Veel kampeerders hebben overigens ook graag een glaasje fris.

De kampeerergernissen top 3

De grootste ergernis op de camping is een medekampeerder die het sanitair smerig achterlaat. Ook storend zijn luidruchtige kampeerders. Uit het onderzoek komt een overduidelijke top 3 van ergernissen naar voren.

  1. Kampeerders die het sanitair smerig achterlaten (45 procent)
  2. Luidruchtige kampeerders (34 procent)
  3. Kampeerders die rommel achterlaten op de camping (9,5 procent)

De kampeerders die meewerkten aan het onderzoek laten hun ultieme vakantiegevoel echter niet afnemen door irritaties. Het hoofdingrediënt voor een ultiem vakantiegevoel is mooie natuur, gevolgd door lekker eten, een goed boek, actieve bezigheden en culturele uitstapjes. Een beduidend kleiner percentage kiest voor zonnebaden op een bedje en goede muziek.
Wist je dat je bij Landal ook campings kunt boeken?

Heb jij dezelfde ergernissentop 3 als de kampeerders uit het onderzoek?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder