Geen aardappelen voor kampeerders

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tent
tent
Het stereotiepe beeld van Nederlanders die met een zak aardappelen op kampeervakantie gaan is echt achterhaald. Het blijkt dat kampeerders uit andere landen, zoals de Italianen, veel vaker hun eigen potje koken op de camping dan Nederlanders. Dit blijkt uit het grote kampeeronderzoek door ACSI. Zij ondervroegen ruim 6000 Nederlandse en Vlaamse kampeerders naar hun campinggewoonten.

 

Opvallende uitkomst is dat wijn op de camping populairder is dan een biertje. Maar liefst 53,4 procent van de kampeerders verkiest wijn boven bier (19,8 procent). Veel kampeerders hebben overigens ook graag een glaasje fris.

De kampeerergernissen top 3

De grootste ergernis op de camping is een medekampeerder die het sanitair smerig achterlaat. Ook storend zijn luidruchtige kampeerders. Uit het onderzoek komt een overduidelijke top 3 van ergernissen naar voren.

  1. Kampeerders die het sanitair smerig achterlaten (45 procent)
  2. Luidruchtige kampeerders (34 procent)
  3. Kampeerders die rommel achterlaten op de camping (9,5 procent)

De kampeerders die meewerkten aan het onderzoek laten hun ultieme vakantiegevoel echter niet afnemen door irritaties. Het hoofdingrediënt voor een ultiem vakantiegevoel is mooie natuur, gevolgd door lekker eten, een goed boek, actieve bezigheden en culturele uitstapjes. Een beduidend kleiner percentage kiest voor zonnebaden op een bedje en goede muziek.
Wist je dat je bij Landal ook campings kunt boeken?

Heb jij dezelfde ergernissentop 3 als de kampeerders uit het onderzoek?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder