Geen aardappelen voor kampeerders

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tent
tent
Het stereotiepe beeld van Nederlanders die met een zak aardappelen op kampeervakantie gaan is echt achterhaald. Het blijkt dat kampeerders uit andere landen, zoals de Italianen, veel vaker hun eigen potje koken op de camping dan Nederlanders. Dit blijkt uit het grote kampeeronderzoek door ACSI. Zij ondervroegen ruim 6000 Nederlandse en Vlaamse kampeerders naar hun campinggewoonten.

 

Opvallende uitkomst is dat wijn op de camping populairder is dan een biertje. Maar liefst 53,4 procent van de kampeerders verkiest wijn boven bier (19,8 procent). Veel kampeerders hebben overigens ook graag een glaasje fris.

De kampeerergernissen top 3

De grootste ergernis op de camping is een medekampeerder die het sanitair smerig achterlaat. Ook storend zijn luidruchtige kampeerders. Uit het onderzoek komt een overduidelijke top 3 van ergernissen naar voren.

  1. Kampeerders die het sanitair smerig achterlaten (45 procent)
  2. Luidruchtige kampeerders (34 procent)
  3. Kampeerders die rommel achterlaten op de camping (9,5 procent)

De kampeerders die meewerkten aan het onderzoek laten hun ultieme vakantiegevoel echter niet afnemen door irritaties. Het hoofdingrediënt voor een ultiem vakantiegevoel is mooie natuur, gevolgd door lekker eten, een goed boek, actieve bezigheden en culturele uitstapjes. Een beduidend kleiner percentage kiest voor zonnebaden op een bedje en goede muziek.
Wist je dat je bij Landal ook campings kunt boeken?

Heb jij dezelfde ergernissentop 3 als de kampeerders uit het onderzoek?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder