Vakantiebeurs in nieuw jasje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakantiebeurs
Vakantie
De Vakantiebeurs 2014 is ingrijpend vernieuwd. Uit een recent marktonderzoek bleek dat consumenten andere wensen en eisen hebben om de behoefte aan informatie in te vullen. En aan die wens wordt voldaan. In het nieuwe concept kun je je uitgebreid oriënteren op de vakantielanden en dit combineren met een van de 6 typen vakantie die op de beurs worden belicht. Voor elk van de 6 vakantietypen wordt een speciaal Plein ingericht.

 


Een andere primeur is de Culinaire Route, een Fotografie Paviljoen in samenwerking met Zoom!, een Trein Paviljoen en de ‘Camping by Night’. Dit is onderdeel van het vakantietype 'buiten' en kampeerliefhebbers die dit willen ervaren krijgen allemaal een zaklantaarntje voor een dwaaltocht door deze in duister gehulde hal.

Meer overzicht
De schikking naar bestemming en type vakantie op de Vakantiebeurs geeft de gewenste diepgang en schept overzicht. Ook het persoonlijke contact speelt een grote rol omdat je op de beurs direct in gesprek kunt met deskundige exposanten die alle tijd en ruimte hebben voor een persoonlijk advies. Want wie kan met meer passie vertellen over de gedroomde vakantie dan de experts uit de landen zelf: wat is er te doen, wat zijn nu echt de pareltjes, de onontdekte en niet te missen plekjes.

Persoonlijke voorkeur
De 6 typen vakanties op de Vakantiebeurs maken het gemakkelijker om te kiezen. De thema's zijn ‘beleef’ (avontuur en verre bestemmingen), ‘actief’ (fiets en wandel), ‘zien’ (stedentrips & cultuur), ‘samen’ (familie en kinderen), ‘vaar’ (cruises en zeilen) en ‘buiten’ (kampeer en camping). Op de pleinen kun je gratis presentaties en lezingen bijwonen, aan workshops deelnemen en informatieve gesprekken aanknopen met reisleiders en ervaren medereizigers.

Aanbiedingenboekje
Met speciale beursaanbiedingen wordt gehoor gegeven aan een wijdverbreide wens onder consumenten. Deze aanbiedingen zijn exclusief voor bezoekers, online niet beschikbaar, en alleen te verzilveren tijdens de Vakantiebeurs.

Culinaire Route
De Culinaire Route, die blijkens het marktonderzoek op veel belangstelling mag rekenen, voert langs 6 gevarieerde bestemmingen waar je voor weinig geld kunt proeven van smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes.

Kaartjes goedkoper
Een kaartje voor de Vakantiebeurs is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop nog slechts 12 euro. Gezinnen kunnen extra profiteren van voordeeltarieven. Eind van het jaar kan de Vakantiebeurs app worden gedownload.

Wanneer
Veel voorpret en beleving en met een heerlijk vakantiegevoel naar huis na een bezoek aan de Vakantiebeurs 2014, van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder