Vakantiebeurs in nieuw jasje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vakantiebeurs
Vakantie
De Vakantiebeurs 2014 is ingrijpend vernieuwd. Uit een recent marktonderzoek bleek dat consumenten andere wensen en eisen hebben om de behoefte aan informatie in te vullen. En aan die wens wordt voldaan. In het nieuwe concept kun je je uitgebreid oriënteren op de vakantielanden en dit combineren met een van de 6 typen vakantie die op de beurs worden belicht. Voor elk van de 6 vakantietypen wordt een speciaal Plein ingericht.

 


Een andere primeur is de Culinaire Route, een Fotografie Paviljoen in samenwerking met Zoom!, een Trein Paviljoen en de ‘Camping by Night’. Dit is onderdeel van het vakantietype 'buiten' en kampeerliefhebbers die dit willen ervaren krijgen allemaal een zaklantaarntje voor een dwaaltocht door deze in duister gehulde hal.

Meer overzicht
De schikking naar bestemming en type vakantie op de Vakantiebeurs geeft de gewenste diepgang en schept overzicht. Ook het persoonlijke contact speelt een grote rol omdat je op de beurs direct in gesprek kunt met deskundige exposanten die alle tijd en ruimte hebben voor een persoonlijk advies. Want wie kan met meer passie vertellen over de gedroomde vakantie dan de experts uit de landen zelf: wat is er te doen, wat zijn nu echt de pareltjes, de onontdekte en niet te missen plekjes.

Persoonlijke voorkeur
De 6 typen vakanties op de Vakantiebeurs maken het gemakkelijker om te kiezen. De thema's zijn ‘beleef’ (avontuur en verre bestemmingen), ‘actief’ (fiets en wandel), ‘zien’ (stedentrips & cultuur), ‘samen’ (familie en kinderen), ‘vaar’ (cruises en zeilen) en ‘buiten’ (kampeer en camping). Op de pleinen kun je gratis presentaties en lezingen bijwonen, aan workshops deelnemen en informatieve gesprekken aanknopen met reisleiders en ervaren medereizigers.

Aanbiedingenboekje
Met speciale beursaanbiedingen wordt gehoor gegeven aan een wijdverbreide wens onder consumenten. Deze aanbiedingen zijn exclusief voor bezoekers, online niet beschikbaar, en alleen te verzilveren tijdens de Vakantiebeurs.

Culinaire Route
De Culinaire Route, die blijkens het marktonderzoek op veel belangstelling mag rekenen, voert langs 6 gevarieerde bestemmingen waar je voor weinig geld kunt proeven van smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes.

Kaartjes goedkoper
Een kaartje voor de Vakantiebeurs is 3 euro in prijs verlaagd en kost in de voorverkoop nog slechts 12 euro. Gezinnen kunnen extra profiteren van voordeeltarieven. Eind van het jaar kan de Vakantiebeurs app worden gedownload.

Wanneer
Veel voorpret en beleving en met een heerlijk vakantiegevoel naar huis na een bezoek aan de Vakantiebeurs 2014, van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder