Nederlander laat Egypte links liggen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Egypte uit de gratieEgypte is volledig uit de gratie bij de Nederlandse toerist, nu de noodtoestand in het land is uitgeroepen. Volgens de Telegraaf is er zelfs paniek uitgebroken onder de duizenden Nederlanders, die de komende weken naar Egypte op vakantie zouden gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies voor Egypte woensdagavond verder aangescherpt.

 

'Wees extra waakzaam'

‘Badplaatsen aan de Rode Zee worden nog niet ontraden, maar men moet extra waakzaam zijn, demonstraties mijden en aanwijzingen van de autoriteiten opvolgen,’ staat in de mededeling van het departement. Toeristen wordt aangeraden in de hotels te blijven.
Vakantiegangers kunnen hun reis niet kosteloos annuleren, omdat het Calamiteitenfonds langs de kust van de Rode Zee geen ‘ramp’ heeft vastgesteld. Elders in Egypte, zoals in de hoofdstad Caïro, Luxor en de Nijl, is dat wel het geval. De Calamiteitencommissie heeft nog geen besluit genomen over Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

Veel minder boekingen

De aanhoudende politieke onrust in Egypte heeft al eerder een rem gezet op het toerisme naar het Afrikaanse land. Vorige maand boekten 56 procent minder Nederlanders een reis naar Egypte, aldus de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).
Een groot deel van de reizen naar Caïro en Luxor is door de touroperators afgezegd. Ook het aantal boekingen van reizen naar de Rode Zee en de Golf van Akaba was in juli 47 procent lager dan in juli vorig jaar.

Costa Cruises vaart om

Vanwege het instabiele politieke klimaat heeft Costa Cruises besloten alle stops in Egypte en de Rode Zee cruises dit najaar en komende winter te annuleren. De stops in Egypte worden vervangen door exclusieve bestemmingen als de Verenigde Arabische Emiraten. Costa neemt Egypte weer in de vaarroutes op zodra de politieke omstandigheden dit toelaten.
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder