Nederlander laat Egypte links liggen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Egypte uit de gratieEgypte is volledig uit de gratie bij de Nederlandse toerist, nu de noodtoestand in het land is uitgeroepen. Volgens de Telegraaf is er zelfs paniek uitgebroken onder de duizenden Nederlanders, die de komende weken naar Egypte op vakantie zouden gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies voor Egypte woensdagavond verder aangescherpt.

 

'Wees extra waakzaam'

‘Badplaatsen aan de Rode Zee worden nog niet ontraden, maar men moet extra waakzaam zijn, demonstraties mijden en aanwijzingen van de autoriteiten opvolgen,’ staat in de mededeling van het departement. Toeristen wordt aangeraden in de hotels te blijven.
Vakantiegangers kunnen hun reis niet kosteloos annuleren, omdat het Calamiteitenfonds langs de kust van de Rode Zee geen ‘ramp’ heeft vastgesteld. Elders in Egypte, zoals in de hoofdstad Caïro, Luxor en de Nijl, is dat wel het geval. De Calamiteitencommissie heeft nog geen besluit genomen over Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

Veel minder boekingen

De aanhoudende politieke onrust in Egypte heeft al eerder een rem gezet op het toerisme naar het Afrikaanse land. Vorige maand boekten 56 procent minder Nederlanders een reis naar Egypte, aldus de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).
Een groot deel van de reizen naar Caïro en Luxor is door de touroperators afgezegd. Ook het aantal boekingen van reizen naar de Rode Zee en de Golf van Akaba was in juli 47 procent lager dan in juli vorig jaar.

Costa Cruises vaart om

Vanwege het instabiele politieke klimaat heeft Costa Cruises besloten alle stops in Egypte en de Rode Zee cruises dit najaar en komende winter te annuleren. De stops in Egypte worden vervangen door exclusieve bestemmingen als de Verenigde Arabische Emiraten. Costa neemt Egypte weer in de vaarroutes op zodra de politieke omstandigheden dit toelaten.
 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder