Nederlander laat Egypte links liggen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Egypte uit de gratieEgypte is volledig uit de gratie bij de Nederlandse toerist, nu de noodtoestand in het land is uitgeroepen. Volgens de Telegraaf is er zelfs paniek uitgebroken onder de duizenden Nederlanders, die de komende weken naar Egypte op vakantie zouden gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies voor Egypte woensdagavond verder aangescherpt.

 

'Wees extra waakzaam'

‘Badplaatsen aan de Rode Zee worden nog niet ontraden, maar men moet extra waakzaam zijn, demonstraties mijden en aanwijzingen van de autoriteiten opvolgen,’ staat in de mededeling van het departement. Toeristen wordt aangeraden in de hotels te blijven.
Vakantiegangers kunnen hun reis niet kosteloos annuleren, omdat het Calamiteitenfonds langs de kust van de Rode Zee geen ‘ramp’ heeft vastgesteld. Elders in Egypte, zoals in de hoofdstad Caïro, Luxor en de Nijl, is dat wel het geval. De Calamiteitencommissie heeft nog geen besluit genomen over Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

Veel minder boekingen

De aanhoudende politieke onrust in Egypte heeft al eerder een rem gezet op het toerisme naar het Afrikaanse land. Vorige maand boekten 56 procent minder Nederlanders een reis naar Egypte, aldus de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).
Een groot deel van de reizen naar Caïro en Luxor is door de touroperators afgezegd. Ook het aantal boekingen van reizen naar de Rode Zee en de Golf van Akaba was in juli 47 procent lager dan in juli vorig jaar.

Costa Cruises vaart om

Vanwege het instabiele politieke klimaat heeft Costa Cruises besloten alle stops in Egypte en de Rode Zee cruises dit najaar en komende winter te annuleren. De stops in Egypte worden vervangen door exclusieve bestemmingen als de Verenigde Arabische Emiraten. Costa neemt Egypte weer in de vaarroutes op zodra de politieke omstandigheden dit toelaten.
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder