Nederlander laat Egypte links liggen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Egypte uit de gratieEgypte is volledig uit de gratie bij de Nederlandse toerist, nu de noodtoestand in het land is uitgeroepen. Volgens de Telegraaf is er zelfs paniek uitgebroken onder de duizenden Nederlanders, die de komende weken naar Egypte op vakantie zouden gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies voor Egypte woensdagavond verder aangescherpt.

 

'Wees extra waakzaam'

‘Badplaatsen aan de Rode Zee worden nog niet ontraden, maar men moet extra waakzaam zijn, demonstraties mijden en aanwijzingen van de autoriteiten opvolgen,’ staat in de mededeling van het departement. Toeristen wordt aangeraden in de hotels te blijven.
Vakantiegangers kunnen hun reis niet kosteloos annuleren, omdat het Calamiteitenfonds langs de kust van de Rode Zee geen ‘ramp’ heeft vastgesteld. Elders in Egypte, zoals in de hoofdstad Caïro, Luxor en de Nijl, is dat wel het geval. De Calamiteitencommissie heeft nog geen besluit genomen over Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

Veel minder boekingen

De aanhoudende politieke onrust in Egypte heeft al eerder een rem gezet op het toerisme naar het Afrikaanse land. Vorige maand boekten 56 procent minder Nederlanders een reis naar Egypte, aldus de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).
Een groot deel van de reizen naar Caïro en Luxor is door de touroperators afgezegd. Ook het aantal boekingen van reizen naar de Rode Zee en de Golf van Akaba was in juli 47 procent lager dan in juli vorig jaar.

Costa Cruises vaart om

Vanwege het instabiele politieke klimaat heeft Costa Cruises besloten alle stops in Egypte en de Rode Zee cruises dit najaar en komende winter te annuleren. De stops in Egypte worden vervangen door exclusieve bestemmingen als de Verenigde Arabische Emiraten. Costa neemt Egypte weer in de vaarroutes op zodra de politieke omstandigheden dit toelaten.
 

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder