Nederlander laat Egypte links liggen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Egypte uit de gratieEgypte is volledig uit de gratie bij de Nederlandse toerist, nu de noodtoestand in het land is uitgeroepen. Volgens de Telegraaf is er zelfs paniek uitgebroken onder de duizenden Nederlanders, die de komende weken naar Egypte op vakantie zouden gaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies voor Egypte woensdagavond verder aangescherpt.

 

'Wees extra waakzaam'

‘Badplaatsen aan de Rode Zee worden nog niet ontraden, maar men moet extra waakzaam zijn, demonstraties mijden en aanwijzingen van de autoriteiten opvolgen,’ staat in de mededeling van het departement. Toeristen wordt aangeraden in de hotels te blijven.
Vakantiegangers kunnen hun reis niet kosteloos annuleren, omdat het Calamiteitenfonds langs de kust van de Rode Zee geen ‘ramp’ heeft vastgesteld. Elders in Egypte, zoals in de hoofdstad Caïro, Luxor en de Nijl, is dat wel het geval. De Calamiteitencommissie heeft nog geen besluit genomen over Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

Veel minder boekingen

De aanhoudende politieke onrust in Egypte heeft al eerder een rem gezet op het toerisme naar het Afrikaanse land. Vorige maand boekten 56 procent minder Nederlanders een reis naar Egypte, aldus de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).
Een groot deel van de reizen naar Caïro en Luxor is door de touroperators afgezegd. Ook het aantal boekingen van reizen naar de Rode Zee en de Golf van Akaba was in juli 47 procent lager dan in juli vorig jaar.

Costa Cruises vaart om

Vanwege het instabiele politieke klimaat heeft Costa Cruises besloten alle stops in Egypte en de Rode Zee cruises dit najaar en komende winter te annuleren. De stops in Egypte worden vervangen door exclusieve bestemmingen als de Verenigde Arabische Emiraten. Costa neemt Egypte weer in de vaarroutes op zodra de politieke omstandigheden dit toelaten.
 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder