Transavia maakt ruimbagage duurder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koffer
Koffer
Per 1 april 2014 gaat luchtvaartmaatschappij Transavia toeslag heffen op ruimbagage voor mensen die boeken bij een touroperator. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl/ Zakenreisnieuws.nl. De toeslag bestond al bij directe boekingen via de eigen website van Transavia. Passagiers die losse tickets online kopen, betalen nu 15 euro voor een koffer tot 15 kilo. Dit kan oplopen tot een maximum van 245 euro voor 50 kilo/5 koffers.

 

De vliegtuigmaatschappij verlaagt de grens voor het meenemen van gratis bagage via boekingen bij een touroperator van 20 naar 10 kilo. Wil je 15 kilo meenemen dan kost dat  7 euro extra, 10 kilo meer betekent 10 euro extra. Wil je  23 kilo meenemen dan ben je daarvoor 15 euro kwijt.  Reis je met meerdere personen op één boeking en wil je liever niet  bijbetalen voor je bagage, dan kun je deze onderling verdelen. Met 2 personen mag je dus in totaal 20 kilo gratis bagage meenemen, verdeeld over 2 koffers.

Transavia meldt dat passagiers de toeslag voor pakketreizen na 1 april zelf kunnen invullen en betalen via de website van de maatschappij. Ze kunnen ook de touroperator vragen dit te regelen.

 

Tips om je koffer zo economisch mogelijk in te pakken!

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder