Thailand zoekt het in hoger marktsegment

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wellness in ThailandEcotoerisme; gezondheid en wellness; golf en huwelijksreizen. Met het promoten van deze facetten in het hogere marktsegment wil Tourism Authority of Thailand (TAT) in 2014 meer de nadruk gaan leggen op de toeristische high quality in het land in Zuidoost-Azië.


 

Volgens het nationale toeristenbureau is bijvoorbeeld de markt voor gezondheid en wellness een heel aantrekkelijke voor Thailand. “Goede service, gastvrijheid en faciliteiten van hoge kwaliteit maken van Thailand de perfecte bestemming voor een wellnessreis met onder meer traditionele Thaise massages”, aldus TAT.
Net als in veel andere, vooral Aziatische, landen is het ecotoerisme een groeiende markt. Thailand biedt, aldus TAT, op dit gebied veel mogelijkheden, onder meer door mee te helpen in verschillende groene projecten.
Naast wellness is Thailand ook een populaire bestemming voor huwelijksreizen, stelt TAT. “Mede dankzij de mooie locaties (voornamelijk in het zuiden), luxe accommodaties en een heerlijk klimaat, trekken veel verliefde stellen naar Thailand.”
De sportieve insteek betreft golf. “Wat deze sport in Thailand zo populair maakt, zijn de mooie omgeving, de goede kwaliteit van de banen, en het kunnen spelen op banen die bekend zijn over heel de wereld”, concludeert TAT. Het verkeersbureau denkt dat dit jaar zo’n 24 miljoen toeristen naar Thailand komen. Dat zou een stijging van 10 procent betekenen ten opzichte van 2012.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder