Thailand zoekt het in hoger marktsegment

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wellness in ThailandEcotoerisme; gezondheid en wellness; golf en huwelijksreizen. Met het promoten van deze facetten in het hogere marktsegment wil Tourism Authority of Thailand (TAT) in 2014 meer de nadruk gaan leggen op de toeristische high quality in het land in Zuidoost-Azië.


 

Volgens het nationale toeristenbureau is bijvoorbeeld de markt voor gezondheid en wellness een heel aantrekkelijke voor Thailand. “Goede service, gastvrijheid en faciliteiten van hoge kwaliteit maken van Thailand de perfecte bestemming voor een wellnessreis met onder meer traditionele Thaise massages”, aldus TAT.
Net als in veel andere, vooral Aziatische, landen is het ecotoerisme een groeiende markt. Thailand biedt, aldus TAT, op dit gebied veel mogelijkheden, onder meer door mee te helpen in verschillende groene projecten.
Naast wellness is Thailand ook een populaire bestemming voor huwelijksreizen, stelt TAT. “Mede dankzij de mooie locaties (voornamelijk in het zuiden), luxe accommodaties en een heerlijk klimaat, trekken veel verliefde stellen naar Thailand.”
De sportieve insteek betreft golf. “Wat deze sport in Thailand zo populair maakt, zijn de mooie omgeving, de goede kwaliteit van de banen, en het kunnen spelen op banen die bekend zijn over heel de wereld”, concludeert TAT. Het verkeersbureau denkt dat dit jaar zo’n 24 miljoen toeristen naar Thailand komen. Dat zou een stijging van 10 procent betekenen ten opzichte van 2012.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder