Thailand zoekt het in hoger marktsegment

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wellness in ThailandEcotoerisme; gezondheid en wellness; golf en huwelijksreizen. Met het promoten van deze facetten in het hogere marktsegment wil Tourism Authority of Thailand (TAT) in 2014 meer de nadruk gaan leggen op de toeristische high quality in het land in Zuidoost-Azië.


 

Volgens het nationale toeristenbureau is bijvoorbeeld de markt voor gezondheid en wellness een heel aantrekkelijke voor Thailand. “Goede service, gastvrijheid en faciliteiten van hoge kwaliteit maken van Thailand de perfecte bestemming voor een wellnessreis met onder meer traditionele Thaise massages”, aldus TAT.
Net als in veel andere, vooral Aziatische, landen is het ecotoerisme een groeiende markt. Thailand biedt, aldus TAT, op dit gebied veel mogelijkheden, onder meer door mee te helpen in verschillende groene projecten.
Naast wellness is Thailand ook een populaire bestemming voor huwelijksreizen, stelt TAT. “Mede dankzij de mooie locaties (voornamelijk in het zuiden), luxe accommodaties en een heerlijk klimaat, trekken veel verliefde stellen naar Thailand.”
De sportieve insteek betreft golf. “Wat deze sport in Thailand zo populair maakt, zijn de mooie omgeving, de goede kwaliteit van de banen, en het kunnen spelen op banen die bekend zijn over heel de wereld”, concludeert TAT. Het verkeersbureau denkt dat dit jaar zo’n 24 miljoen toeristen naar Thailand komen. Dat zou een stijging van 10 procent betekenen ten opzichte van 2012.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder