Thailand zoekt het in hoger marktsegment

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wellness in ThailandEcotoerisme; gezondheid en wellness; golf en huwelijksreizen. Met het promoten van deze facetten in het hogere marktsegment wil Tourism Authority of Thailand (TAT) in 2014 meer de nadruk gaan leggen op de toeristische high quality in het land in Zuidoost-Azië.


 

Volgens het nationale toeristenbureau is bijvoorbeeld de markt voor gezondheid en wellness een heel aantrekkelijke voor Thailand. “Goede service, gastvrijheid en faciliteiten van hoge kwaliteit maken van Thailand de perfecte bestemming voor een wellnessreis met onder meer traditionele Thaise massages”, aldus TAT.
Net als in veel andere, vooral Aziatische, landen is het ecotoerisme een groeiende markt. Thailand biedt, aldus TAT, op dit gebied veel mogelijkheden, onder meer door mee te helpen in verschillende groene projecten.
Naast wellness is Thailand ook een populaire bestemming voor huwelijksreizen, stelt TAT. “Mede dankzij de mooie locaties (voornamelijk in het zuiden), luxe accommodaties en een heerlijk klimaat, trekken veel verliefde stellen naar Thailand.”
De sportieve insteek betreft golf. “Wat deze sport in Thailand zo populair maakt, zijn de mooie omgeving, de goede kwaliteit van de banen, en het kunnen spelen op banen die bekend zijn over heel de wereld”, concludeert TAT. Het verkeersbureau denkt dat dit jaar zo’n 24 miljoen toeristen naar Thailand komen. Dat zou een stijging van 10 procent betekenen ten opzichte van 2012.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder