Reisorganisaties kiezen voor olifantvriendelijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ritje op olifant in de banDe buitenlandse vakantiebestemming ontdekken vanaf de rug van een olifant is niet meer van deze tijd. Die conclusie trekken 15 Nederlandse reisorganisaties door hun cliënten geen olifantentochten meer aan te bieden. Ze steunen hiermee de campagne ‘Stap van de olifant af’ van de World Society for the Protection of Animals (WSPA). “Iedereen is dol op olifanten, want ze zien er zo schattig uit. Wat voor leed aan een olifantenritje vooraf gaat, weten toeristen vaak niet,” zegt campagneleidster Maartje Maas in de Volkskrant.

“Voor het vangen van een baby­olifantje zijn meerdere olifanten gedood, zoals de moeder en de tantes die het jong proberen te beschermen. Eenmaal gevangen breken trainers de wil van het dier door het dagenlang uit te hongeren en te slaan. Bovendien is een olifantenrug gevoelig en niet gebouwd om iemand te dragen," stelt Maas.
Samen met reisorganisaties zoekt WSPA naar ‘olifantvriendelijke’ alternatieven, zoals safaritochten per jeep of te voet en het bezoeken van olifantenopvangkampen. Olifantentochten zijn overigens niet verboden en de toerist kan zo’n tocht uiteraard lokaal boeken.

De 15 olifantvriendelijke reisorganisaties in Nederland zijn:

Arke  
Baobab  
Djoser vanaf 2014
Fair Mundo Travel  
FOX vanaf 2014
Green Canyon Reizen  
Holland International  
Koning Aap  
KRAS.nl  
Oad Reizen vanaf november 2013
Shoestring  
SNP Natuurreizen vanaf 2014
Stip Reizen vanaf 2014
Summum.nl  
YourWay2Go  

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder