Reisorganisaties kiezen voor olifantvriendelijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ritje op olifant in de banDe buitenlandse vakantiebestemming ontdekken vanaf de rug van een olifant is niet meer van deze tijd. Die conclusie trekken 15 Nederlandse reisorganisaties door hun cliënten geen olifantentochten meer aan te bieden. Ze steunen hiermee de campagne ‘Stap van de olifant af’ van de World Society for the Protection of Animals (WSPA). “Iedereen is dol op olifanten, want ze zien er zo schattig uit. Wat voor leed aan een olifantenritje vooraf gaat, weten toeristen vaak niet,” zegt campagneleidster Maartje Maas in de Volkskrant.

“Voor het vangen van een baby­olifantje zijn meerdere olifanten gedood, zoals de moeder en de tantes die het jong proberen te beschermen. Eenmaal gevangen breken trainers de wil van het dier door het dagenlang uit te hongeren en te slaan. Bovendien is een olifantenrug gevoelig en niet gebouwd om iemand te dragen," stelt Maas.
Samen met reisorganisaties zoekt WSPA naar ‘olifantvriendelijke’ alternatieven, zoals safaritochten per jeep of te voet en het bezoeken van olifantenopvangkampen. Olifantentochten zijn overigens niet verboden en de toerist kan zo’n tocht uiteraard lokaal boeken.

De 15 olifantvriendelijke reisorganisaties in Nederland zijn:

Arke  
Baobab  
Djoser vanaf 2014
Fair Mundo Travel  
FOX vanaf 2014
Green Canyon Reizen  
Holland International  
Koning Aap  
KRAS.nl  
Oad Reizen vanaf november 2013
Shoestring  
SNP Natuurreizen vanaf 2014
Stip Reizen vanaf 2014
Summum.nl  
YourWay2Go  

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder