Reisorganisaties kiezen voor olifantvriendelijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ritje op olifant in de banDe buitenlandse vakantiebestemming ontdekken vanaf de rug van een olifant is niet meer van deze tijd. Die conclusie trekken 15 Nederlandse reisorganisaties door hun cliënten geen olifantentochten meer aan te bieden. Ze steunen hiermee de campagne ‘Stap van de olifant af’ van de World Society for the Protection of Animals (WSPA). “Iedereen is dol op olifanten, want ze zien er zo schattig uit. Wat voor leed aan een olifantenritje vooraf gaat, weten toeristen vaak niet,” zegt campagneleidster Maartje Maas in de Volkskrant.

“Voor het vangen van een baby­olifantje zijn meerdere olifanten gedood, zoals de moeder en de tantes die het jong proberen te beschermen. Eenmaal gevangen breken trainers de wil van het dier door het dagenlang uit te hongeren en te slaan. Bovendien is een olifantenrug gevoelig en niet gebouwd om iemand te dragen," stelt Maas.
Samen met reisorganisaties zoekt WSPA naar ‘olifantvriendelijke’ alternatieven, zoals safaritochten per jeep of te voet en het bezoeken van olifantenopvangkampen. Olifantentochten zijn overigens niet verboden en de toerist kan zo’n tocht uiteraard lokaal boeken.

De 15 olifantvriendelijke reisorganisaties in Nederland zijn:

Arke  
Baobab  
Djoser vanaf 2014
Fair Mundo Travel  
FOX vanaf 2014
Green Canyon Reizen  
Holland International  
Koning Aap  
KRAS.nl  
Oad Reizen vanaf november 2013
Shoestring  
SNP Natuurreizen vanaf 2014
Stip Reizen vanaf 2014
Summum.nl  
YourWay2Go  

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder