Nederlandse kampeerders zijn even alles kwijt in Schotland...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TentTwee jonge Nederlandse kampeerders waren deze week nog geen twee uur in Schotland, of ze werden beroofd van hun kostbare bezittingen. Hun vakantie is gelukkig niet in mineur geëindigd, want zo snel als ze hun eigendommen kwijt waren, zo snel wist de politie van Paisley ze ook weer op te sporen…


De studenten van 19 en 20 jaar waren na de landing op Glasgow Airport naar het nabijgelegen Paisley gegaan, een stadje op nauwelijks tien kilometer van de grootste stad van Schotland. Daar kregen ze van iemand toestemming om voor één nacht hun tent op te zetten op een grasveld, om daarna te beginnen aan de uiteindelijke vakantie: een trektocht door het land. Na het opzetten van de tent gingen de twee even de stad in, maar toen ze enkele uren later terugkwamen waren ze hun rugzakken, paspoorten, geld, camera en een mobiele telefoon kwijt, aldus een bericht in de Paisley Daily Express.

Bekende van de politie

Gelukkig spotten agenten elders in de stad de 25-jarige Kevin Wallace, die plaatselijk te boek staat als notoire dief. Hij bleek niet alleen in het bezit van de rugzakken, ook een paspoort van een van de Nederlanders had hij bij zich: in zijn sok. Ontkennen had duidelijk geen zin meer, en zo waren de kostbaarheden van de toeristen weer binnen no time in hun bezit.
De politie heeft de Nederlanders niet alleen een andere plek aangeboden om te slapen, maar ook nog eens gezorgd voor eten. Op die manier werd hun eerste dag Schotland geen nachtmerrie, maar een bijzondere herinnering.

Ook belangstelling voor een rondreis door Schotland?
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder