Nederlandse kampeerders zijn even alles kwijt in Schotland...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TentTwee jonge Nederlandse kampeerders waren deze week nog geen twee uur in Schotland, of ze werden beroofd van hun kostbare bezittingen. Hun vakantie is gelukkig niet in mineur geëindigd, want zo snel als ze hun eigendommen kwijt waren, zo snel wist de politie van Paisley ze ook weer op te sporen…


De studenten van 19 en 20 jaar waren na de landing op Glasgow Airport naar het nabijgelegen Paisley gegaan, een stadje op nauwelijks tien kilometer van de grootste stad van Schotland. Daar kregen ze van iemand toestemming om voor één nacht hun tent op te zetten op een grasveld, om daarna te beginnen aan de uiteindelijke vakantie: een trektocht door het land. Na het opzetten van de tent gingen de twee even de stad in, maar toen ze enkele uren later terugkwamen waren ze hun rugzakken, paspoorten, geld, camera en een mobiele telefoon kwijt, aldus een bericht in de Paisley Daily Express.

Bekende van de politie

Gelukkig spotten agenten elders in de stad de 25-jarige Kevin Wallace, die plaatselijk te boek staat als notoire dief. Hij bleek niet alleen in het bezit van de rugzakken, ook een paspoort van een van de Nederlanders had hij bij zich: in zijn sok. Ontkennen had duidelijk geen zin meer, en zo waren de kostbaarheden van de toeristen weer binnen no time in hun bezit.
De politie heeft de Nederlanders niet alleen een andere plek aangeboden om te slapen, maar ook nog eens gezorgd voor eten. Op die manier werd hun eerste dag Schotland geen nachtmerrie, maar een bijzondere herinnering.

Ook belangstelling voor een rondreis door Schotland?
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder