Nederlandse kampeerders zijn even alles kwijt in Schotland...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TentTwee jonge Nederlandse kampeerders waren deze week nog geen twee uur in Schotland, of ze werden beroofd van hun kostbare bezittingen. Hun vakantie is gelukkig niet in mineur geëindigd, want zo snel als ze hun eigendommen kwijt waren, zo snel wist de politie van Paisley ze ook weer op te sporen…


De studenten van 19 en 20 jaar waren na de landing op Glasgow Airport naar het nabijgelegen Paisley gegaan, een stadje op nauwelijks tien kilometer van de grootste stad van Schotland. Daar kregen ze van iemand toestemming om voor één nacht hun tent op te zetten op een grasveld, om daarna te beginnen aan de uiteindelijke vakantie: een trektocht door het land. Na het opzetten van de tent gingen de twee even de stad in, maar toen ze enkele uren later terugkwamen waren ze hun rugzakken, paspoorten, geld, camera en een mobiele telefoon kwijt, aldus een bericht in de Paisley Daily Express.

Bekende van de politie

Gelukkig spotten agenten elders in de stad de 25-jarige Kevin Wallace, die plaatselijk te boek staat als notoire dief. Hij bleek niet alleen in het bezit van de rugzakken, ook een paspoort van een van de Nederlanders had hij bij zich: in zijn sok. Ontkennen had duidelijk geen zin meer, en zo waren de kostbaarheden van de toeristen weer binnen no time in hun bezit.
De politie heeft de Nederlanders niet alleen een andere plek aangeboden om te slapen, maar ook nog eens gezorgd voor eten. Op die manier werd hun eerste dag Schotland geen nachtmerrie, maar een bijzondere herinnering.

Ook belangstelling voor een rondreis door Schotland?
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder