Nederlandse kampeerders zijn even alles kwijt in Schotland...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TentTwee jonge Nederlandse kampeerders waren deze week nog geen twee uur in Schotland, of ze werden beroofd van hun kostbare bezittingen. Hun vakantie is gelukkig niet in mineur geëindigd, want zo snel als ze hun eigendommen kwijt waren, zo snel wist de politie van Paisley ze ook weer op te sporen…


De studenten van 19 en 20 jaar waren na de landing op Glasgow Airport naar het nabijgelegen Paisley gegaan, een stadje op nauwelijks tien kilometer van de grootste stad van Schotland. Daar kregen ze van iemand toestemming om voor één nacht hun tent op te zetten op een grasveld, om daarna te beginnen aan de uiteindelijke vakantie: een trektocht door het land. Na het opzetten van de tent gingen de twee even de stad in, maar toen ze enkele uren later terugkwamen waren ze hun rugzakken, paspoorten, geld, camera en een mobiele telefoon kwijt, aldus een bericht in de Paisley Daily Express.

Bekende van de politie

Gelukkig spotten agenten elders in de stad de 25-jarige Kevin Wallace, die plaatselijk te boek staat als notoire dief. Hij bleek niet alleen in het bezit van de rugzakken, ook een paspoort van een van de Nederlanders had hij bij zich: in zijn sok. Ontkennen had duidelijk geen zin meer, en zo waren de kostbaarheden van de toeristen weer binnen no time in hun bezit.
De politie heeft de Nederlanders niet alleen een andere plek aangeboden om te slapen, maar ook nog eens gezorgd voor eten. Op die manier werd hun eerste dag Schotland geen nachtmerrie, maar een bijzondere herinnering.

Ook belangstelling voor een rondreis door Schotland?
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder