Bungalowparken scoren goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Land van Bartje
Land van Bartje
Nu.nl deed een rondje langs een groot aantal bungalowverhuurders en ontdekte dat de exploitanten van Nederlandse vakantieparken en campings erg goed draaien door het aanhoudend warme weer. Vooral locaties aan de kust zijn populair en zitten vol met mensen die veelal op het laatste moment besloten toch maar een weekend of langer aan zee verkoeling te zoeken.

Roompot

De bungalowparken van Roompot zitten anderhalve week eerder vol dan een jaar geleden. Het van oorsprong Zeeuwse recreatiebedrijf signaleert dat thuisblijvers die eigenlijk van plan waren later in het jaar een grote aankoop te doen toch nog een vakantie in eigen land boeken. Kijk naar het aanbod van Roompot

Center Parcs

Bij Center Parcs gaat het de laatste twee weken heel erg hard met de last minute-boekingen. De strandparken van Center Parcs zitten in augustus helemaal vol. Bij de andere parken gaat de bezettingsgraad de komende weken richting de 93 à 94 procent. Naast de bezoekers uit eigen land komt er een ''opvallend grote stroom'' Duitse gasten naar de Nederlandse parken.

Landal GreenParks

Ook bij Landal GreenParks zitten de bungalows zo goed als vol. Het in oktober vorig jaar overgenomen luxe park Hof van Saksen in Drenthe doet het met een bezetting van rond de 90 procent erg goed. De boekingen trekken volgens Landal niet alleen aan door het mooie weer. Het feit dat de regio Midden dit jaar twee weken later vakantie heeft, zorgt voor een langer seizoen. Boek hier nog snel een bungalow bij Landal GreenParks

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder