Bungalowparken scoren goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Land van Bartje
Land van Bartje
Nu.nl deed een rondje langs een groot aantal bungalowverhuurders en ontdekte dat de exploitanten van Nederlandse vakantieparken en campings erg goed draaien door het aanhoudend warme weer. Vooral locaties aan de kust zijn populair en zitten vol met mensen die veelal op het laatste moment besloten toch maar een weekend of langer aan zee verkoeling te zoeken.

Roompot

De bungalowparken van Roompot zitten anderhalve week eerder vol dan een jaar geleden. Het van oorsprong Zeeuwse recreatiebedrijf signaleert dat thuisblijvers die eigenlijk van plan waren later in het jaar een grote aankoop te doen toch nog een vakantie in eigen land boeken. Kijk naar het aanbod van Roompot

Center Parcs

Bij Center Parcs gaat het de laatste twee weken heel erg hard met de last minute-boekingen. De strandparken van Center Parcs zitten in augustus helemaal vol. Bij de andere parken gaat de bezettingsgraad de komende weken richting de 93 à 94 procent. Naast de bezoekers uit eigen land komt er een ''opvallend grote stroom'' Duitse gasten naar de Nederlandse parken.

Landal GreenParks

Ook bij Landal GreenParks zitten de bungalows zo goed als vol. Het in oktober vorig jaar overgenomen luxe park Hof van Saksen in Drenthe doet het met een bezetting van rond de 90 procent erg goed. De boekingen trekken volgens Landal niet alleen aan door het mooie weer. Het feit dat de regio Midden dit jaar twee weken later vakantie heeft, zorgt voor een langer seizoen. Boek hier nog snel een bungalow bij Landal GreenParks

 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder