Naaktstrand veel schoner dan textielstrand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand Sluis
Naaktstrand Sluis
Vanaf vrijdag hebben vrijwilligers van de Stichting De Noordzee de stranden langs de Zeeuwse kust schoongemaakt. Opvallende conclusie tijdens de opruimactie: de Zeeuwse naaktstranden waren na een zomerse dag veel schoner dan de textielstranden, waar het aan het eind van de dag een grote troep was.

Volgens een woordvoerder van de Stichting De Noordzee vonden de vrijwilligers op het naaktstrand bij Domburg opvallend weinig afval en sigarettenpeuken. "Ik durf hieruit niet te concluderen dat bezoekers van naaktstranden minder roken of schoner zijn, maar het was wel opmerkelijk hoe schoon het er was", aldus de woordvoerder.

Op de reguliere stranden lijken bezoekers de prullenbak minder goed te kunnen vinden, blijkt uit de vondsten van het opruimteam. 200 meter strand bij Walcheren leverde 111 kleine stukjes plastic, 93 sigarettenfilters en 87 snoep- en snackverpakkingen op. Daarnaast wordt ook veel rommel van schepen gevonden.

Rommel in kaart

Doel van de opruimactie langs de hele Nederlandse Noordzeekust is om mensen informeren over afval op het strand en in zee en om in kaart te brengen hoe groot het afvalprobleem is. Morgen zijn de Zuid-Hollandse stranden aan de beurt en 24 augustus eindigt de schoonmaakbeurt op het strand in Schiermonnikoog.

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder