Naaktstrand veel schoner dan textielstrand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Naaktstrand Sluis
Naaktstrand Sluis
Vanaf vrijdag hebben vrijwilligers van de Stichting De Noordzee de stranden langs de Zeeuwse kust schoongemaakt. Opvallende conclusie tijdens de opruimactie: de Zeeuwse naaktstranden waren na een zomerse dag veel schoner dan de textielstranden, waar het aan het eind van de dag een grote troep was.

Volgens een woordvoerder van de Stichting De Noordzee vonden de vrijwilligers op het naaktstrand bij Domburg opvallend weinig afval en sigarettenpeuken. "Ik durf hieruit niet te concluderen dat bezoekers van naaktstranden minder roken of schoner zijn, maar het was wel opmerkelijk hoe schoon het er was", aldus de woordvoerder.

Op de reguliere stranden lijken bezoekers de prullenbak minder goed te kunnen vinden, blijkt uit de vondsten van het opruimteam. 200 meter strand bij Walcheren leverde 111 kleine stukjes plastic, 93 sigarettenfilters en 87 snoep- en snackverpakkingen op. Daarnaast wordt ook veel rommel van schepen gevonden.

Rommel in kaart

Doel van de opruimactie langs de hele Nederlandse Noordzeekust is om mensen informeren over afval op het strand en in zee en om in kaart te brengen hoe groot het afvalprobleem is. Morgen zijn de Zuid-Hollandse stranden aan de beurt en 24 augustus eindigt de schoonmaakbeurt op het strand in Schiermonnikoog.

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder