Bewoners van Amsterdam zijn toeristen beu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Een woordvoerder van het Amsterdamse stadsdeel Centrum bevestigt het bericht van De Persdienst dat bewoners van de Amsterdamse binnenstad steeds meer genoeg hebben van de drukte. De grote aantallen toeristen en dagjesmensen staan nu op de eerste plaats van grootste ergernissen. Eerder stonden parkeren en verkeersproblemen nog bovenaan de lijst van grootste frustraties.

Het Stadsdeel Centrum liet een onderzoek doen naar de grootste minpunten onder de 80.000 bewoners van de binnenstad. De exacte cijfers worden bekend gemaakt bij publicatie van de resultaten in september. Volgens de zegsman van het stadsdeel laten onderzoeken van de laatste jaren echter al zien dat de ergernis over de drukte steeds meer groeit. Het grote aantal evenementen en de grootheid daarvan beginnen steeds meer bewoners de keel uit te hangen.
De gemeente Amsterdam neemt al enkele maatregelen om de overlast te beperken. Zo worden op Koningsdag feesten en evenementen meer gespreid.

Amsterdam is fotogeniek

Toeristen komen echter niet voor niets naar Amsterdam. De stad is erg fotogeniek, zo vinden de fotografen op het sociale platform van Nikon.

Wat vind jij een mooie of fotogenieke plek in Amsterdam?

Reacties

 
#1 henny 30-07-2013 14:43
de grachten. Die vind ik zelf het mooist. in de herfst.
Melden aan beheerder
 
 
#2 Kritikus 30-07-2013 17:00
Hoi.

Het zal toch niet zo worden dat ik als NEDERLANDER niet meer naar mijn eigen hoofdstad kan gaan wanneer ik dat wil.

Kritikus
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder