Bewoners van Amsterdam zijn toeristen beu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Een woordvoerder van het Amsterdamse stadsdeel Centrum bevestigt het bericht van De Persdienst dat bewoners van de Amsterdamse binnenstad steeds meer genoeg hebben van de drukte. De grote aantallen toeristen en dagjesmensen staan nu op de eerste plaats van grootste ergernissen. Eerder stonden parkeren en verkeersproblemen nog bovenaan de lijst van grootste frustraties.

Het Stadsdeel Centrum liet een onderzoek doen naar de grootste minpunten onder de 80.000 bewoners van de binnenstad. De exacte cijfers worden bekend gemaakt bij publicatie van de resultaten in september. Volgens de zegsman van het stadsdeel laten onderzoeken van de laatste jaren echter al zien dat de ergernis over de drukte steeds meer groeit. Het grote aantal evenementen en de grootheid daarvan beginnen steeds meer bewoners de keel uit te hangen.
De gemeente Amsterdam neemt al enkele maatregelen om de overlast te beperken. Zo worden op Koningsdag feesten en evenementen meer gespreid.

Amsterdam is fotogeniek

Toeristen komen echter niet voor niets naar Amsterdam. De stad is erg fotogeniek, zo vinden de fotografen op het sociale platform van Nikon.

Wat vind jij een mooie of fotogenieke plek in Amsterdam?

Reacties

 
#1 henny 30-07-2013 14:43
de grachten. Die vind ik zelf het mooist. in de herfst.
Melden aan beheerder
 
 
#2 Kritikus 30-07-2013 17:00
Hoi.

Het zal toch niet zo worden dat ik als NEDERLANDER niet meer naar mijn eigen hoofdstad kan gaan wanneer ik dat wil.

Kritikus
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder