Bewoners van Amsterdam zijn toeristen beu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Een woordvoerder van het Amsterdamse stadsdeel Centrum bevestigt het bericht van De Persdienst dat bewoners van de Amsterdamse binnenstad steeds meer genoeg hebben van de drukte. De grote aantallen toeristen en dagjesmensen staan nu op de eerste plaats van grootste ergernissen. Eerder stonden parkeren en verkeersproblemen nog bovenaan de lijst van grootste frustraties.

Het Stadsdeel Centrum liet een onderzoek doen naar de grootste minpunten onder de 80.000 bewoners van de binnenstad. De exacte cijfers worden bekend gemaakt bij publicatie van de resultaten in september. Volgens de zegsman van het stadsdeel laten onderzoeken van de laatste jaren echter al zien dat de ergernis over de drukte steeds meer groeit. Het grote aantal evenementen en de grootheid daarvan beginnen steeds meer bewoners de keel uit te hangen.
De gemeente Amsterdam neemt al enkele maatregelen om de overlast te beperken. Zo worden op Koningsdag feesten en evenementen meer gespreid.

Amsterdam is fotogeniek

Toeristen komen echter niet voor niets naar Amsterdam. De stad is erg fotogeniek, zo vinden de fotografen op het sociale platform van Nikon.

Wat vind jij een mooie of fotogenieke plek in Amsterdam?

Reacties

 
#1 henny 30-07-2013 14:43
de grachten. Die vind ik zelf het mooist. in de herfst.
 
 
#2 Kritikus 30-07-2013 17:00
Hoi.

Het zal toch niet zo worden dat ik als NEDERLANDER niet meer naar mijn eigen hoofdstad kan gaan wanneer ik dat wil.

Kritikus
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder