Bewoners van Amsterdam zijn toeristen beu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Een woordvoerder van het Amsterdamse stadsdeel Centrum bevestigt het bericht van De Persdienst dat bewoners van de Amsterdamse binnenstad steeds meer genoeg hebben van de drukte. De grote aantallen toeristen en dagjesmensen staan nu op de eerste plaats van grootste ergernissen. Eerder stonden parkeren en verkeersproblemen nog bovenaan de lijst van grootste frustraties.

Het Stadsdeel Centrum liet een onderzoek doen naar de grootste minpunten onder de 80.000 bewoners van de binnenstad. De exacte cijfers worden bekend gemaakt bij publicatie van de resultaten in september. Volgens de zegsman van het stadsdeel laten onderzoeken van de laatste jaren echter al zien dat de ergernis over de drukte steeds meer groeit. Het grote aantal evenementen en de grootheid daarvan beginnen steeds meer bewoners de keel uit te hangen.
De gemeente Amsterdam neemt al enkele maatregelen om de overlast te beperken. Zo worden op Koningsdag feesten en evenementen meer gespreid.

Amsterdam is fotogeniek

Toeristen komen echter niet voor niets naar Amsterdam. De stad is erg fotogeniek, zo vinden de fotografen op het sociale platform van Nikon.

Wat vind jij een mooie of fotogenieke plek in Amsterdam?

Reacties

 
#1 henny 30-07-2013 14:43
de grachten. Die vind ik zelf het mooist. in de herfst.
Melden aan beheerder
 
 
#2 Kritikus 30-07-2013 17:00
Hoi.

Het zal toch niet zo worden dat ik als NEDERLANDER niet meer naar mijn eigen hoofdstad kan gaan wanneer ik dat wil.

Kritikus
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder