Verken de Nieuwe Hollandse Waterlinie te voet of op de fiets

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fietsen
Fietsen
Tijdens het 'fortenweekend' op 21 en 22 september worden de wandel- en fietsroutes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie extra in het zonnetje gezet. Speciaal zijn er dit weekend lange en korte routes uitgezet langs forten, vestingsteden, bunkers en sluizen. Daarnaast is er in de hele Waterlinie van alles te doen.


Welke fiets- of wandelroute je ook kiest, je ontdekt altijd iets bijzonders. Zo loopt de lange afstandswandelroute ‘het Waterliniepad’ langs meer dan 50 forten, 5 vestingsteden, talloze bunkers en sluizen. In Utrecht zijn er korte fiets- en wandelroutes die zowel met een kaart als met een smartphone te volgen zijn. En tussen Fort Altena en Woudrichem loopt het Liniepad met in dat weekend het Liniepadfestival.

Genoeg te doen en te zien

  • Ook buiten het speciale 'fortenweekend' is er genoeg te doen en te zien in het gebied waar van het Noorden (Muiden) tot het Zuiden (Biesbosch) van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de afgelopen jaren volop wandel- en fietsroutes zijn ontwikkeld.
  • In het noordelijke deel van de Hollandse Waterlinie bevindt zich de Fortenlandroute. Deze fietsroute van 34 km voert langs 7 forten die deel uitmaken van de  Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.
  • In Utrecht kan men van Fort aan de Klop naar Fort Vechten de Stellingroute fietsen of genieten van de gratis routeapp FortenNatuurlijk.
  • De Vesting3hoek fietsroute door het rivierengebied kronkelt langs de historische en imposante objecten van het zuidelijk deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (tussen Werkendam en Asperen). De route maakt gebruik van fietsknooppunten en enkele toeristische veerverbindingen. De 145 kilometer lange LAW-route Waterliniepad volgt de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onder meer het Naardermeer, de Vecht, Amelisweerd, de Lek, de Diefdijk, de Linge en de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem zijn in de route opgenomen.

Veel forten hebben een nieuwe functie gekregen. Zo zijn er veel forten met een terras, restaurant, bezoekerscentrum, kampeerterrein of Bed & Breakfast.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder