Handige tips voor vliegen met kinderen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kinderen in vliegtuig
Puur op reis: kinderen en vliegen
In twee jaar tijd (2010 – 2012) gingen anderhalf keer zoveel Nederlandse kinderen met het vliegtuig op vakantie; een stijging van ruim 57 procent. En dit jaar wordt een verdubbeling verwacht ten opzichte van 2010, zo blijkt uit boekingsgegevens van CheapTickets.nl. Uit een onlangs gehouden onderzoek in opdracht van CheapTicketrs.nl  blijkt dat 21 procent van de gezinnen kiest voor het vliegtuig. Toch zijn er nog veel ouders die het vliegveld mijden omdat  ze denken dat vliegen met kinderen uitloopt op een ‘drama’ (huilen, schreeuwen, zeuren).   

Het onderzoek is uitgevoerd om goed in beeld te krijgen wat vliegen met kinderen inhoudt. De resultaten worden gebruikt om de reis voor gezinnen en medepassagiers beter te laten verlopen. Daarnaast hebben CheapTickets.nl en Rotterdam The Hague Airport de handen ineengeslagen om de vliegreis met kinderen voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Samen met een orthopedagogisch expert ontwikkelden zij een uniek vliegwijzerspel en handige tips voor ouders om hun kind goed voor te bereiden op de vlucht.  Het spel is vanaf nu online beschikbaar.

Spanje populairste kindervliegbestemming 2013

Volgens Lieke Fransen, Brandmanager bij CheapTickets.nl is het niet verwonderlijk dat het aantal vliegreizen met kinderen toeneemt. “Wij hebben geconstateerd dat de ticketprijzen vorig jaar weer zijn  gedaald. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 37 procent van de kinderen het vliegtuig verkiest boven een ander vervoermiddel en de meeste kinderen helemaal (76 procent) niet bang zijn om te vliegen.”

Top 5 favoriete kindervliegbestemming

1.Barcelona
2. Malaga
3.Alicante
4.Faro
5.Ibiza

Zeurende kinderen

Dat medepassagiers niet altijd in hun nopjes zijn met een ‘kindrijke’ vlucht blijkt uit eerder onderzoek (2008) dat CheapTickets.nl samen met  TNS NIPO heeft gehouden. Zeurende en krijsende kinderen aan boord is voor 44 procent van de passagiers de grootste ergernis. Ook ouders beamen zelf dat hun kind zich niet altijd als een engel gedraagt. 58 procent van de ouders met jongere kinderen (0-4 jaar) geeft aan dat hun kind wel eens zeurt tijdens de vakantiereis. Dat het kind niet lang stil kan zitten tijdens de vlucht, ziet 16 procent van de ouders als een van de grootste nadelen.

Favoriete zoethouders tijdens de vlucht

Communiceren met kinderen voor, tijdens en na het vliegen is belangrijk. Toch nemen ouders het nodige mee ter vermaak van hun kinderen, zo blijkt uit het onlangs gehouden onderzoek. Bij kinderen van 0-4 jaar staat speelgoed bovenaan de meeneemlijst (42 procent), bij 5-8-jarigen eten en drinken (33 procent) en bij 9-12-jarigen een spelcomputer (53 procent). Met een tablet / smartphone op een goede tweede plaats als zoethouder (41 procent).

Sasja Lemmen (IKEV) geeft als orthopedagoog zes handige tips

1. Vertel je kind wat er precies allemaal gaat gebeuren. Dit kun je al doen vanaf nul jaar.
2. Laat je kind thuis nadenken over wat hij/zij mee wil nemen in het vliegtuig. Bijvoorbeeld speelgoed, knuffel, spelletje of muziek.
3. Leg precies uit wat, waar en hoe laat er iets gaat gebeuren. Wat is fouilleren, waar blijft je koffer, hoe verloopt de vlucht en wat te doen bij vertraging?
4. Verplaats je in de beleving van je kind! Wanneer je kind het spannend vindt, mag het spannend zijn. Je kind wordt hierdoor begrepen en de spanning wordt minder.
5. Neem de gevoelens van je kind serieus. Dit geeft rust bij je kind en bij jou, als ouder.
6. Vertel aan je kind dat ze last van hun oren kunnen krijgen en dat dit ongevaarlijk is. Het gaat vanzelf weer over (kauwen op een snoepje kan hierbij extra helpen).

Het onderzoek is gehouden onder 601 respondenten in de leeftijd van 18 tot en met 50 jaar met minimaal een kind tot en met 12 jaar oud.

Boek hier goedkoop je tickets bij CheapTickets.nl

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder