Het toeristenhandboek maakt Parijzenaars aardiger

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eifeltoren
Eifeltoren
Toeristen die naar Parijs gaan zijn lang niet altijd even tevreden over hoe ze in Parijs behandeld zijn. De toeristische dienst van Parijs geeft aan dat er klachten komen over onvriendelijkheid, ombehulpzaamheid en de onwil van vaak bedienend personeel om een andere taal dan Frans te spreken. Om het imago bij de toeristen te verbeteren geeft de dienst onder de toepasselijke naam 'Do you speak Touriste?'een handboek uit met tips om vakantiegangers vriendelijker te behandelen.

 

Het boekje geeft tips over welke service toeristen van allerlei verschillende nationaliteiten precies verwachten. Zo willen Franse bezoekers liever niet als toeristen behandeld worden. Britten willen graag rustig en met een lach bediend worden, terwijl Amerikanen juist van een persoonlijke en vlotte bediening houden.

Het dertien pagina’s tellende handboek is verdeeld onder zo’n 30.000 taxichauffeurs, obers, hotelmanagers en winkelbedienden in de meest toeristische buurten van Parijs.

Ook gids voor toeristen
Voor bezoekers van Parijs is er een andere gids. Hierin onder andere tips om je te beschermen tegen dieven en pickpockets. Ondanks dat toeristen niet zo tevreden zijn over hoe ze behandeld worden heeft Parijs genoeg te bieden voor 60 procent om binnen 1 à 2 jaar terug te keren naar Parijs.
Boek je citytrip Parijs en kijk of het handboek in praktijk gebracht wordt!

Wat zijn jouw ervaringen in Parijs?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder