Het toeristenhandboek maakt Parijzenaars aardiger

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eifeltoren
Eifeltoren
Toeristen die naar Parijs gaan zijn lang niet altijd even tevreden over hoe ze in Parijs behandeld zijn. De toeristische dienst van Parijs geeft aan dat er klachten komen over onvriendelijkheid, ombehulpzaamheid en de onwil van vaak bedienend personeel om een andere taal dan Frans te spreken. Om het imago bij de toeristen te verbeteren geeft de dienst onder de toepasselijke naam 'Do you speak Touriste?'een handboek uit met tips om vakantiegangers vriendelijker te behandelen.

 

Het boekje geeft tips over welke service toeristen van allerlei verschillende nationaliteiten precies verwachten. Zo willen Franse bezoekers liever niet als toeristen behandeld worden. Britten willen graag rustig en met een lach bediend worden, terwijl Amerikanen juist van een persoonlijke en vlotte bediening houden.

Het dertien pagina’s tellende handboek is verdeeld onder zo’n 30.000 taxichauffeurs, obers, hotelmanagers en winkelbedienden in de meest toeristische buurten van Parijs.

Ook gids voor toeristen
Voor bezoekers van Parijs is er een andere gids. Hierin onder andere tips om je te beschermen tegen dieven en pickpockets. Ondanks dat toeristen niet zo tevreden zijn over hoe ze behandeld worden heeft Parijs genoeg te bieden voor 60 procent om binnen 1 à 2 jaar terug te keren naar Parijs.
Boek je citytrip Parijs en kijk of het handboek in praktijk gebracht wordt!

Wat zijn jouw ervaringen in Parijs?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder