Het toeristenhandboek maakt Parijzenaars aardiger

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eifeltoren
Eifeltoren
Toeristen die naar Parijs gaan zijn lang niet altijd even tevreden over hoe ze in Parijs behandeld zijn. De toeristische dienst van Parijs geeft aan dat er klachten komen over onvriendelijkheid, ombehulpzaamheid en de onwil van vaak bedienend personeel om een andere taal dan Frans te spreken. Om het imago bij de toeristen te verbeteren geeft de dienst onder de toepasselijke naam 'Do you speak Touriste?'een handboek uit met tips om vakantiegangers vriendelijker te behandelen.

 

Het boekje geeft tips over welke service toeristen van allerlei verschillende nationaliteiten precies verwachten. Zo willen Franse bezoekers liever niet als toeristen behandeld worden. Britten willen graag rustig en met een lach bediend worden, terwijl Amerikanen juist van een persoonlijke en vlotte bediening houden.

Het dertien pagina’s tellende handboek is verdeeld onder zo’n 30.000 taxichauffeurs, obers, hotelmanagers en winkelbedienden in de meest toeristische buurten van Parijs.

Ook gids voor toeristen
Voor bezoekers van Parijs is er een andere gids. Hierin onder andere tips om je te beschermen tegen dieven en pickpockets. Ondanks dat toeristen niet zo tevreden zijn over hoe ze behandeld worden heeft Parijs genoeg te bieden voor 60 procent om binnen 1 à 2 jaar terug te keren naar Parijs.
Boek je citytrip Parijs en kijk of het handboek in praktijk gebracht wordt!

Wat zijn jouw ervaringen in Parijs?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder