Het toeristenhandboek maakt Parijzenaars aardiger

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eifeltoren
Eifeltoren
Toeristen die naar Parijs gaan zijn lang niet altijd even tevreden over hoe ze in Parijs behandeld zijn. De toeristische dienst van Parijs geeft aan dat er klachten komen over onvriendelijkheid, ombehulpzaamheid en de onwil van vaak bedienend personeel om een andere taal dan Frans te spreken. Om het imago bij de toeristen te verbeteren geeft de dienst onder de toepasselijke naam 'Do you speak Touriste?'een handboek uit met tips om vakantiegangers vriendelijker te behandelen.

 

Het boekje geeft tips over welke service toeristen van allerlei verschillende nationaliteiten precies verwachten. Zo willen Franse bezoekers liever niet als toeristen behandeld worden. Britten willen graag rustig en met een lach bediend worden, terwijl Amerikanen juist van een persoonlijke en vlotte bediening houden.

Het dertien pagina’s tellende handboek is verdeeld onder zo’n 30.000 taxichauffeurs, obers, hotelmanagers en winkelbedienden in de meest toeristische buurten van Parijs.

Ook gids voor toeristen
Voor bezoekers van Parijs is er een andere gids. Hierin onder andere tips om je te beschermen tegen dieven en pickpockets. Ondanks dat toeristen niet zo tevreden zijn over hoe ze behandeld worden heeft Parijs genoeg te bieden voor 60 procent om binnen 1 à 2 jaar terug te keren naar Parijs.
Boek je citytrip Parijs en kijk of het handboek in praktijk gebracht wordt!

Wat zijn jouw ervaringen in Parijs?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder