Nederlandse toeriste gruwelijk misbruikt in Australië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

slot
slot
Een 21-jarige Nederlandse toeriste blijkt in november en december vorig jaar ruim 6 weken gegijzeld te zijn geweest in Melbourne (Australië). In die periode is ze door een Australische man en vrouw ernstig misbruikt en mishandeld. De ontvoering is nu pas bekend gemaakt.

De toeriste had de Australische verdachten Alfio Granata (46) en Jennifer Peaston (32) ontmoet op een feestje. Een paar weken later werd de Nederlandse door het stel meegenomen naar hun appartement waar ze werd geboeid, geblinddoekt en verkracht. Ook werd ze mishandeld en met de dood bedreigt. Volgens Granata was hij bezeten door een kwade geest. De vrouw wist op eerste kerstdag te ontkomen doordat ze Granata wist neer te steken.Volgens de hulpverleners probeerde ze daarna zichzelf om te brengen. De gewonde man en zijn vriendin raakten in paniek en belden de hulpdiensten die zowel de Australische man als de Nederlandse toeriste in het ziekenhuis opnamen.

De gijzelnemers hebben de mishandelingen en verkrachtingen van de vrouw op beeld vastgelegd. Bij de arrestatie zijn die beelden in beslag genomen. De verdachten zijn in februari al gearresteerd en aangeklaagd. De rechtszaak tegen de verdachten is vandaag begonnen en de Australische aanklagers hebben extra tijd gevraagd om de maar liefst 450 uur aan beeldmateriaal te kunnen bestuderen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is over de zaak geïnformeerd. De honorair consul in Melbourne bezocht de Nederlandse vrouw een aantal keren en ook is er contact met haar familie. Volgens het ministerie is het slachtoffer terug in Europa maar is haar huidige verblijfplaats bij hen niet bekend.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder