Nederlandse toeriste gruwelijk misbruikt in Australië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

slot
slot
Een 21-jarige Nederlandse toeriste blijkt in november en december vorig jaar ruim 6 weken gegijzeld te zijn geweest in Melbourne (Australië). In die periode is ze door een Australische man en vrouw ernstig misbruikt en mishandeld. De ontvoering is nu pas bekend gemaakt.

De toeriste had de Australische verdachten Alfio Granata (46) en Jennifer Peaston (32) ontmoet op een feestje. Een paar weken later werd de Nederlandse door het stel meegenomen naar hun appartement waar ze werd geboeid, geblinddoekt en verkracht. Ook werd ze mishandeld en met de dood bedreigt. Volgens Granata was hij bezeten door een kwade geest. De vrouw wist op eerste kerstdag te ontkomen doordat ze Granata wist neer te steken.Volgens de hulpverleners probeerde ze daarna zichzelf om te brengen. De gewonde man en zijn vriendin raakten in paniek en belden de hulpdiensten die zowel de Australische man als de Nederlandse toeriste in het ziekenhuis opnamen.

De gijzelnemers hebben de mishandelingen en verkrachtingen van de vrouw op beeld vastgelegd. Bij de arrestatie zijn die beelden in beslag genomen. De verdachten zijn in februari al gearresteerd en aangeklaagd. De rechtszaak tegen de verdachten is vandaag begonnen en de Australische aanklagers hebben extra tijd gevraagd om de maar liefst 450 uur aan beeldmateriaal te kunnen bestuderen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is over de zaak geïnformeerd. De honorair consul in Melbourne bezocht de Nederlandse vrouw een aantal keren en ook is er contact met haar familie. Volgens het ministerie is het slachtoffer terug in Europa maar is haar huidige verblijfplaats bij hen niet bekend.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder