Nederlandse toeriste gruwelijk misbruikt in Australië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

slot
slot
Een 21-jarige Nederlandse toeriste blijkt in november en december vorig jaar ruim 6 weken gegijzeld te zijn geweest in Melbourne (Australië). In die periode is ze door een Australische man en vrouw ernstig misbruikt en mishandeld. De ontvoering is nu pas bekend gemaakt.

De toeriste had de Australische verdachten Alfio Granata (46) en Jennifer Peaston (32) ontmoet op een feestje. Een paar weken later werd de Nederlandse door het stel meegenomen naar hun appartement waar ze werd geboeid, geblinddoekt en verkracht. Ook werd ze mishandeld en met de dood bedreigt. Volgens Granata was hij bezeten door een kwade geest. De vrouw wist op eerste kerstdag te ontkomen doordat ze Granata wist neer te steken.Volgens de hulpverleners probeerde ze daarna zichzelf om te brengen. De gewonde man en zijn vriendin raakten in paniek en belden de hulpdiensten die zowel de Australische man als de Nederlandse toeriste in het ziekenhuis opnamen.

De gijzelnemers hebben de mishandelingen en verkrachtingen van de vrouw op beeld vastgelegd. Bij de arrestatie zijn die beelden in beslag genomen. De verdachten zijn in februari al gearresteerd en aangeklaagd. De rechtszaak tegen de verdachten is vandaag begonnen en de Australische aanklagers hebben extra tijd gevraagd om de maar liefst 450 uur aan beeldmateriaal te kunnen bestuderen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is over de zaak geïnformeerd. De honorair consul in Melbourne bezocht de Nederlandse vrouw een aantal keren en ook is er contact met haar familie. Volgens het ministerie is het slachtoffer terug in Europa maar is haar huidige verblijfplaats bij hen niet bekend.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder