Nederlandse toeriste gruwelijk misbruikt in Australië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

slot
slot
Een 21-jarige Nederlandse toeriste blijkt in november en december vorig jaar ruim 6 weken gegijzeld te zijn geweest in Melbourne (Australië). In die periode is ze door een Australische man en vrouw ernstig misbruikt en mishandeld. De ontvoering is nu pas bekend gemaakt.

De toeriste had de Australische verdachten Alfio Granata (46) en Jennifer Peaston (32) ontmoet op een feestje. Een paar weken later werd de Nederlandse door het stel meegenomen naar hun appartement waar ze werd geboeid, geblinddoekt en verkracht. Ook werd ze mishandeld en met de dood bedreigt. Volgens Granata was hij bezeten door een kwade geest. De vrouw wist op eerste kerstdag te ontkomen doordat ze Granata wist neer te steken.Volgens de hulpverleners probeerde ze daarna zichzelf om te brengen. De gewonde man en zijn vriendin raakten in paniek en belden de hulpdiensten die zowel de Australische man als de Nederlandse toeriste in het ziekenhuis opnamen.

De gijzelnemers hebben de mishandelingen en verkrachtingen van de vrouw op beeld vastgelegd. Bij de arrestatie zijn die beelden in beslag genomen. De verdachten zijn in februari al gearresteerd en aangeklaagd. De rechtszaak tegen de verdachten is vandaag begonnen en de Australische aanklagers hebben extra tijd gevraagd om de maar liefst 450 uur aan beeldmateriaal te kunnen bestuderen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is over de zaak geïnformeerd. De honorair consul in Melbourne bezocht de Nederlandse vrouw een aantal keren en ook is er contact met haar familie. Volgens het ministerie is het slachtoffer terug in Europa maar is haar huidige verblijfplaats bij hen niet bekend.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder