Menselijke fout oorzaak crash San Francisco

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Crash
Crash
De vliegtuigmaatschappij Asiana Airlines heeft bekendgemaakt dat de piloot van de zaterdag op het vliegveld van San Francisco gecrashte Boeing 777, nog bezig was met leren hoe hij met dit type toestel moest vliegen. Een menselijke inschattingsfout is dan ook mogelijk de oorzaak van de ramp met het toestel, waarbij twee Chinese tieners het leven verloren.

 

Volgens persbureau Reuters was Lee Kang-kook  de op een na jongste piloot van de vier aan boord van het vliegtuig. Hij dat pas 43 uur ervaring met dit type toestel en het was zijn eerste poging een 777 te landen op het vliegveld van San Francisco.
De crash gebeurde omdat het toestel veel te laag en ook veel te langzaam vloog. Tot 7 seconden voor de landing was er nog niets aan de hand, zo blijkt uit informatie van opnameapparatuur in de cockpit.  Pas 4 seconden voor de crash werd er gewaarschuwd voor overtrek en begon de apparatuur in de cockpit te schudden. Het U.S. National Transportation Safety Board meldt dat de bemanning nog geen twee seconden voordat het vliegtuig een muur raakte en op de landingsbaan in brand vloog, probeerde de landing te stoppen. De staart van het toestel raakte echter de grond en het vliegtuig schoot vervolgens door.  

Van de 291 passagiers en 16 bemanningsleden zijn 2 Chinese tieners overleden. Volgens persbureau Reuters zijn 30 mensen gewond. 8 van hen liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder