Menselijke fout oorzaak crash San Francisco

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Crash
Crash
De vliegtuigmaatschappij Asiana Airlines heeft bekendgemaakt dat de piloot van de zaterdag op het vliegveld van San Francisco gecrashte Boeing 777, nog bezig was met leren hoe hij met dit type toestel moest vliegen. Een menselijke inschattingsfout is dan ook mogelijk de oorzaak van de ramp met het toestel, waarbij twee Chinese tieners het leven verloren.

 

Volgens persbureau Reuters was Lee Kang-kook  de op een na jongste piloot van de vier aan boord van het vliegtuig. Hij dat pas 43 uur ervaring met dit type toestel en het was zijn eerste poging een 777 te landen op het vliegveld van San Francisco.
De crash gebeurde omdat het toestel veel te laag en ook veel te langzaam vloog. Tot 7 seconden voor de landing was er nog niets aan de hand, zo blijkt uit informatie van opnameapparatuur in de cockpit.  Pas 4 seconden voor de crash werd er gewaarschuwd voor overtrek en begon de apparatuur in de cockpit te schudden. Het U.S. National Transportation Safety Board meldt dat de bemanning nog geen twee seconden voordat het vliegtuig een muur raakte en op de landingsbaan in brand vloog, probeerde de landing te stoppen. De staart van het toestel raakte echter de grond en het vliegtuig schoot vervolgens door.  

Van de 291 passagiers en 16 bemanningsleden zijn 2 Chinese tieners overleden. Volgens persbureau Reuters zijn 30 mensen gewond. 8 van hen liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder