Dit weekend geen treinverkeer naar Schiphol

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Schiphol
Schiphol
De vakantie mag dit weekend dan wel beginnen, wie met de trein naar luchthaven Schiphol wil reizen komt van een koude kermis thuis: van 6 tot en met 8 juli ligt het treinverkeer stil door werkzaamheden van ProRail. Dit kan ook extra drukte op de A4 richting de luchthaven tot gevolg hebben. Zaak dus om op tijd van huis te gaan en zo mogelijk online in te checken.

In plaats van treinen rijden der door de werkzaamheden van ProRail dit weekend bussen tussen de luchthaven en Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Dit kan leiden tot een extra reistijd van een uur. Ook nachttreinen en de Thalys rijden niet via Schiphol maar worden omgeleid via Haarlem.

Vertraging via de weg
De werkzaamheden van Prorail hebben gevolgen voor de A4 richting Schiphol: de rijbanen worden versmald en de maximumsnelheid verlaagd.
Check voor je weggaat de website van de NS voor dienstregelingen en www.vananaarbeter.nl voor de situatie op de weg.

Komende werkzaamheden
Naast de werkzaamheden dit weekend om het traject Schiphol-Lelystad te verbeteren dit weekend ligt het treinverkeer rond Schiphol hiervoor nog 2 keer stil en wel op 7 en 8 september en 7 en 8 december.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder