Grote wens reiziger: bioscoop op vliegveld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Bibliotheek op Schiphol We willen het liefst een bioscoop op het vliegveld, zo blijkt uit onderzoek gehouden door vliegticketzoekmachine Skyscanner onder meer dan 10.000 internationale reizigers. Eventjes kunnen slapen staat op een tweede plek in de top 10 van meest gewilde voorzieningen op een vliegveld. Meer dan een derde stemde op de zogeheten ‘sleep pods’ die het vliegveld van Abu Dhabi afgelopen maand heeft onthuld. Voor nog geen tien euro per uur is dit een perfect alternatief voor een hotelkamer.

Op een opvallende derde plek staat een bibliotheek die reizigers de mogelijkheid biedt om boeken te lenen voor hun vakantie. Ondanks de e-readers blijkt een gewoon papieren boek nog steeds populair onder de reizigers. Schiphol speelt al behoorlijk in op die wens, want het is het eerste vliegveld ter wereld met een bibliotheek. Op de vierde plek in het wensenlijstje van de vakantieganger staat een park in de buitenlucht.

 

 

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Ondanks dat zowel de mannelijke als de vrouwelijke reizigers het eens waren over de bioscoop, toont het onderzoek aan dat er wel wat verschillen waren in de andere opties. Zo kiest 45 procent van de vrouwen voor een schoonheidssalon, tegenover 14 procent van de mannen. En 12 procent ziet een personal shopper wel zitten terwijl 8 procent van de mannen dit zou willen.

De mannen zoeken meer actief vermaak op het vliegveld met: de wens voor een zwembad staat bij hen op de vijfde plek. 14 procent kiest voor een gratis fiets om het gebied rondom het vliegveld te verkennen tegenover 9 procent van de vrouwen en 8 procent van de mannelijke reizigers zou graag een golfsimulator op het vliegveld willen zien in vergelijking met 3% van de vrouwen.

Nederlanderse wensen

De Nederlandse vakantieganger heeft een iets andere volgorde op het verlanglijstje staan. Uit het onderzoek, waar ook 1000 Nederlanders aan meededen, blijkt dat de bioscoop ook op nummer een staat, maar een park in de buitenlucht  op een tweede plek. Op drie staan de slaapplekken en op vier een bibliotheek. De vijfde plek is gereserveerd voor een schoonheidssalon. Ook op deze wens heeft Schiphol al ingespeeld.

 

Top 10 meest gewilde voorzieningen – Internationale reizigers (10.000)

Top 10 meest gewilde voorzieningen – Nederlandse reizigers (1000)

1

Bioscoop

49%

Bioscoop

42%

2

Slaap capsules

36%

Park

39%

3

Bibliotheek

32%

Slaap capsules

36%

4

Park

31%

Bibliotheek

21%

5

Schoonheidssalon

30%

Schoonheidssalon

21%

6

Speelruimte voor kinderen

21%

Zwembad

16%

7

Zwembad

20%

Speelruimte

16%

8

Sportschool

15%

Aangelegd strand

10%

9

Aangelegd strand

12%

Fietsen

10%

10

Fietsen

11%

Sportschool

9%

 

Reacties

 
#1 Joke 02-07-2013 22:04
gewoon lekkere bankjes of stoelen waar je in kunt zitten, hangen of liggen als je moet wachten, Veel stoeltjes zitten vreselijk
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder