Grote wens reiziger: bioscoop op vliegveld

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Bibliotheek op Schiphol We willen het liefst een bioscoop op het vliegveld, zo blijkt uit onderzoek gehouden door vliegticketzoekmachine Skyscanner onder meer dan 10.000 internationale reizigers. Eventjes kunnen slapen staat op een tweede plek in de top 10 van meest gewilde voorzieningen op een vliegveld. Meer dan een derde stemde op de zogeheten ‘sleep pods’ die het vliegveld van Abu Dhabi afgelopen maand heeft onthuld. Voor nog geen tien euro per uur is dit een perfect alternatief voor een hotelkamer.

Op een opvallende derde plek staat een bibliotheek die reizigers de mogelijkheid biedt om boeken te lenen voor hun vakantie. Ondanks de e-readers blijkt een gewoon papieren boek nog steeds populair onder de reizigers. Schiphol speelt al behoorlijk in op die wens, want het is het eerste vliegveld ter wereld met een bibliotheek. Op de vierde plek in het wensenlijstje van de vakantieganger staat een park in de buitenlucht.

 

 

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Ondanks dat zowel de mannelijke als de vrouwelijke reizigers het eens waren over de bioscoop, toont het onderzoek aan dat er wel wat verschillen waren in de andere opties. Zo kiest 45 procent van de vrouwen voor een schoonheidssalon, tegenover 14 procent van de mannen. En 12 procent ziet een personal shopper wel zitten terwijl 8 procent van de mannen dit zou willen.

De mannen zoeken meer actief vermaak op het vliegveld met: de wens voor een zwembad staat bij hen op de vijfde plek. 14 procent kiest voor een gratis fiets om het gebied rondom het vliegveld te verkennen tegenover 9 procent van de vrouwen en 8 procent van de mannelijke reizigers zou graag een golfsimulator op het vliegveld willen zien in vergelijking met 3% van de vrouwen.

Nederlanderse wensen

De Nederlandse vakantieganger heeft een iets andere volgorde op het verlanglijstje staan. Uit het onderzoek, waar ook 1000 Nederlanders aan meededen, blijkt dat de bioscoop ook op nummer een staat, maar een park in de buitenlucht  op een tweede plek. Op drie staan de slaapplekken en op vier een bibliotheek. De vijfde plek is gereserveerd voor een schoonheidssalon. Ook op deze wens heeft Schiphol al ingespeeld.

 

Top 10 meest gewilde voorzieningen – Internationale reizigers (10.000)

Top 10 meest gewilde voorzieningen – Nederlandse reizigers (1000)

1

Bioscoop

49%

Bioscoop

42%

2

Slaap capsules

36%

Park

39%

3

Bibliotheek

32%

Slaap capsules

36%

4

Park

31%

Bibliotheek

21%

5

Schoonheidssalon

30%

Schoonheidssalon

21%

6

Speelruimte voor kinderen

21%

Zwembad

16%

7

Zwembad

20%

Speelruimte

16%

8

Sportschool

15%

Aangelegd strand

10%

9

Aangelegd strand

12%

Fietsen

10%

10

Fietsen

11%

Sportschool

9%

 

Reacties

 
#1 Joke 02-07-2013 22:04
gewoon lekkere bankjes of stoelen waar je in kunt zitten, hangen of liggen als je moet wachten, Veel stoeltjes zitten vreselijk
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder