Ierland in de lift

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cork
Cork
Het gaat goed met het toerisme naar Ierland. Vanuit de Benelux wordt voor dit jaar een stijging van het bezoekersaantal van maar 9 procent genoteerd. Dat heeft uiteraard alles te maken met The Gathering, waardoor 2013 een uniek Iers feestjaar is. Met nog meer festivals dan gewoonlijk en met nog meer authentieke ‘craic’.

‘The Gathering Ireland 2013’ boost het toerisme op het groene eiland. Wereldwijd worden mensen met Ierse roots of die een band hebben met Ierland uitgenodigd om dit jaar hun ‘homeland’ te bezoeken. ‘The Gathering 2013’ is een onvergetelijk ontmoeting van Ierland-liefhebbers, uit alle hoeken van de wereld, die een feest bouwen rond Ierse muziek, cultuur, gastronomie en nog veel meer.

Cultuurstad Derry-Londonderry 

Derry-Londonderry is de Britse Cultuurstad 2013 waar naast de gebruikelijke festivals  en naar aanleiding van The Gathering ook honderden speciale evenementen worden georganiseerd. Een van de hoogtepunten, zeker voor liefhebbers van Ierse muziek, is de Fleadh Cheoil na hEireann (muziekfestival van Ierland) dat voor het eerst in zijn lange bestaan in Noord-Ierland plaatsvindt, van 12 tot 18 augustus 2013.

Dublin Festival Season 

In september en oktober is de Ierse hoofdstad the place to be voor het Dublin Festival Season. Het wordt een niet te missen event, met feestende Dubliners en keuze uit een zeer gevarieerd cultureel programma

Guinness Jazz Festival 

Jazzliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het internationaal vermaarde Guinness Jazz Festival dat van 25 tot 28 oktober in Cork wordt gehouden.

Nu extra voordelig naar Ierland

Aer Lingus
Aer Lingus
Aer Lingus-aanbieding geeft elke dag 20 procent korting op elke zitplaats bij elke vlucht naar Ierland.
Reizen: van september tot maart. Boek hier je voordelige ticket, maar doe het snel: 2 juli is deze actie voorbij.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder