Ierland in de lift

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cork
Cork
Het gaat goed met het toerisme naar Ierland. Vanuit de Benelux wordt voor dit jaar een stijging van het bezoekersaantal van maar 9 procent genoteerd. Dat heeft uiteraard alles te maken met The Gathering, waardoor 2013 een uniek Iers feestjaar is. Met nog meer festivals dan gewoonlijk en met nog meer authentieke ‘craic’.

‘The Gathering Ireland 2013’ boost het toerisme op het groene eiland. Wereldwijd worden mensen met Ierse roots of die een band hebben met Ierland uitgenodigd om dit jaar hun ‘homeland’ te bezoeken. ‘The Gathering 2013’ is een onvergetelijk ontmoeting van Ierland-liefhebbers, uit alle hoeken van de wereld, die een feest bouwen rond Ierse muziek, cultuur, gastronomie en nog veel meer.

Cultuurstad Derry-Londonderry 

Derry-Londonderry is de Britse Cultuurstad 2013 waar naast de gebruikelijke festivals  en naar aanleiding van The Gathering ook honderden speciale evenementen worden georganiseerd. Een van de hoogtepunten, zeker voor liefhebbers van Ierse muziek, is de Fleadh Cheoil na hEireann (muziekfestival van Ierland) dat voor het eerst in zijn lange bestaan in Noord-Ierland plaatsvindt, van 12 tot 18 augustus 2013.

Dublin Festival Season 

In september en oktober is de Ierse hoofdstad the place to be voor het Dublin Festival Season. Het wordt een niet te missen event, met feestende Dubliners en keuze uit een zeer gevarieerd cultureel programma

Guinness Jazz Festival 

Jazzliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het internationaal vermaarde Guinness Jazz Festival dat van 25 tot 28 oktober in Cork wordt gehouden.

Nu extra voordelig naar Ierland

Aer Lingus
Aer Lingus
Aer Lingus-aanbieding geeft elke dag 20 procent korting op elke zitplaats bij elke vlucht naar Ierland.
Reizen: van september tot maart. Boek hier je voordelige ticket, maar doe het snel: 2 juli is deze actie voorbij.

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder