Ontdek het Wales van James Bond en Harry Potter

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wales Coast PathWandelen in een overweldigende natuur en daarbij ook nog eens plekken ontdekken waar James Bond, Harry Potter en Robin Hood actief waren. Dat kan op het Wales Coast Path, het wandelpad van 1400 kilometer langs de randen van Wales. Het traject is uniek, want nergens ter wereld is een ononderbroken, openbaar wandelpad dat een volledige kustlijn volgt.

 

Het Coast Path is aangelegd om de inkomsten in de kustgebieden te vergroten en een actieve levensstijl aan te moedigen. De route begint in het noorden bij Queensferry en loopt door tot aan Chepstow in het zuiden. Als wandelaar trek je niet alleen door een machtig landschap, je treedt soms ook in de voetsporen van filmhelden.

Penbryn Beach WalesPenbryn Beach aan de kust bij Ceredigion was bijvoorbeeld het decor van de liefdesscène tussen Pierce Brosnan en Halle Berry in de Bond-film ´Die Another Day´. Op dit strand werden ook eindscènes voor dezelfde film opgenomen. Een tip voor wandelaars die dit strand willen bekijken: volg het Wales Coast Path vanaf het dorpje Aberporth in noordelijke richting. Hou onderwijl de zee goed in de gaten, want voor de kust kunnen dolfijnen worden gespot.

Ook fans van Harry Potter komen langs het Wales Coast Path aan hun trekken. Op het strand van Freshwater West kun je met eigen ogen zien waar elf Dobby in het eerste deel van de reeks Deathly Hallows zijn laatste adem uitblies. Maar het strand is ook voor een heel ander doel gebruikt: het was ook het decor van de veldslag tussen Russell Crowe (als Robin Hood) en de Franse indringers in de film Robin Hood. Wandelaars die dit strand willen bekijken wordt aangeraden de wandelroute vanaf West Angle Bay in zuidelijke richting te volgen. Deze wandeltocht van 16 kilometer voert door spectaculaire landschappen.

Lees meer over de 'uien van Wales'

Wales ontdekken?

Zoek en boek een idyllisch gelegen vakantiehuis bij Belvilla.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder