Ontdek het Wales van James Bond en Harry Potter

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wales Coast PathWandelen in een overweldigende natuur en daarbij ook nog eens plekken ontdekken waar James Bond, Harry Potter en Robin Hood actief waren. Dat kan op het Wales Coast Path, het wandelpad van 1400 kilometer langs de randen van Wales. Het traject is uniek, want nergens ter wereld is een ononderbroken, openbaar wandelpad dat een volledige kustlijn volgt.

 

Het Coast Path is aangelegd om de inkomsten in de kustgebieden te vergroten en een actieve levensstijl aan te moedigen. De route begint in het noorden bij Queensferry en loopt door tot aan Chepstow in het zuiden. Als wandelaar trek je niet alleen door een machtig landschap, je treedt soms ook in de voetsporen van filmhelden.

Penbryn Beach WalesPenbryn Beach aan de kust bij Ceredigion was bijvoorbeeld het decor van de liefdesscène tussen Pierce Brosnan en Halle Berry in de Bond-film ´Die Another Day´. Op dit strand werden ook eindscènes voor dezelfde film opgenomen. Een tip voor wandelaars die dit strand willen bekijken: volg het Wales Coast Path vanaf het dorpje Aberporth in noordelijke richting. Hou onderwijl de zee goed in de gaten, want voor de kust kunnen dolfijnen worden gespot.

Ook fans van Harry Potter komen langs het Wales Coast Path aan hun trekken. Op het strand van Freshwater West kun je met eigen ogen zien waar elf Dobby in het eerste deel van de reeks Deathly Hallows zijn laatste adem uitblies. Maar het strand is ook voor een heel ander doel gebruikt: het was ook het decor van de veldslag tussen Russell Crowe (als Robin Hood) en de Franse indringers in de film Robin Hood. Wandelaars die dit strand willen bekijken wordt aangeraden de wandelroute vanaf West Angle Bay in zuidelijke richting te volgen. Deze wandeltocht van 16 kilometer voert door spectaculaire landschappen.

Lees meer over de 'uien van Wales'

Wales ontdekken?

Zoek en boek een idyllisch gelegen vakantiehuis bij Belvilla.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder