Ontdek het Wales van James Bond en Harry Potter

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wales Coast PathWandelen in een overweldigende natuur en daarbij ook nog eens plekken ontdekken waar James Bond, Harry Potter en Robin Hood actief waren. Dat kan op het Wales Coast Path, het wandelpad van 1400 kilometer langs de randen van Wales. Het traject is uniek, want nergens ter wereld is een ononderbroken, openbaar wandelpad dat een volledige kustlijn volgt.

 

Het Coast Path is aangelegd om de inkomsten in de kustgebieden te vergroten en een actieve levensstijl aan te moedigen. De route begint in het noorden bij Queensferry en loopt door tot aan Chepstow in het zuiden. Als wandelaar trek je niet alleen door een machtig landschap, je treedt soms ook in de voetsporen van filmhelden.

Penbryn Beach WalesPenbryn Beach aan de kust bij Ceredigion was bijvoorbeeld het decor van de liefdesscène tussen Pierce Brosnan en Halle Berry in de Bond-film ´Die Another Day´. Op dit strand werden ook eindscènes voor dezelfde film opgenomen. Een tip voor wandelaars die dit strand willen bekijken: volg het Wales Coast Path vanaf het dorpje Aberporth in noordelijke richting. Hou onderwijl de zee goed in de gaten, want voor de kust kunnen dolfijnen worden gespot.

Ook fans van Harry Potter komen langs het Wales Coast Path aan hun trekken. Op het strand van Freshwater West kun je met eigen ogen zien waar elf Dobby in het eerste deel van de reeks Deathly Hallows zijn laatste adem uitblies. Maar het strand is ook voor een heel ander doel gebruikt: het was ook het decor van de veldslag tussen Russell Crowe (als Robin Hood) en de Franse indringers in de film Robin Hood. Wandelaars die dit strand willen bekijken wordt aangeraden de wandelroute vanaf West Angle Bay in zuidelijke richting te volgen. Deze wandeltocht van 16 kilometer voert door spectaculaire landschappen.

Lees meer over de 'uien van Wales'

Wales ontdekken?

Zoek en boek een idyllisch gelegen vakantiehuis bij Belvilla.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder