Vakantiekoffers man meestal ingepakt door vrouw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koffer
Koffer
Een ruime meerderheid, 59 procent, van de vrouwen pakt naast haar eigen vakantiekoffer, ook de koffers van de man in, zo blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover. In slechts 3 procent van de gevallen wordt de koffer van de vrouw door de man ingepakt. Zoover onderzocht het vakantiegedrag van consumenten zowel voor, tijdens als na de reis. Het inpakgedrag was een van de elementen in het onderzoek dat werd gehouden onder 5600 reizigers.

.

Vooral mannen van 65 en ouder hebben zelf geen idee wat ze mee moeten nemen op vakantie, 77 procent laat het inpakken dan ook graag aan de vrouw over. Bij jongeren is het percentage een stuk minder hoog , slechts 31 procent van de vrouwelijke respondenten onder de 25 jaar geeft aan de koffer van vriendlief in te pakken. Na het 25ste levensjaar stijgt het aandeel vrouwelijke inpakkers.

Twijfel over zelfredzaamheid
Vrouwen zijn blijkbaar niet overtuigd van de zelfredzaamheid van de man. Vrouwen noemen vaak de volgende redenen:

  • Mijn man vergeet altijd iets.
  • Als ik het zelf doe, is het zo gedaan.
  • Ik vind het belangrijk dat we er een beetje leuk uitzien op vakantie.

Mannen op hun beurt zijn eigenlijk wel blij met de verdeling en geven aan dat hun vrouw het overzicht heeft en de koffer beter inpakt dan dat ze zelf zouden doen.

Ook de bagage van de kinderen wordt in de meeste gevallen ingepakt door de vrouw. 61 procent van de juniorkoffers wordt gevuld door moeders, terwijl 35 procent van de kinderen zelf zijn tas pakt. In nog geen 4 procent van de gevallen pakt de man de koffer van de kleintjes.

Te veel meegenomen?
Het gevoel dat de meeste kleding ongedragen mee teruggaat, blijkt niet te kloppen. Slechts 20 procent van kofferinhoud van de vrouw gaat ongedragen mee terug , voor de mannen geldt dat ze met 21 procent ongedragen kleding thuiskomen. Wel laten meer vrouwen (61 procent) dan mannen (55 procent) op de heenreis graag wat kofferruimte over voor nieuw te kopen spullen.

Koffer, tas of andere handige reisartikelen nodig?

Kijk bij:

Reisartikelen
Many More Stores
Koffers.com

  

Ook interessant...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder