Vakantiekoffers man meestal ingepakt door vrouw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koffer
Koffer
Een ruime meerderheid, 59 procent, van de vrouwen pakt naast haar eigen vakantiekoffer, ook de koffers van de man in, zo blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover. In slechts 3 procent van de gevallen wordt de koffer van de vrouw door de man ingepakt. Zoover onderzocht het vakantiegedrag van consumenten zowel voor, tijdens als na de reis. Het inpakgedrag was een van de elementen in het onderzoek dat werd gehouden onder 5600 reizigers.

.

Vooral mannen van 65 en ouder hebben zelf geen idee wat ze mee moeten nemen op vakantie, 77 procent laat het inpakken dan ook graag aan de vrouw over. Bij jongeren is het percentage een stuk minder hoog , slechts 31 procent van de vrouwelijke respondenten onder de 25 jaar geeft aan de koffer van vriendlief in te pakken. Na het 25ste levensjaar stijgt het aandeel vrouwelijke inpakkers.

Twijfel over zelfredzaamheid
Vrouwen zijn blijkbaar niet overtuigd van de zelfredzaamheid van de man. Vrouwen noemen vaak de volgende redenen:

  • Mijn man vergeet altijd iets.
  • Als ik het zelf doe, is het zo gedaan.
  • Ik vind het belangrijk dat we er een beetje leuk uitzien op vakantie.

Mannen op hun beurt zijn eigenlijk wel blij met de verdeling en geven aan dat hun vrouw het overzicht heeft en de koffer beter inpakt dan dat ze zelf zouden doen.

Ook de bagage van de kinderen wordt in de meeste gevallen ingepakt door de vrouw. 61 procent van de juniorkoffers wordt gevuld door moeders, terwijl 35 procent van de kinderen zelf zijn tas pakt. In nog geen 4 procent van de gevallen pakt de man de koffer van de kleintjes.

Te veel meegenomen?
Het gevoel dat de meeste kleding ongedragen mee teruggaat, blijkt niet te kloppen. Slechts 20 procent van kofferinhoud van de vrouw gaat ongedragen mee terug , voor de mannen geldt dat ze met 21 procent ongedragen kleding thuiskomen. Wel laten meer vrouwen (61 procent) dan mannen (55 procent) op de heenreis graag wat kofferruimte over voor nieuw te kopen spullen.

Koffer, tas of andere handige reisartikelen nodig?

Kijk bij:

Reisartikelen
Many More Stores
Koffers.com

  

Ook interessant...

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder