Etna op lijst van Werelderfgoed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EtnaDe beroemde vulkaan Etna, aan de oostkust van Sicilië, is door UNESCO op de lijst van Werelderfgoed gezet. Ook El Pinacate/Gran Desierto de Altar in Mexico en de bergen van de Pamir in Tadzjikistan staan sinds kort op die lijst. De Etna is met 3323 meter de hoogste mediterrane eilandberg en de meest actieve stratovulkaan in de wereld. Het hoogst bereikbare punt is bij de Osservatore op bijna 3000 meter, gelegen in een kaal 'maanlandschap', waar de zwavelgeur merkbaar wordt. Op 1800 meter hoogte ligt Rifugio Sapienza, een startpunt voor wandelaars en skiërs.

Met de bergen van de Pamir heeft Tadzjikistan de eerste vermelding gekregen op de prestigieuze lijst van UNESCO. Ze liggen in het Tadzjikistan  National Park, in het oosten van het land. Tadzjikistan in Centraal-Azië is een zeer bergachtig land, dat voor de helft op een hoogte van 3000 meter ligt. In de Pamir ligt ook de Qullai Ismoili Somoni, ooit de hoogste berg van de Sovjet-Unie.
Het Mexicaanse El Pinacate, dat sinds kort op de Werelderfgoedlijst prijkt, ligt in het noorden van het land, tegen de grens met Arizona (VS). Het is de grootste woestijn van het land in Midden-Amerika, met uitzonderlijke landschappen en uitzichten.

 

Ook naar het indrukwekkende vulkaaneiland Sicilië? Boek een rondreis bij Voigt Travel.

Voigt Travel
Voigt Travel

Of kijk bij het aanbod van: Eliza was here of Baobab!

Meer weten over de vulkaan?

Lees dan onze reportage.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder