Etna op lijst van Werelderfgoed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EtnaDe beroemde vulkaan Etna, aan de oostkust van Sicilië, is door UNESCO op de lijst van Werelderfgoed gezet. Ook El Pinacate/Gran Desierto de Altar in Mexico en de bergen van de Pamir in Tadzjikistan staan sinds kort op die lijst. De Etna is met 3323 meter de hoogste mediterrane eilandberg en de meest actieve stratovulkaan in de wereld. Het hoogst bereikbare punt is bij de Osservatore op bijna 3000 meter, gelegen in een kaal 'maanlandschap', waar de zwavelgeur merkbaar wordt. Op 1800 meter hoogte ligt Rifugio Sapienza, een startpunt voor wandelaars en skiërs.

Met de bergen van de Pamir heeft Tadzjikistan de eerste vermelding gekregen op de prestigieuze lijst van UNESCO. Ze liggen in het Tadzjikistan  National Park, in het oosten van het land. Tadzjikistan in Centraal-Azië is een zeer bergachtig land, dat voor de helft op een hoogte van 3000 meter ligt. In de Pamir ligt ook de Qullai Ismoili Somoni, ooit de hoogste berg van de Sovjet-Unie.
Het Mexicaanse El Pinacate, dat sinds kort op de Werelderfgoedlijst prijkt, ligt in het noorden van het land, tegen de grens met Arizona (VS). Het is de grootste woestijn van het land in Midden-Amerika, met uitzonderlijke landschappen en uitzichten.

 

Ook naar het indrukwekkende vulkaaneiland Sicilië? Boek een rondreis bij Voigt Travel.

Voigt Travel
Voigt Travel

Of kijk bij het aanbod van: Eliza was here of Baobab!

Meer weten over de vulkaan?

Lees dan onze reportage.

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder