Etna op lijst van Werelderfgoed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EtnaDe beroemde vulkaan Etna, aan de oostkust van Sicilië, is door UNESCO op de lijst van Werelderfgoed gezet. Ook El Pinacate/Gran Desierto de Altar in Mexico en de bergen van de Pamir in Tadzjikistan staan sinds kort op die lijst. De Etna is met 3323 meter de hoogste mediterrane eilandberg en de meest actieve stratovulkaan in de wereld. Het hoogst bereikbare punt is bij de Osservatore op bijna 3000 meter, gelegen in een kaal 'maanlandschap', waar de zwavelgeur merkbaar wordt. Op 1800 meter hoogte ligt Rifugio Sapienza, een startpunt voor wandelaars en skiërs.

Met de bergen van de Pamir heeft Tadzjikistan de eerste vermelding gekregen op de prestigieuze lijst van UNESCO. Ze liggen in het Tadzjikistan  National Park, in het oosten van het land. Tadzjikistan in Centraal-Azië is een zeer bergachtig land, dat voor de helft op een hoogte van 3000 meter ligt. In de Pamir ligt ook de Qullai Ismoili Somoni, ooit de hoogste berg van de Sovjet-Unie.
Het Mexicaanse El Pinacate, dat sinds kort op de Werelderfgoedlijst prijkt, ligt in het noorden van het land, tegen de grens met Arizona (VS). Het is de grootste woestijn van het land in Midden-Amerika, met uitzonderlijke landschappen en uitzichten.

 

Ook naar het indrukwekkende vulkaaneiland Sicilië? Boek een rondreis bij Voigt Travel.

Voigt Travel
Voigt Travel

Of kijk bij het aanbod van: Eliza was here of Baobab!

Meer weten over de vulkaan?

Lees dan onze reportage.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder