Etna op lijst van Werelderfgoed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EtnaDe beroemde vulkaan Etna, aan de oostkust van Sicilië, is door UNESCO op de lijst van Werelderfgoed gezet. Ook El Pinacate/Gran Desierto de Altar in Mexico en de bergen van de Pamir in Tadzjikistan staan sinds kort op die lijst. De Etna is met 3323 meter de hoogste mediterrane eilandberg en de meest actieve stratovulkaan in de wereld. Het hoogst bereikbare punt is bij de Osservatore op bijna 3000 meter, gelegen in een kaal 'maanlandschap', waar de zwavelgeur merkbaar wordt. Op 1800 meter hoogte ligt Rifugio Sapienza, een startpunt voor wandelaars en skiërs.

Met de bergen van de Pamir heeft Tadzjikistan de eerste vermelding gekregen op de prestigieuze lijst van UNESCO. Ze liggen in het Tadzjikistan  National Park, in het oosten van het land. Tadzjikistan in Centraal-Azië is een zeer bergachtig land, dat voor de helft op een hoogte van 3000 meter ligt. In de Pamir ligt ook de Qullai Ismoili Somoni, ooit de hoogste berg van de Sovjet-Unie.
Het Mexicaanse El Pinacate, dat sinds kort op de Werelderfgoedlijst prijkt, ligt in het noorden van het land, tegen de grens met Arizona (VS). Het is de grootste woestijn van het land in Midden-Amerika, met uitzonderlijke landschappen en uitzichten.

 

Ook naar het indrukwekkende vulkaaneiland Sicilië? Boek een rondreis bij Voigt Travel.

Voigt Travel
Voigt Travel

Of kijk bij het aanbod van: Eliza was here of Baobab!

Meer weten over de vulkaan?

Lees dan onze reportage.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder