Etna op lijst van Werelderfgoed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EtnaDe beroemde vulkaan Etna, aan de oostkust van Sicilië, is door UNESCO op de lijst van Werelderfgoed gezet. Ook El Pinacate/Gran Desierto de Altar in Mexico en de bergen van de Pamir in Tadzjikistan staan sinds kort op die lijst. De Etna is met 3323 meter de hoogste mediterrane eilandberg en de meest actieve stratovulkaan in de wereld. Het hoogst bereikbare punt is bij de Osservatore op bijna 3000 meter, gelegen in een kaal 'maanlandschap', waar de zwavelgeur merkbaar wordt. Op 1800 meter hoogte ligt Rifugio Sapienza, een startpunt voor wandelaars en skiërs.

Met de bergen van de Pamir heeft Tadzjikistan de eerste vermelding gekregen op de prestigieuze lijst van UNESCO. Ze liggen in het Tadzjikistan  National Park, in het oosten van het land. Tadzjikistan in Centraal-Azië is een zeer bergachtig land, dat voor de helft op een hoogte van 3000 meter ligt. In de Pamir ligt ook de Qullai Ismoili Somoni, ooit de hoogste berg van de Sovjet-Unie.
Het Mexicaanse El Pinacate, dat sinds kort op de Werelderfgoedlijst prijkt, ligt in het noorden van het land, tegen de grens met Arizona (VS). Het is de grootste woestijn van het land in Midden-Amerika, met uitzonderlijke landschappen en uitzichten.

 

Ook naar het indrukwekkende vulkaaneiland Sicilië? Boek een rondreis bij Voigt Travel.

Voigt Travel
Voigt Travel

Of kijk bij het aanbod van: Eliza was here of Baobab!

Meer weten over de vulkaan?

Lees dan onze reportage.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder