Snelle trein tussen Madrid en Alicante

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AVE SpanjeExact 155 jaar na de opening van de eerste spoorlijn tussen beide steden, rijdt nu tussen Madrid en Alicante ook een hogesnelheidstrein. De Alta Velocidad Española (AVE) brengt reizigers in 2 uur en 15 minuten van de hoofdstad naar de stad aan de oostkust of vice versa. De nieuwe treinverbinding, die deze week in gebruik is gesteld, wordt gezien als een impuls voor de toeristisch belangrijke Costa Blanca.


De Provinciale Raad voor Toerisme is dan ook bijzonder verheugd over het initiatief van de nationale spoorwegmaatschappij RENFE. Voorzitter Cristina Rodes van de Provinciale Vereniging van Hotels in Alicante vindt wel dat alle betrokkenen de nieuwe lijn actief moeten promoten, om het geheel tot een succes voor heel Spanje te maken. Dagelijks gaan er tussen Madrid en Alicante 14 snelle treinen rijden; 7 in elke richting. Een retourtje in de toeristenklasse gaat gemiddeld zo’n 130 euro kosten.

Genieten aan de Costa Blanca?

Lees dan de reportage over SHA Wellness Clinic. Vliegen naar Alicante? Boek dan je ticket bij Vliegwinkel.nl.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder