Nederlander bezuinigt fors op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TurkijeNederlanders gaan minder met vakantie. Als gevolg van de economische crisis is het aantal vakanties in eigen land de eerste helft van dit jaar gedaald met 7 procent. Vooral hotels en motels krijgen minder boekingen (13 procent), stelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) op basis van een studie van onderzoeksbureau NIPO. Kamperen is ook minder in trek. Het aantal kampeervakanties is in de eerste zes maanden van 2013 gedaald met 12 procent.

Het aantal Nederlanders met plannen voor een zomervakantie is in het eerste halfjaar gedaald met ongeveer 300.000 ten opzichte van vorig jaar (3 procent). Het gaat in dit geval om zomervakanties in eigen land en in het buitenland. Het aantal vakanties naar het buitenland daalde met 5 procent. De trend onder Nederlanders is vooral om minder ver op vakantie te gaan. Ook geven Nederlanders minder uit aan vakanties; de uitgaven daalden met 3 procent.
Het NBTC signaleerde tussen 2008 en 2012 een stabilisatie van het aantal vakanties. Nederlanders gingen korter, minder ver en letten meer op aanbiedingen. Nu slaat de crisis volgens het NBTC echt toe en wordt ook bezuinigd op de korte, extra vakanties.

Een vakantie plannen?

Bekijk dan het vakantieaanbod van specialisten naar Kroatië, Marokko en Tsjechië.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder