Nederlander bezuinigt fors op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TurkijeNederlanders gaan minder met vakantie. Als gevolg van de economische crisis is het aantal vakanties in eigen land de eerste helft van dit jaar gedaald met 7 procent. Vooral hotels en motels krijgen minder boekingen (13 procent), stelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) op basis van een studie van onderzoeksbureau NIPO. Kamperen is ook minder in trek. Het aantal kampeervakanties is in de eerste zes maanden van 2013 gedaald met 12 procent.

Het aantal Nederlanders met plannen voor een zomervakantie is in het eerste halfjaar gedaald met ongeveer 300.000 ten opzichte van vorig jaar (3 procent). Het gaat in dit geval om zomervakanties in eigen land en in het buitenland. Het aantal vakanties naar het buitenland daalde met 5 procent. De trend onder Nederlanders is vooral om minder ver op vakantie te gaan. Ook geven Nederlanders minder uit aan vakanties; de uitgaven daalden met 3 procent.
Het NBTC signaleerde tussen 2008 en 2012 een stabilisatie van het aantal vakanties. Nederlanders gingen korter, minder ver en letten meer op aanbiedingen. Nu slaat de crisis volgens het NBTC echt toe en wordt ook bezuinigd op de korte, extra vakanties.

Een vakantie plannen?

Bekijk dan het vakantieaanbod van specialisten naar Kroatië, Marokko en Tsjechië.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder