Rel: Chinese toeristen laten gewonde dolfijn kreperen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dolfijn mishandeld door toeristenEen gestrande dolfijn is in China overleden, omdat een groep jonge toeristen weigerde het gewonde dier te helpen. Sterker nog, de dolfijn werd door de Chinese vakantiegangers uitsluitend gebruikt als object om mee op de foto te gaan. Het laakbare gedrag van de badgasten op het strand van de stad Sanya heeft inmiddels geleid tot een storm van protest in China.


De landelijke verontwaardiging ontstond nadat foto’s van het tafereel waren verschenen op Sina Weibo, de Chinese variant van Twitter. In sommige reacties werd zelfs gesproken van mishandeling van het dier, zo schrijven Chinese media. Enkele Sina Weibo-gebruikers noemen de toeristen ‘schaamteloze beesten’.

Aanklacht wegens dierenmishandeling

De dolfijn werd zondag rond 18 uur op het strand Dadonghai in de provincie Hainan in het zuiden van China door de toeristen gevonden. Het dier bleek ernstig gewond aan de staart, vermoedelijk door een botsing met een vissersboot. In plaats van het lijdende dier te helpen, tilden ze het verscheidene keren uit het water om er mee op de foto te gaan. Pas rond 21 uur waren de eerste hulpverleners ter plekke, maar die konden niets meer voor het dier doen. Volgens de Daily Mail kunnen de toeristen worden aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

Rel over gewonde dolfijn

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder