Rel: Chinese toeristen laten gewonde dolfijn kreperen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dolfijn mishandeld door toeristenEen gestrande dolfijn is in China overleden, omdat een groep jonge toeristen weigerde het gewonde dier te helpen. Sterker nog, de dolfijn werd door de Chinese vakantiegangers uitsluitend gebruikt als object om mee op de foto te gaan. Het laakbare gedrag van de badgasten op het strand van de stad Sanya heeft inmiddels geleid tot een storm van protest in China.


De landelijke verontwaardiging ontstond nadat foto’s van het tafereel waren verschenen op Sina Weibo, de Chinese variant van Twitter. In sommige reacties werd zelfs gesproken van mishandeling van het dier, zo schrijven Chinese media. Enkele Sina Weibo-gebruikers noemen de toeristen ‘schaamteloze beesten’.

Aanklacht wegens dierenmishandeling

De dolfijn werd zondag rond 18 uur op het strand Dadonghai in de provincie Hainan in het zuiden van China door de toeristen gevonden. Het dier bleek ernstig gewond aan de staart, vermoedelijk door een botsing met een vissersboot. In plaats van het lijdende dier te helpen, tilden ze het verscheidene keren uit het water om er mee op de foto te gaan. Pas rond 21 uur waren de eerste hulpverleners ter plekke, maar die konden niets meer voor het dier doen. Volgens de Daily Mail kunnen de toeristen worden aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

Rel over gewonde dolfijn

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder