Nieuw defect: Dreamliner eerder aan de grond

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

DreamlinerDoor problemen met een oliefilter in een van de motoren zag de gezagvoerder van een Boeing 787 van United Airlines zich gisteren genoodzaakt het toestel in Seattle aan de grond te zetten. De Dreamliner was met 200 passagiers onderweg van Denver naar Tokio. De voorzorgslanding aan de Amerikaanse westkust verliep zonder problemen.


De toestellen van het type Dreamliner zijn sinds eind vorige maand weer wereldwijd in gebruik, nadat ze maandenlang aan de grond moesten blijven vanwege technische gebreken in de stroomvoorziening. Bij een aantal afzonderlijke incidenten betrof het oververhitting van de accu’s. Die zijn inmiddels vervangen door aangepaste exemplaren.

Grotere variant

Het nieuwe probleem met het paradepaardje komt voor Boeing op een heel vervelend moment. Juist gisteren kondigde de Amerikaanse vliegtuigfabrikant op een luchtvaartshow in Parijs aan een nieuwe, grotere variant van de 787 Dreamliner te gaan maken. Boeing heeft inmiddels orders ontvangen van vijf klanten voor in totaal 102 exemplaren. .
De nieuwe 787-10 heeft een bereik van bijna 13.000 kilometer en biedt plaats aan 300 tot 330 passagiers. De eerste testvluchten met het toestel staan gepland voor 2017, de oplevering van het eerste exemplaar voor het jaar daarna.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder