Nieuw defect: Dreamliner eerder aan de grond

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

DreamlinerDoor problemen met een oliefilter in een van de motoren zag de gezagvoerder van een Boeing 787 van United Airlines zich gisteren genoodzaakt het toestel in Seattle aan de grond te zetten. De Dreamliner was met 200 passagiers onderweg van Denver naar Tokio. De voorzorgslanding aan de Amerikaanse westkust verliep zonder problemen.


De toestellen van het type Dreamliner zijn sinds eind vorige maand weer wereldwijd in gebruik, nadat ze maandenlang aan de grond moesten blijven vanwege technische gebreken in de stroomvoorziening. Bij een aantal afzonderlijke incidenten betrof het oververhitting van de accu’s. Die zijn inmiddels vervangen door aangepaste exemplaren.

Grotere variant

Het nieuwe probleem met het paradepaardje komt voor Boeing op een heel vervelend moment. Juist gisteren kondigde de Amerikaanse vliegtuigfabrikant op een luchtvaartshow in Parijs aan een nieuwe, grotere variant van de 787 Dreamliner te gaan maken. Boeing heeft inmiddels orders ontvangen van vijf klanten voor in totaal 102 exemplaren. .
De nieuwe 787-10 heeft een bereik van bijna 13.000 kilometer en biedt plaats aan 300 tot 330 passagiers. De eerste testvluchten met het toestel staan gepland voor 2017, de oplevering van het eerste exemplaar voor het jaar daarna.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder