Verdacht briefje leidt tot noodlanding in Glasgow

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Boeing 777 EgyptairDe vondst van een briefje met een bijzondere boodschap heeft zaterdag geleid tot een noodlanding van een toestel van Egyptair. De Boeing 777, op weg van Caïro naar New York, werd op Glasgow Prestwick Airport aan de grond gezet, nadat een passagiere in het toilet een briefje had ontdekt met de mededeling in het Engels dat iemand onderweg brand zou stichten in het vliegtuig.


Het verdachte papiertje werd ontdekt door Nada Tawfik, een BBC-medewerkster die met haar dochter naar de Verenigde Staten wilde vliegen. Ze stelde onmiddellijk het cabinepersoneel in kennis, dat het toilet afsloot. Onder begeleiding van gevechtstoestellen van het Britse leger landde de Boeing rond 14.30 uur in Schotland, drie uur na de start in de Egyptische hoofdstad.
Alle 326 passagiers gingen van boord en werden verhoord door de politie. Die actie nam 6 uur in beslag. Een verdachte is niet aangehouden, zo heeft een medewerker van Scotland Yard verklaard. “Maar het onderzoek naar de dader en zijn motieven wordt voortgezet.”
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder