Lokale activiteiten aan boord van de Holland America Line

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Holland America Line
Holland America Line
Met het nieuwe activiteitenprogramma 'On Location' brengt Holland America Line lokale cultuur en keuken aan boord van haar cruiseschepen. Het hangt van het vaargebied af welke culturele en andere activiteiten dat zijn. Het begint al met de begroeting: 'bonjour', 'hola', 'ciao' of 'konnichiwa'. Tijdens elke cruise komt een team uit de regio waar het schip aanmeert, aan boord voor lezingen, demonstraties en optredens. Daarnaast geeft het lokale team de gasten informatie over lokale gebruiken, onbekende bezienswaardigheden en geheimen die alleen de lokale bevolking kent.

Voor het eind van het jaar wordt het ‘On location’ programma in gebruik genomen op alle schepen van de Holland America Line. Daarbij zorgt elke regio voor eigen specialisten en belevenissen. Van steel drumlessen in de Caraïben tot het leren van de tango van een professional uit Argentinië. En op cruises door de Stille Oceaan samen met een astronoom de sterrenhemel ontdekken.Vaar je in Hawaï dan leer je hula dansen en na een cruise in Australië kent de Didgeridoo, het traditionele blaasinstrument van de Aboriginals, geen geheimen meer.

Beleving centraal tijdens de cruises

“Onze gasten zijn ontdekkingsreizigers, en het nieuwe ‘On Location’ programma zorgt ervoor dat wij exclusieve en intieme culturele belevenissen kunnen aanbieden,” zegt Richard Meadows. De vice president marketing, sales en gastprogramma's van Holland America Line vervolgt: "Dit is een onmisbaar deel van de gehele cruise beleving. Met deze nieuwe evenementen aan boord zullen onze gasten nog meer genieten van onze bestemmingen met een dieper begrip voor lokale gebruiken.”

Culinair genieten

Ook de lokale gastronomie neemt een grote plaats in. Gasten maken kennis met de regionale keuken nog voordat ze van boord gaan. Elke dag creëren de chefs van de Holland America Line lokale gerechten met regionale ingrediënten waardoor er een schaal vers gestoomde mosselen staat te wachten na een koele herfstdag in Canada of je in Schotland avontuurlijk kunt genieten van Haggis.

Zin om zelf te koken? Dat kan ook. Chef-koks uit de regio geven kookdemonstraties en lessen. Gasten leren hoe een perfecte zalm te bereiden in Alaska, op de juiste manier sushi te maken in Azië of eigen gerechten verbeteren met kruiden uit het Caribische gebied. Ook kunnen gasten kennis maken met beroemde lokale drankjes zoals Caipirinha uit Brazilië, Limoncello uit Italië, Ouzo uit Griekenland of Sake uit Japan.

Boek zo'n ervaringscruise bij de Holland America Line

Cruisetravel
Cruise Reisbureau
Kuoni

 

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder