Lokale activiteiten aan boord van de Holland America Line
Met het nieuwe activiteitenprogramma 'On Location' brengt Holland America Line lokale cultuur en keuken aan boord van haar cruiseschepen. Het hangt van het vaargebied af welke culturele en andere activiteiten dat zijn. Het begint al met de begroeting: 'bonjour', 'hola', 'ciao' of 'konnichiwa'. Tijdens elke cruise komt een team uit de regio waar het schip aanmeert, aan boord voor lezingen, demonstraties en optredens. Daarnaast geeft het lokale team de gasten informatie over lokale gebruiken, onbekende bezienswaardigheden en geheimen die alleen de lokale bevolking kent.
Voor het eind van het jaar wordt het ‘On location’ programma in gebruik genomen op alle schepen van de Holland America Line. Daarbij zorgt elke regio voor eigen specialisten en belevenissen. Van steel drumlessen in de Caraïben tot het leren van de tango van een professional uit Argentinië. En op cruises door de Stille Oceaan samen met een astronoom de sterrenhemel ontdekken.Vaar je in Hawaï dan leer je hula dansen en na een cruise in Australië kent de Didgeridoo, het traditionele blaasinstrument van de Aboriginals, geen geheimen meer.
Beleving centraal tijdens de cruises
“Onze gasten zijn ontdekkingsreizigers, en het nieuwe ‘On Location’ programma zorgt ervoor dat wij exclusieve en intieme culturele belevenissen kunnen aanbieden,” zegt Richard Meadows. De vice president marketing, sales en gastprogramma's van Holland America Line vervolgt: "Dit is een onmisbaar deel van de gehele cruise beleving. Met deze nieuwe evenementen aan boord zullen onze gasten nog meer genieten van onze bestemmingen met een dieper begrip voor lokale gebruiken.”
Culinair genieten
Ook de lokale gastronomie neemt een grote plaats in. Gasten maken kennis met de regionale keuken nog voordat ze van boord gaan. Elke dag creëren de chefs van de Holland America Line lokale gerechten met regionale ingrediënten waardoor er een schaal vers gestoomde mosselen staat te wachten na een koele herfstdag in Canada of je in Schotland avontuurlijk kunt genieten van Haggis.
Zin om zelf te koken? Dat kan ook. Chef-koks uit de regio geven kookdemonstraties en lessen. Gasten leren hoe een perfecte zalm te bereiden in Alaska, op de juiste manier sushi te maken in Azië of eigen gerechten verbeteren met kruiden uit het Caribische gebied. Ook kunnen gasten kennis maken met beroemde lokale drankjes zoals Caipirinha uit Brazilië, Limoncello uit Italië, Ouzo uit Griekenland of Sake uit Japan.
Boek zo'n ervaringscruise bij de Holland America Line
Cruisetravel
Cruise Reisbureau
Kuoni