Lokale activiteiten aan boord van de Holland America Line

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Holland America Line
Holland America Line
Met het nieuwe activiteitenprogramma 'On Location' brengt Holland America Line lokale cultuur en keuken aan boord van haar cruiseschepen. Het hangt van het vaargebied af welke culturele en andere activiteiten dat zijn. Het begint al met de begroeting: 'bonjour', 'hola', 'ciao' of 'konnichiwa'. Tijdens elke cruise komt een team uit de regio waar het schip aanmeert, aan boord voor lezingen, demonstraties en optredens. Daarnaast geeft het lokale team de gasten informatie over lokale gebruiken, onbekende bezienswaardigheden en geheimen die alleen de lokale bevolking kent.

Voor het eind van het jaar wordt het ‘On location’ programma in gebruik genomen op alle schepen van de Holland America Line. Daarbij zorgt elke regio voor eigen specialisten en belevenissen. Van steel drumlessen in de Caraïben tot het leren van de tango van een professional uit Argentinië. En op cruises door de Stille Oceaan samen met een astronoom de sterrenhemel ontdekken.Vaar je in Hawaï dan leer je hula dansen en na een cruise in Australië kent de Didgeridoo, het traditionele blaasinstrument van de Aboriginals, geen geheimen meer.

Beleving centraal tijdens de cruises

“Onze gasten zijn ontdekkingsreizigers, en het nieuwe ‘On Location’ programma zorgt ervoor dat wij exclusieve en intieme culturele belevenissen kunnen aanbieden,” zegt Richard Meadows. De vice president marketing, sales en gastprogramma's van Holland America Line vervolgt: "Dit is een onmisbaar deel van de gehele cruise beleving. Met deze nieuwe evenementen aan boord zullen onze gasten nog meer genieten van onze bestemmingen met een dieper begrip voor lokale gebruiken.”

Culinair genieten

Ook de lokale gastronomie neemt een grote plaats in. Gasten maken kennis met de regionale keuken nog voordat ze van boord gaan. Elke dag creëren de chefs van de Holland America Line lokale gerechten met regionale ingrediënten waardoor er een schaal vers gestoomde mosselen staat te wachten na een koele herfstdag in Canada of je in Schotland avontuurlijk kunt genieten van Haggis.

Zin om zelf te koken? Dat kan ook. Chef-koks uit de regio geven kookdemonstraties en lessen. Gasten leren hoe een perfecte zalm te bereiden in Alaska, op de juiste manier sushi te maken in Azië of eigen gerechten verbeteren met kruiden uit het Caribische gebied. Ook kunnen gasten kennis maken met beroemde lokale drankjes zoals Caipirinha uit Brazilië, Limoncello uit Italië, Ouzo uit Griekenland of Sake uit Japan.

Boek zo'n ervaringscruise bij de Holland America Line

Cruisetravel
Cruise Reisbureau
Kuoni

 

 

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder