Lokale activiteiten aan boord van de Holland America Line

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Holland America Line
Holland America Line
Met het nieuwe activiteitenprogramma 'On Location' brengt Holland America Line lokale cultuur en keuken aan boord van haar cruiseschepen. Het hangt van het vaargebied af welke culturele en andere activiteiten dat zijn. Het begint al met de begroeting: 'bonjour', 'hola', 'ciao' of 'konnichiwa'. Tijdens elke cruise komt een team uit de regio waar het schip aanmeert, aan boord voor lezingen, demonstraties en optredens. Daarnaast geeft het lokale team de gasten informatie over lokale gebruiken, onbekende bezienswaardigheden en geheimen die alleen de lokale bevolking kent.

Voor het eind van het jaar wordt het ‘On location’ programma in gebruik genomen op alle schepen van de Holland America Line. Daarbij zorgt elke regio voor eigen specialisten en belevenissen. Van steel drumlessen in de Caraïben tot het leren van de tango van een professional uit Argentinië. En op cruises door de Stille Oceaan samen met een astronoom de sterrenhemel ontdekken.Vaar je in Hawaï dan leer je hula dansen en na een cruise in Australië kent de Didgeridoo, het traditionele blaasinstrument van de Aboriginals, geen geheimen meer.

Beleving centraal tijdens de cruises

“Onze gasten zijn ontdekkingsreizigers, en het nieuwe ‘On Location’ programma zorgt ervoor dat wij exclusieve en intieme culturele belevenissen kunnen aanbieden,” zegt Richard Meadows. De vice president marketing, sales en gastprogramma's van Holland America Line vervolgt: "Dit is een onmisbaar deel van de gehele cruise beleving. Met deze nieuwe evenementen aan boord zullen onze gasten nog meer genieten van onze bestemmingen met een dieper begrip voor lokale gebruiken.”

Culinair genieten

Ook de lokale gastronomie neemt een grote plaats in. Gasten maken kennis met de regionale keuken nog voordat ze van boord gaan. Elke dag creëren de chefs van de Holland America Line lokale gerechten met regionale ingrediënten waardoor er een schaal vers gestoomde mosselen staat te wachten na een koele herfstdag in Canada of je in Schotland avontuurlijk kunt genieten van Haggis.

Zin om zelf te koken? Dat kan ook. Chef-koks uit de regio geven kookdemonstraties en lessen. Gasten leren hoe een perfecte zalm te bereiden in Alaska, op de juiste manier sushi te maken in Azië of eigen gerechten verbeteren met kruiden uit het Caribische gebied. Ook kunnen gasten kennis maken met beroemde lokale drankjes zoals Caipirinha uit Brazilië, Limoncello uit Italië, Ouzo uit Griekenland of Sake uit Japan.

Boek zo'n ervaringscruise bij de Holland America Line

Cruisetravel
Cruise Reisbureau
Kuoni

 

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder