Vakantieplanner is vaak een vrouw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MallorcaMannen laten zich door hun vrouwen behoorlijk de kaas van het brood eten als het gaat om het plannen van de vakantie. In een onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner onder 1000 internationale reizigers zegt 75 procent van de vrouwen al het voorwerk te doen, zoals het zoeken op specialistische websites of het doorspitten van brochures van reisorganisaties. In slechts 1 op de 10 gevallen is de man die deze taak op zich neemt, zo bleek uit de enquête.


Van de mannen die ronduit toegaven dat vrouwlief het vooronderzoek voor haar rekening nam, geeft zo’n 33 procent als reden op dat de partner dit werkje nu eenmaal beter kan en dus ook de betere deals weet te vinden. Ongeveer 10 procent van de mannen zegt ‘te lui te zijn om te zoeken’. Een op de vijf mannen gelooft ook werkelijk dat de partner het erg leuk vindt om de perfecte vakantie te zoeken.

 

 

Keuze in harmonie, ruzie over uitgaven

Als het aankomt op vakantiebeslissingen is er vooral sprake van harmonie: 97 procent van de mannen en 95 procent van de vrouwen zegt tevreden te zijn met de huidige manier. Slechts 5 procent is het vaak oneens met de beslissing van de partner. Over de keus voor vluchten wordt het minst gediscussieerd (2 procent). Ruzie tussen partners ontstaat het meest over het uitgavenpatroon tijdens de vakantie.
 

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder