Vakantieplanner is vaak een vrouw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MallorcaMannen laten zich door hun vrouwen behoorlijk de kaas van het brood eten als het gaat om het plannen van de vakantie. In een onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner onder 1000 internationale reizigers zegt 75 procent van de vrouwen al het voorwerk te doen, zoals het zoeken op specialistische websites of het doorspitten van brochures van reisorganisaties. In slechts 1 op de 10 gevallen is de man die deze taak op zich neemt, zo bleek uit de enquête.


Van de mannen die ronduit toegaven dat vrouwlief het vooronderzoek voor haar rekening nam, geeft zo’n 33 procent als reden op dat de partner dit werkje nu eenmaal beter kan en dus ook de betere deals weet te vinden. Ongeveer 10 procent van de mannen zegt ‘te lui te zijn om te zoeken’. Een op de vijf mannen gelooft ook werkelijk dat de partner het erg leuk vindt om de perfecte vakantie te zoeken.

 

 

Keuze in harmonie, ruzie over uitgaven

Als het aankomt op vakantiebeslissingen is er vooral sprake van harmonie: 97 procent van de mannen en 95 procent van de vrouwen zegt tevreden te zijn met de huidige manier. Slechts 5 procent is het vaak oneens met de beslissing van de partner. Over de keus voor vluchten wordt het minst gediscussieerd (2 procent). Ruzie tussen partners ontstaat het meest over het uitgavenpatroon tijdens de vakantie.
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder