Vakantieplanner is vaak een vrouw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MallorcaMannen laten zich door hun vrouwen behoorlijk de kaas van het brood eten als het gaat om het plannen van de vakantie. In een onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner onder 1000 internationale reizigers zegt 75 procent van de vrouwen al het voorwerk te doen, zoals het zoeken op specialistische websites of het doorspitten van brochures van reisorganisaties. In slechts 1 op de 10 gevallen is de man die deze taak op zich neemt, zo bleek uit de enquête.


Van de mannen die ronduit toegaven dat vrouwlief het vooronderzoek voor haar rekening nam, geeft zo’n 33 procent als reden op dat de partner dit werkje nu eenmaal beter kan en dus ook de betere deals weet te vinden. Ongeveer 10 procent van de mannen zegt ‘te lui te zijn om te zoeken’. Een op de vijf mannen gelooft ook werkelijk dat de partner het erg leuk vindt om de perfecte vakantie te zoeken.

 

 

Keuze in harmonie, ruzie over uitgaven

Als het aankomt op vakantiebeslissingen is er vooral sprake van harmonie: 97 procent van de mannen en 95 procent van de vrouwen zegt tevreden te zijn met de huidige manier. Slechts 5 procent is het vaak oneens met de beslissing van de partner. Over de keus voor vluchten wordt het minst gediscussieerd (2 procent). Ruzie tussen partners ontstaat het meest over het uitgavenpatroon tijdens de vakantie.
 

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder