Kies de 'Wandelroute van het Jaar 2014'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wandelroute
Wandelroute
De strijd om de 'Wandeltrofee' is weer losgebarsten. Deze prijs hoort bij de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar en wordt 1 maart 2014 tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam voor de 5e keer uitgereikt. Wandelen is populair. De vele Nederlanders die geregeld op pad gaan om van de natuur, het landschap of architectuur te genieten doen dit vaak aan de hand van een beschreven wandelroute, waar je ook alle wetenswaardigheden over het gebied op kunt vinden.


Voor de titel 'Wandelroute van het Jaar  2014 komen in aanmerking die publicaties over dagwandeltochten en meerdaagse routes die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen, en grotendeels over Nederlands grondgebied lopen. Zowel 'papieren' gidsen, als websites, apps en digitale brochures kunnen het predikaat van 'beste routegids' verwerven.

Criteria

De jury toetst routes op criteria als markeringen, afwisseling, of ze exclusief toegankelijk zijn voor wandelaars, eventuele thematische opzet en originaliteit. De drie routes die een nominatie krijgen, ondergaan bovendien een kritische 'praktijktest'. Vrijwilligers lopen de volledige route na en rapporteren hun bevindingen aan de jury.

Nieuw: de Belgische Wandeltrofee

Voor wandelroutes bij onze zuiderburen is onlangs een aparte Wandeltrofee België in het leven geroepen. Deze wordt op 18 januari 2014 uitgereikt tijdens de derde Fiets en Wandelbeurs in Mechelen (B). Voor de Wandeltrofee 2013, gewonnen door De Brabantse Wal, kwamen nog routes in zowel Nederland als Vlaanderen in aanmerking.

Stem mee
De  Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Stemmen kan tot 1 november 2013 op de website van de Fiets en Wandelbeurs.

De Fiets en Wandelbeurs wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder