Kies de 'Wandelroute van het Jaar 2014'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wandelroute
Wandelroute
De strijd om de 'Wandeltrofee' is weer losgebarsten. Deze prijs hoort bij de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar en wordt 1 maart 2014 tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam voor de 5e keer uitgereikt. Wandelen is populair. De vele Nederlanders die geregeld op pad gaan om van de natuur, het landschap of architectuur te genieten doen dit vaak aan de hand van een beschreven wandelroute, waar je ook alle wetenswaardigheden over het gebied op kunt vinden.


Voor de titel 'Wandelroute van het Jaar  2014 komen in aanmerking die publicaties over dagwandeltochten en meerdaagse routes die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen, en grotendeels over Nederlands grondgebied lopen. Zowel 'papieren' gidsen, als websites, apps en digitale brochures kunnen het predikaat van 'beste routegids' verwerven.

Criteria

De jury toetst routes op criteria als markeringen, afwisseling, of ze exclusief toegankelijk zijn voor wandelaars, eventuele thematische opzet en originaliteit. De drie routes die een nominatie krijgen, ondergaan bovendien een kritische 'praktijktest'. Vrijwilligers lopen de volledige route na en rapporteren hun bevindingen aan de jury.

Nieuw: de Belgische Wandeltrofee

Voor wandelroutes bij onze zuiderburen is onlangs een aparte Wandeltrofee België in het leven geroepen. Deze wordt op 18 januari 2014 uitgereikt tijdens de derde Fiets en Wandelbeurs in Mechelen (B). Voor de Wandeltrofee 2013, gewonnen door De Brabantse Wal, kwamen nog routes in zowel Nederland als Vlaanderen in aanmerking.

Stem mee
De  Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Stemmen kan tot 1 november 2013 op de website van de Fiets en Wandelbeurs.

De Fiets en Wandelbeurs wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder