Kies de 'Wandelroute van het Jaar 2014'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wandelroute
Wandelroute
De strijd om de 'Wandeltrofee' is weer losgebarsten. Deze prijs hoort bij de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar en wordt 1 maart 2014 tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam voor de 5e keer uitgereikt. Wandelen is populair. De vele Nederlanders die geregeld op pad gaan om van de natuur, het landschap of architectuur te genieten doen dit vaak aan de hand van een beschreven wandelroute, waar je ook alle wetenswaardigheden over het gebied op kunt vinden.


Voor de titel 'Wandelroute van het Jaar  2014 komen in aanmerking die publicaties over dagwandeltochten en meerdaagse routes die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen, en grotendeels over Nederlands grondgebied lopen. Zowel 'papieren' gidsen, als websites, apps en digitale brochures kunnen het predikaat van 'beste routegids' verwerven.

Criteria

De jury toetst routes op criteria als markeringen, afwisseling, of ze exclusief toegankelijk zijn voor wandelaars, eventuele thematische opzet en originaliteit. De drie routes die een nominatie krijgen, ondergaan bovendien een kritische 'praktijktest'. Vrijwilligers lopen de volledige route na en rapporteren hun bevindingen aan de jury.

Nieuw: de Belgische Wandeltrofee

Voor wandelroutes bij onze zuiderburen is onlangs een aparte Wandeltrofee België in het leven geroepen. Deze wordt op 18 januari 2014 uitgereikt tijdens de derde Fiets en Wandelbeurs in Mechelen (B). Voor de Wandeltrofee 2013, gewonnen door De Brabantse Wal, kwamen nog routes in zowel Nederland als Vlaanderen in aanmerking.

Stem mee
De  Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Stemmen kan tot 1 november 2013 op de website van de Fiets en Wandelbeurs.

De Fiets en Wandelbeurs wordt gehouden in de RAI in Amsterdam.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder