Nederlanders vast op Mallorca na aftuigen van landgenoot

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Palma de MallorcaOp Mallorca zijn zaterdag twee Nederlandse tieners aangehouden, die afgelopen maandag op het Spaanse vakantie-eiland een landgenoot zouden hebben afgetuigd. Het slachtoffer ligt sindsdien in kritieke toestand in het ziekenhuis, onder meer met ernstig hoofdletsel. Een derde Nederlandse verdachte is na verhoor vrijgelaten. Het drietal is 18 jaar oud, aldus een bericht in de lokale krant Diario de Mallorca.Volgens de krant gaat het om drie studenten, die met vrienden enkele dagen op het eiland in de Middellandse Zee doorbrachten. Op 3 juni zouden ze het in het uitgaansgebied van S’Arenal aan de stok hebben gekregen met hun landgenoot. Het slachtoffer werd voor dood op straat achtergelaten. De daders sloegen op de vlucht. Pas zaterdag konden de drie worden gearresteerd, onder meer op basis van getuigenverklaringen.
De Nederlanders ontkennen dat ze iets met de mishandeling hebben te maken, maar volgens de krant zouden verscheidene mensen de vechtpartij hebben gezien en de Nederlanders als daders hebben aangewezen. Eén van de drie is vrijgelaten, de andere twee zitten vast. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de arrestaties inmiddels bevestigd, maar doet verder over de zaak geen mededelingen.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder