Let vooral bij sightseeing op je mobieltje!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MobieltjeMobieltje kwijtgeraakt in de vakantie? Dan is de kans het grootst dat de telefoon ergens bij sightseeing is achtergebleven; bijvoorbeeld omdat je zo onder de indruk was van die piramide, poort of toren, dat je dus even minder goed op het apparaat lette. Op dergelijke plekken wordt op reis ruim een kwart van de mobiele telefoons vergeten, blijkt uit onderzoek van Protect your bubble, de Amerikaanse maatschappij die onder meer mobieltjes, iPads en andere lifestyle goederen verzekert.


Met een score van 25,3 procent komt sightseeing op nummer 1 in het Amerikaanse onderzoek, waarvan de resultaten volgens ons niet zo zeer afwijken van die in de rest van de wereld. Aankomst- en vertrekhallen van luchthavens komen namelijk met 23,4 procent op nummer 2, gevolgd door hotelkamers (21,7 procent), openbaar vervoer (18,1 procent) en huurauto (11,5 procent).

Coffeeshops, bars, kantoren

Mocht je de pech hebben je telefoon te verliezen, weet dan dat je niet de enige bent. In de VS raakt elke 3,5 seconden iemand zijn of haar mobieltje kwijt, door verlies of diefstal. Dat gebeurt vooral in horecagelegenheden als coffeeshops en bars, gevolgd door kantoren. Die conclusie trekt Lookout, een bedrijf dat app’s ontwikkelt om verloren mobieltjes te traceren.

De onderneming heeft ook een Top 10 gemaakt van Amerikaanse steden waar de meeste mobieltjes als verloren worden opgegeven.

  1. Philadelphia
  2. Seattle
  3. Oakland
  4. Long Beach
  5. Newark
  6. Detroit
  7. Cleveland
  8. Baltimore
  9. New York
  10. Boston

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder