Amsterdam leukste stad, Veluwe populairste streek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Uit een onderzoek onder 11.000 Nederlanders, uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy, blijkt dat Amsterdam de leukste stad van Nederland is. De stad doet het goed door de combinatie van winkels, horeca en cultuur. De Veluwe scoort een eerste plek als streek die het meest te bieden heeft en een ideale plek om te wandelen of te fietsen in de natuur.

Amsterdam kwam bij het onderzoek in 2011 ook al als populairste stad uit de bus. De stad doet het goed . Maastricht en Utrecht staan op de tweede en derde plaats.
Om de populairste streek te bepalen zijn ruim 500 streken en gebieden onderzocht en dit jaar staat de Veluwe op nummer 1.
Ook naar het 'provinciegevoel' is gevraagd: de Zeeuwen voelen zich het sterkst verbonden met hun provincie, terwijl inwoners van Flevoland dat juist niet hebben.
De uitkomsten van het onderzoek worden binnenkort gepresenteerd op het Nationaal Congres Citymarketing in Rotterdam.

Hotelletje boeken in Amsterdam of op de Veluwe?

Kijk bij accommodatie-aanbod op Puur op reis.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder