Let bij boeken van je vliegreis op de spelling!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VliegtuigJe doet het snel, online een foutje maken bij het boeken van je vliegreis. Toch moet je daar heel erg goed op letten, want klopt er iets niet op je vliegticket, al is het maar een voorletter, dan ben je al snel 200 euro kwijt om het te laten corrigeren. En die correctie is verplicht omdat een vliegticket met een fout niet geldig is.


Spel- of typefouten maken in het vliegticket overkomt zo’n 60.000 Nederlanders per jaar, zo blijkt uit cijfers van CheapTickets. “Het gebeurt niet expres, maar ondanks de waarschuwingen die mensen krijgen tijdens het online boekingsproces worden er toch de nodige fouten gemaakt”, zegt manager Lieke Fransen.

De fout wordt meestal pas ontdekt net voor het inpakken van de koffers of het online inchecken. De meest gemaakte fout is het invullen van de roepnaam in plaats van de officiële naam zoals op paspoort of identiteitsbewijs staat vermeld. Vrouwen geven nogal eens de achternaam van de echtgenoot op in plaats van hun eigen meisjesnaam.

Ook Vliegwinkel.nl meldt dat er veel foutjes worden gemaakt. Maar het is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappijen hoe zij met dergelijke fouten omgaat. Sommige rekenen een administratieve boete, bij andere maatschappijen moet je een compleet nieuw ticket betalen.

KLM hanteert de regel om een fout binnen 24 uur gratis te corrigeren. Daarna worden administratieve kosten berekend.

Om alle ellende te voorkomen deze tips:

  • Kijk het boekingsformulier zorgvuldig na: kloppen data, namen, initialen, nummers van het paspoort of het identiteitsbewijs?
  • Let ook op de gewenste data van de vluchten. Sommige boekingsformulieren hanteren een kalender waar je snel fouten mee kunt maken: een verkeerd jaartal bijvoorbeeld.
  • Laat desnoods een ander ook nog even kijken of alles klopt.
  • Verstuur het pas als je helemaal zeker bent dat alles goed is ingevuld,

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder