Veiligheid voor toerist belangrijker dan prijs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aanslag op WTC New YorkVeiligheid is voor twee op de drie toeristen de belangrijkste factor bij het kiezen van een buitenlandse reisbestemming. Het percentage van 67 is ontleend aan een internationaal onderzoek, waarbij 3106 bezoekers van de websites van de Amerikaanse nieuwszender CNN zijn bevraagd. Na ‘veiligheid en beveiliging’ noemde het merendeel van de respondenten eerst prijs (60 procent) en daarna reputatie (58 procent).

Op de vraag welke van de volgende factoren het meest belangrijk zijn bij het kiezen van een reisbestemming (meerdere antwoorden mogelijk) worden de volgende antwoorden gegeven:

  • Veiligheid en beveiliging (67 procent)
  • Prijs (60 procent)
  • Reputatie (58 procent)
  • Kennis en beschikbaarheid van informatie (55 procent)
  • Recreatiemogelijkheden  en voorzieningen (54 procent)

Het onderzoek wierp ook licht op hoe respondenten informatie vergaren voorafgaand aan hun reis:

  • 50 procent maakt gebruik van 4 of meer informatiebronnen bij het zoeken naar bestemmingen
  • specifieke websites van de plaats van bestemming zijn favoriet (57 procent) gevolgd door reiswebsites (55 procent).
  • 55 procent laat zich bij voorkeur leiden door aanbevelingen en informatie van familie, vrienden en collega’s
  •  voor 49 procentt zijn reisbeoordelings-websites de belangrijkste bron van informatie.

‘Consumer Connect: Travel & Tourism’ ondervroeg 3106 respondenten uit meer den 70 landen wereldwijd, via CNN websites. Van de respondenten was 69 procent man, 31 procent vrouw, met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De belangrijkste onderzoeksgebieden betroffen reisgedrag en activiteiten, beslisfactoren, de invloed van culturele manifestaties op het reizen, vooruitzichten voor 2013 en hotelgegevens. Het onderzoek werd tussen oktober en december 2012 uitgevoerd door Ipsos.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder