Veiligheid voor toerist belangrijker dan prijs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aanslag op WTC New YorkVeiligheid is voor twee op de drie toeristen de belangrijkste factor bij het kiezen van een buitenlandse reisbestemming. Het percentage van 67 is ontleend aan een internationaal onderzoek, waarbij 3106 bezoekers van de websites van de Amerikaanse nieuwszender CNN zijn bevraagd. Na ‘veiligheid en beveiliging’ noemde het merendeel van de respondenten eerst prijs (60 procent) en daarna reputatie (58 procent).

Op de vraag welke van de volgende factoren het meest belangrijk zijn bij het kiezen van een reisbestemming (meerdere antwoorden mogelijk) worden de volgende antwoorden gegeven:

  • Veiligheid en beveiliging (67 procent)
  • Prijs (60 procent)
  • Reputatie (58 procent)
  • Kennis en beschikbaarheid van informatie (55 procent)
  • Recreatiemogelijkheden  en voorzieningen (54 procent)

Het onderzoek wierp ook licht op hoe respondenten informatie vergaren voorafgaand aan hun reis:

  • 50 procent maakt gebruik van 4 of meer informatiebronnen bij het zoeken naar bestemmingen
  • specifieke websites van de plaats van bestemming zijn favoriet (57 procent) gevolgd door reiswebsites (55 procent).
  • 55 procent laat zich bij voorkeur leiden door aanbevelingen en informatie van familie, vrienden en collega’s
  •  voor 49 procentt zijn reisbeoordelings-websites de belangrijkste bron van informatie.

‘Consumer Connect: Travel & Tourism’ ondervroeg 3106 respondenten uit meer den 70 landen wereldwijd, via CNN websites. Van de respondenten was 69 procent man, 31 procent vrouw, met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De belangrijkste onderzoeksgebieden betroffen reisgedrag en activiteiten, beslisfactoren, de invloed van culturele manifestaties op het reizen, vooruitzichten voor 2013 en hotelgegevens. Het onderzoek werd tussen oktober en december 2012 uitgevoerd door Ipsos.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder