Veiligheid voor toerist belangrijker dan prijs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aanslag op WTC New YorkVeiligheid is voor twee op de drie toeristen de belangrijkste factor bij het kiezen van een buitenlandse reisbestemming. Het percentage van 67 is ontleend aan een internationaal onderzoek, waarbij 3106 bezoekers van de websites van de Amerikaanse nieuwszender CNN zijn bevraagd. Na ‘veiligheid en beveiliging’ noemde het merendeel van de respondenten eerst prijs (60 procent) en daarna reputatie (58 procent).

Op de vraag welke van de volgende factoren het meest belangrijk zijn bij het kiezen van een reisbestemming (meerdere antwoorden mogelijk) worden de volgende antwoorden gegeven:

  • Veiligheid en beveiliging (67 procent)
  • Prijs (60 procent)
  • Reputatie (58 procent)
  • Kennis en beschikbaarheid van informatie (55 procent)
  • Recreatiemogelijkheden  en voorzieningen (54 procent)

Het onderzoek wierp ook licht op hoe respondenten informatie vergaren voorafgaand aan hun reis:

  • 50 procent maakt gebruik van 4 of meer informatiebronnen bij het zoeken naar bestemmingen
  • specifieke websites van de plaats van bestemming zijn favoriet (57 procent) gevolgd door reiswebsites (55 procent).
  • 55 procent laat zich bij voorkeur leiden door aanbevelingen en informatie van familie, vrienden en collega’s
  •  voor 49 procentt zijn reisbeoordelings-websites de belangrijkste bron van informatie.

‘Consumer Connect: Travel & Tourism’ ondervroeg 3106 respondenten uit meer den 70 landen wereldwijd, via CNN websites. Van de respondenten was 69 procent man, 31 procent vrouw, met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De belangrijkste onderzoeksgebieden betroffen reisgedrag en activiteiten, beslisfactoren, de invloed van culturele manifestaties op het reizen, vooruitzichten voor 2013 en hotelgegevens. Het onderzoek werd tussen oktober en december 2012 uitgevoerd door Ipsos.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder