Nieuw WTC in New York is eindelijk op hoogte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

One World Trade Center in New York bereikt hoogste puntMet het plaatsen van een zilverkleurige spits heeft het nieuwe One World Trade Center in New York vandaag eindelijk het hoogste punt bereikt. Bouwvakkers wisten in de ochtend de laatste delen van de spits te plaatsen, iets dat vorige maand niet lukte vanwege de harde wind. De toren op het zuidelijke deel van Manhattan heeft hiermee een hoogte van 541 meter bereikt.


De recent geplaatste spits van 125 meter is bedoeld als zendmast van de televisiezenders in het handelsgebouw. Het baken is een aanzienlijk onderdeel van de 541 meter hoge handelstoren. Die hoogte heeft het nieuwe gebouw niet voor niets gekregen: 541 meter staat gelijk aan 1776 voet. En dat is weer verwijzing naar het jaar waarin de Verenigde Staten zich onafhankelijk verklaarden van Groot-Brittannië.

Het nieuwe gebouw staat dicht bij de plek van het oude WTC, dat werd verwoest bij de aanslagen van 11 september 2001.

Boek een hotel in New York! Kijk hier voor de acties van Expedia!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder