Amerikanen ergeren zich aan onderbroekenkunst voor Hilton

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Omstreden onderbroek weg voor Hilton AmsterdamNa klachten van Amerikaanse gasten van het Hilton in Amsterdam heeft de directie van de beeldenroute ArtZuid een kunstzinnige onderbroek voor het hotel verwijderd. Het doek van de Japanner Kenichi Ogawa is onderdeel van de sculptuurroute, die van 22 mei tot en met 22 september in de lanen van Berlage en in de Zuidas is ingericht. De grote, witte onderbroek hangt nu aan de overkant van de Apollolaan, aan een bedrijfspand.

ArtZuid is direct tegemoet gekomen aan de wens van de hoteldirectie. “Het zijn hun gasten, die moeten zich natuurlijk wel thuis voelen in het hotel”, zegt organisator Cintha van Heeswijk tegen RTV Noord-Holland. Het Hilton is een van de sponsors van ArtZuid 2013.
Het beeld van de Japanse kunstenaar is recentelijk geplaatst en ter plekke door hem gemaakt. Van Heeswijk kan zich voorstellen dat het Hilton er door was verrast, omdat de directie weliswaar wist dat er een kunstwerk zou komen te hangen, maar niet hoe dat er uit zou zien. Volgens Van Heeswijk zijn er ook veel positieve reacties gekomen op het doek. “De bezoekers reageerden er ook erg leuk op, ze vonden het wel een leuke knipoog.”
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder