Amerikanen ergeren zich aan onderbroekenkunst voor Hilton

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Omstreden onderbroek weg voor Hilton AmsterdamNa klachten van Amerikaanse gasten van het Hilton in Amsterdam heeft de directie van de beeldenroute ArtZuid een kunstzinnige onderbroek voor het hotel verwijderd. Het doek van de Japanner Kenichi Ogawa is onderdeel van de sculptuurroute, die van 22 mei tot en met 22 september in de lanen van Berlage en in de Zuidas is ingericht. De grote, witte onderbroek hangt nu aan de overkant van de Apollolaan, aan een bedrijfspand.

ArtZuid is direct tegemoet gekomen aan de wens van de hoteldirectie. “Het zijn hun gasten, die moeten zich natuurlijk wel thuis voelen in het hotel”, zegt organisator Cintha van Heeswijk tegen RTV Noord-Holland. Het Hilton is een van de sponsors van ArtZuid 2013.
Het beeld van de Japanse kunstenaar is recentelijk geplaatst en ter plekke door hem gemaakt. Van Heeswijk kan zich voorstellen dat het Hilton er door was verrast, omdat de directie weliswaar wist dat er een kunstwerk zou komen te hangen, maar niet hoe dat er uit zou zien. Volgens Van Heeswijk zijn er ook veel positieve reacties gekomen op het doek. “De bezoekers reageerden er ook erg leuk op, ze vonden het wel een leuke knipoog.”
 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder