Turkish Airlines is Russische dronkenlappen zat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Turkish Airlines alcoholvrij naar RuslandLuchtvaartmaatschappij Turkish Airlines overweegt alle alcohol aan boord van vluchten van en naar bestemmingen in Rusland te verbieden. Aanleiding voor de voorgenomen maatregel is veelvuldige dronkenschap van Russische passagiers tijdens vluchten van Turkish en andere airlines, zo schrijft de Russische krant Izvestia. Vorig jaar moest de politie wegens openbare dronkenschap 28 keer ingrijpen na aankomst van vluchten tussen Rusland en Turkije.

Het jongste incident had eind maart plaats bij Pegasus Airlines. Een dronken passagier, een Rus, vocht openlijk een ruzie uit met zijn vrouw. Leden van een voetbalteam aan boord kwamen tussenbeide en liepen ook klappen op. De man werd na aankomst gearresteerd.

Eigen drank

Turkish Airlines zegt de Russische passagiers op zijn vluchten al herhaaldelijk te hebben verzocht minder alcohol te drinken, maar dat heeft niet geholpen. Velen van hen nemen zelf flessen drank mee zich die ze tijdens de vlucht opdrinken. Turkish Airlines overweegt nu met een beroep op de luchtverkeersveiligheid een algeheel alcoholverbod in te stellen op vluchten van en naar Rusland. Hoe de Turken dit verbod gaan handhaven, is nog de vraag.
De Turkse luchtvaartmaatschappij heeft overigens meer alcoholvrije vluchten. Op de meeste binnenlandse verbindingen wordt geen drank meer geschonken, met uitzondering van enkele routes, waar passagiers in de business class nog wel alcoholische dranken kunnen krijgen.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder