Turkish Airlines is Russische dronkenlappen zat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Turkish Airlines alcoholvrij naar RuslandLuchtvaartmaatschappij Turkish Airlines overweegt alle alcohol aan boord van vluchten van en naar bestemmingen in Rusland te verbieden. Aanleiding voor de voorgenomen maatregel is veelvuldige dronkenschap van Russische passagiers tijdens vluchten van Turkish en andere airlines, zo schrijft de Russische krant Izvestia. Vorig jaar moest de politie wegens openbare dronkenschap 28 keer ingrijpen na aankomst van vluchten tussen Rusland en Turkije.

Het jongste incident had eind maart plaats bij Pegasus Airlines. Een dronken passagier, een Rus, vocht openlijk een ruzie uit met zijn vrouw. Leden van een voetbalteam aan boord kwamen tussenbeide en liepen ook klappen op. De man werd na aankomst gearresteerd.

Eigen drank

Turkish Airlines zegt de Russische passagiers op zijn vluchten al herhaaldelijk te hebben verzocht minder alcohol te drinken, maar dat heeft niet geholpen. Velen van hen nemen zelf flessen drank mee zich die ze tijdens de vlucht opdrinken. Turkish Airlines overweegt nu met een beroep op de luchtverkeersveiligheid een algeheel alcoholverbod in te stellen op vluchten van en naar Rusland. Hoe de Turken dit verbod gaan handhaven, is nog de vraag.
De Turkse luchtvaartmaatschappij heeft overigens meer alcoholvrije vluchten. Op de meeste binnenlandse verbindingen wordt geen drank meer geschonken, met uitzondering van enkele routes, waar passagiers in de business class nog wel alcoholische dranken kunnen krijgen.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder