Koninklijke opening Apenheul

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

oerang oetan
oerang oetan
Je hoeft niet altijd naar het buitenland voor een royaal dagje of weekendje weg. 'Koning' Amos, de oerang-oetan in Apenheul, heeft zaterdag in het bijzijn van zo’n 200 roodharigen zijn koninkrijk geopend. Het was zijn eerste 'officiële' handeling. Amos ontwikkelde zich sinds het overlijden van zijn voorganger tot een indrukwekkende vorst, met armen als bielsen, wangplaten die groeien en een mooie, rode baard.


Roodharigendag
Een nieuwe koning, een vernieuwd orang-oetan én rood haar waren voor Apenheul redenen om een feestje te geven op Koningsdag. Honderden roodharigen bezochten deze dag gratis Apenheul en mochten de opening van het orang-oetangebied bijwonen. Amos had enige plankenkoorts en moest aangemoedigd worden om naar buiten te komen. Al snel werd hij bijgestaan door het vrouwtje Sandy en haar kinderen.

De onthulling verliep echter anders dan gepland. In plaats van het laken eraf te trekken wurmde Amos behendig de wortelen van de kroon en liet zijn publiek geduldig wachten totdat hij alle wortelen opgepeuzeld had. Pas toen Amos klaar was met eten, onthulde hij zijn kroon en opende daarmee zijn vernieuwde gebied waarin de dieren dichterbij dan ooit te zien zijn. En tijdens de orang-oetan weken, van 27 april t/m 12 mei, zijn er in het gebied extra activiteiten voor kinderen.

Hotelletje boeken in de omgeving van Apenheul

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder