Koninklijke opening Apenheul

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

oerang oetan
oerang oetan
Je hoeft niet altijd naar het buitenland voor een royaal dagje of weekendje weg. 'Koning' Amos, de oerang-oetan in Apenheul, heeft zaterdag in het bijzijn van zo’n 200 roodharigen zijn koninkrijk geopend. Het was zijn eerste 'officiële' handeling. Amos ontwikkelde zich sinds het overlijden van zijn voorganger tot een indrukwekkende vorst, met armen als bielsen, wangplaten die groeien en een mooie, rode baard.


Roodharigendag
Een nieuwe koning, een vernieuwd orang-oetan én rood haar waren voor Apenheul redenen om een feestje te geven op Koningsdag. Honderden roodharigen bezochten deze dag gratis Apenheul en mochten de opening van het orang-oetangebied bijwonen. Amos had enige plankenkoorts en moest aangemoedigd worden om naar buiten te komen. Al snel werd hij bijgestaan door het vrouwtje Sandy en haar kinderen.

De onthulling verliep echter anders dan gepland. In plaats van het laken eraf te trekken wurmde Amos behendig de wortelen van de kroon en liet zijn publiek geduldig wachten totdat hij alle wortelen opgepeuzeld had. Pas toen Amos klaar was met eten, onthulde hij zijn kroon en opende daarmee zijn vernieuwde gebied waarin de dieren dichterbij dan ooit te zien zijn. En tijdens de orang-oetan weken, van 27 april t/m 12 mei, zijn er in het gebied extra activiteiten voor kinderen.

Hotelletje boeken in de omgeving van Apenheul

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder