Koninklijke opening Apenheul

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

oerang oetan
oerang oetan
Je hoeft niet altijd naar het buitenland voor een royaal dagje of weekendje weg. 'Koning' Amos, de oerang-oetan in Apenheul, heeft zaterdag in het bijzijn van zo’n 200 roodharigen zijn koninkrijk geopend. Het was zijn eerste 'officiële' handeling. Amos ontwikkelde zich sinds het overlijden van zijn voorganger tot een indrukwekkende vorst, met armen als bielsen, wangplaten die groeien en een mooie, rode baard.


Roodharigendag
Een nieuwe koning, een vernieuwd orang-oetan én rood haar waren voor Apenheul redenen om een feestje te geven op Koningsdag. Honderden roodharigen bezochten deze dag gratis Apenheul en mochten de opening van het orang-oetangebied bijwonen. Amos had enige plankenkoorts en moest aangemoedigd worden om naar buiten te komen. Al snel werd hij bijgestaan door het vrouwtje Sandy en haar kinderen.

De onthulling verliep echter anders dan gepland. In plaats van het laken eraf te trekken wurmde Amos behendig de wortelen van de kroon en liet zijn publiek geduldig wachten totdat hij alle wortelen opgepeuzeld had. Pas toen Amos klaar was met eten, onthulde hij zijn kroon en opende daarmee zijn vernieuwde gebied waarin de dieren dichterbij dan ooit te zien zijn. En tijdens de orang-oetan weken, van 27 april t/m 12 mei, zijn er in het gebied extra activiteiten voor kinderen.

Hotelletje boeken in de omgeving van Apenheul

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder