Koninklijke opening Apenheul

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

oerang oetan
oerang oetan
Je hoeft niet altijd naar het buitenland voor een royaal dagje of weekendje weg. 'Koning' Amos, de oerang-oetan in Apenheul, heeft zaterdag in het bijzijn van zo’n 200 roodharigen zijn koninkrijk geopend. Het was zijn eerste 'officiële' handeling. Amos ontwikkelde zich sinds het overlijden van zijn voorganger tot een indrukwekkende vorst, met armen als bielsen, wangplaten die groeien en een mooie, rode baard.


Roodharigendag
Een nieuwe koning, een vernieuwd orang-oetan én rood haar waren voor Apenheul redenen om een feestje te geven op Koningsdag. Honderden roodharigen bezochten deze dag gratis Apenheul en mochten de opening van het orang-oetangebied bijwonen. Amos had enige plankenkoorts en moest aangemoedigd worden om naar buiten te komen. Al snel werd hij bijgestaan door het vrouwtje Sandy en haar kinderen.

De onthulling verliep echter anders dan gepland. In plaats van het laken eraf te trekken wurmde Amos behendig de wortelen van de kroon en liet zijn publiek geduldig wachten totdat hij alle wortelen opgepeuzeld had. Pas toen Amos klaar was met eten, onthulde hij zijn kroon en opende daarmee zijn vernieuwde gebied waarin de dieren dichterbij dan ooit te zien zijn. En tijdens de orang-oetan weken, van 27 april t/m 12 mei, zijn er in het gebied extra activiteiten voor kinderen.

Hotelletje boeken in de omgeving van Apenheul

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder