Stedencampagne goed voor Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dom Utrecht
Dom Utrecht
Met de vernieuwde stedencampagne van NBTC Holland Marketing worden negen Nederlandse steden in acht Europese landen gepromoot. Doel is uiteraard om het bezoek aan deze steden te stimuleren. Het resultaat mag er zijn: in 2012 kwamen zo’n 340.000 buitenlandse bezoekers naar Nederland voor een stedenbezoek, die hier bijna 150 miljoen euro besteedden.

Belang stedenbezoek
De steden vormen een belangrijke trekker voor bezoek aan Nederland. Jaarlijks komen er bijna 2,3 miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland voor een stedentrip. Voor de economie is deze groep zeer interessant, want het is bekend dat stedentrippers relatief veel besteden tijdens hun uitje. Champ Bouwman, programmamanager Citybreak-campagne NBTC: “We zien een stijging van het aantal stedenreizen naar Nederland. Met deze campagne leveren we een substantiële bijdrage aan de BV Nederland en de gastvrijheidssector.”

The Dutch way of life ervaren
“Uit marktonderzoek weten we dat de stedenbezoeker met name de Nederlandse way of life wil ervaren. Natuurlijk gaat de toerist bij een stedenbezoek naar de bekende highlights van de stad, maar hij wordt vooral getriggerd door de typisch Nederlandse sfeer in onze steden. Hij wil die sfeer beleven en deel uitmaken van het leven in onze steden. Daar richten wij ons op in deze campagne en dat blijkt succesvol”, aldus Bouwman.

Nederlandse stadsbeelden
Binnen de campagne staan herkenbare beelden van de deelnemende Nederlandse steden centraal. Na drie succesvolle jaren (de start van de campagne was in 2010) is de campagne afgelopen zomer vernieuwd. De nieuwe beelden zijn in de steden genomen en laten een herkenbaar Nederlands stadstafereel zien waar de doelgroep graag deel van wil uitmaken. Inmiddels richten de online campagnes, in samenwerking met touroperators en vliegmaatschappijen, zich ook op de consument. Ook Expedia is een partner van de promotiecampagne.

Negen steden in acht landen
De campagne van NBTC wordt gevoerd in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en Denemarken. De deelnemende steden zijn: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Apeldoorn, Groningen, Maastricht en Nijmegen.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder