Stedencampagne goed voor Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dom Utrecht
Dom Utrecht
Met de vernieuwde stedencampagne van NBTC Holland Marketing worden negen Nederlandse steden in acht Europese landen gepromoot. Doel is uiteraard om het bezoek aan deze steden te stimuleren. Het resultaat mag er zijn: in 2012 kwamen zo’n 340.000 buitenlandse bezoekers naar Nederland voor een stedenbezoek, die hier bijna 150 miljoen euro besteedden.

Belang stedenbezoek
De steden vormen een belangrijke trekker voor bezoek aan Nederland. Jaarlijks komen er bijna 2,3 miljoen buitenlandse bezoekers naar Nederland voor een stedentrip. Voor de economie is deze groep zeer interessant, want het is bekend dat stedentrippers relatief veel besteden tijdens hun uitje. Champ Bouwman, programmamanager Citybreak-campagne NBTC: “We zien een stijging van het aantal stedenreizen naar Nederland. Met deze campagne leveren we een substantiële bijdrage aan de BV Nederland en de gastvrijheidssector.”

The Dutch way of life ervaren
“Uit marktonderzoek weten we dat de stedenbezoeker met name de Nederlandse way of life wil ervaren. Natuurlijk gaat de toerist bij een stedenbezoek naar de bekende highlights van de stad, maar hij wordt vooral getriggerd door de typisch Nederlandse sfeer in onze steden. Hij wil die sfeer beleven en deel uitmaken van het leven in onze steden. Daar richten wij ons op in deze campagne en dat blijkt succesvol”, aldus Bouwman.

Nederlandse stadsbeelden
Binnen de campagne staan herkenbare beelden van de deelnemende Nederlandse steden centraal. Na drie succesvolle jaren (de start van de campagne was in 2010) is de campagne afgelopen zomer vernieuwd. De nieuwe beelden zijn in de steden genomen en laten een herkenbaar Nederlands stadstafereel zien waar de doelgroep graag deel van wil uitmaken. Inmiddels richten de online campagnes, in samenwerking met touroperators en vliegmaatschappijen, zich ook op de consument. Ook Expedia is een partner van de promotiecampagne.

Negen steden in acht landen
De campagne van NBTC wordt gevoerd in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en Denemarken. De deelnemende steden zijn: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Apeldoorn, Groningen, Maastricht en Nijmegen.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder