Eco- of agriturismo in Toscane

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wijngaard Italië
Wijngaard Italië
Eco, groen, milieubewust... termen waar iedereen wel eens van heeft gehoord heeft en die tegenwoordig ook steeds vaker in verband gebracht worden met vakanties. Dit sluit aan op de algemene trend die we in Nederland kunnen herkennen, namelijk milieubewuster leven. Steeds meer mensen proberen er los van  hun dagelijkse leven ook rekening mee te houden tijdens het vieren van hun vakantie. Het idee hierachter is simpel. ‘Je laat niks achter op je bestemming dat er eerst niet was en probeert zo bewust mogelijk met je omgeving om te gaan’.

(nomultithumb} Op deze manier belasten en tasten we de natuur en omgeving waar we onze vakantie doorbrengen niet. Dan rijst natuurlijk direct de vraag, maar hoe doe ik dat dan? Dat kan in principe op een heleboel verschillende manieren, enkel bewuster leven is namelijk al een hele stap. 
 

Agriturismo
Een bekend fenomeen is bijvoorbeeld het ‘Agriturismo’ in Italië. Een agriturismo is doorgaans een vakantieverblijf in Italie op een nog draaiende boerderij of een landgoed. Ze zijn er uiteraard in verschillende soorten en maten en de praktijk komt het vaak neer op een verzameling vakantieverblijven met enkele gezamenlijke faciliteiten zoals een zwembad. Daarnaast vind je hier verschillende zaken terug voor het vieren van een bewustere vakantie. Zo is er vaak een gezamenlijke moestuin aanwezig waar eens in de zoveel tijd een heerlijke Italiaanse maaltijd mee bereid wordt die dan gezamenlijk genuttigd wordt. Zaken als een composthoop, een goed georganiseerde recycling van gebruikte producten en eco-stroom met behulp van zonnepanelen zijn ook enkele voorbeelden van milieuvriendelijke maatregelingen die je kunt aantreffen. Ook worden er een hoop producten zelf geproduceerd in het kader van zelfvoorziening, zoals kaas, wijnen olijfolie en nog veel meer. Op deze manier kun je het échte Italiaanse leven van het platteland ervaren en daarnaast ook nog eens een milieubewuste vakantie doorbrengen.
 

Je kunt voor eco bijvoorbeeld heel goed terecht bij vakantiehuizen in Toscane. In dit populaire gebied is een zeer groot aanbod van eco-vakantiewoningen en in het specifiek agriturismo verblijven. Op een dergelijke agriturismo ben je meestal aanwezig met een aantal andere vakantiegangers, waardoor je, als je dat wilt,  ervaringen kunt delen en samen kunt genieten van de prachtige cultuur en natuur die de prachtige streek Toscane te bieden heeft. Ook voor liefhebbers van strand en zee is er in Toscane volop keus.

Boek je vakantiehuis in Italië

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder