Holland boven Amsterdam: fietsen over een dijk van een route!

1.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Westfriese OmringdijkMeimaand, fietsmaand. Het fietsseizoen is weer in volle gang. Massaal trekken fietsers er op uit. Naar de Westfriese Omringdijk bijvoorbeeld. Waar je slingerend door het landschap, (hopenlijk) het zonnetje boven je hoofd, de blauwe golfjes aan de ene kant en het binnendijkse groen aan de andere kant wordt uitgenodigd om te fietsen over een eeuwenoude dijk.

Ten noorden van Amsterdam ligt alles wat het échte Holland te bieden heeft. Verder dan het oog reikt is er ruimte voor fietsen, varen, wandelen, vissen, zeilen, outdoor sporten en noem maar op: de regio Holland boven Amsterdam. De Westfriese Omringdijk is een icoon in dit prachtige gebied. De oudste dijk van Nederland voert je door Holland boven Amsterdam langs unieke vergezichten en historische steden zoals Schagen, Hoorn en Enkhuizen. En wat te denken van de prachtige dorpjes als Kolhorn en Eenigenburg.

Routes aan en op de dijk

De 126 kilometer lange dijk is te volgen via een route die is aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk. Ook mensen met een voorliefde voor literatuur, historie of kunst kunnen hun hart ophalen: er is een literaire route, een kunstroute en een route langs dijken, molens en gemalen. De fietsroutes zijn te vinden op www.westfrieseomringdijk.nl.

Bestel je fietsspullen bij de specialist

Evenement Ronde van de Westfriese Omringdijk

Ook dit jaar is de Westfriese Omringdijk podium voor één van de mooiste wielertochten van Nederland. Waar de dijk vroeger bescherming bood tegen het zoute water, verbindt hij nu sport en cultuur. Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn starten op zondag 10 juli drie afstanden die geheel of gedeeltelijk over de monumentale dijk voeren langs VOC-steden, lintdorpen en historische plekken. In de routes zijn diverse culinaire en culturele stops opgenomen. Voor ieder wat wils: Van een route voor de recreatieve fietser of de beginnende racefietser tot de getrainde wielrenner. Online inschrijven is mogelijk tot 27 juni.

Boek je hotel in dit prachtige deel van Nederland

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder