Holland boven Amsterdam: fietsen over een dijk van een route!

1.0714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Westfriese OmringdijkMeimaand, fietsmaand. Het fietsseizoen is weer in volle gang. Massaal trekken fietsers er op uit. Naar de Westfriese Omringdijk bijvoorbeeld. Waar je slingerend door het landschap, (hopenlijk) het zonnetje boven je hoofd, de blauwe golfjes aan de ene kant en het binnendijkse groen aan de andere kant wordt uitgenodigd om te fietsen over een eeuwenoude dijk.

Ten noorden van Amsterdam ligt alles wat het échte Holland te bieden heeft. Verder dan het oog reikt is er ruimte voor fietsen, varen, wandelen, vissen, zeilen, outdoor sporten en noem maar op: de regio Holland boven Amsterdam. De Westfriese Omringdijk is een icoon in dit prachtige gebied. De oudste dijk van Nederland voert je door Holland boven Amsterdam langs unieke vergezichten en historische steden zoals Schagen, Hoorn en Enkhuizen. En wat te denken van de prachtige dorpjes als Kolhorn en Eenigenburg.

Routes aan en op de dijk

De 126 kilometer lange dijk is te volgen via een route die is aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk. Ook mensen met een voorliefde voor literatuur, historie of kunst kunnen hun hart ophalen: er is een literaire route, een kunstroute en een route langs dijken, molens en gemalen. De fietsroutes zijn te vinden op www.westfrieseomringdijk.nl.

Bestel je fietsspullen bij de specialist

Evenement Ronde van de Westfriese Omringdijk

Ook dit jaar is de Westfriese Omringdijk podium voor één van de mooiste wielertochten van Nederland. Waar de dijk vroeger bescherming bood tegen het zoute water, verbindt hij nu sport en cultuur. Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn starten op zondag 10 juli drie afstanden die geheel of gedeeltelijk over de monumentale dijk voeren langs VOC-steden, lintdorpen en historische plekken. In de routes zijn diverse culinaire en culturele stops opgenomen. Voor ieder wat wils: Van een route voor de recreatieve fietser of de beginnende racefietser tot de getrainde wielrenner. Online inschrijven is mogelijk tot 27 juni.

Boek je hotel in dit prachtige deel van Nederland

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder