Anders dan anders wintersport in Frankrijk

1.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisZeg je wintersporten, dan zeg je vaak skiën of snowboarden. Maar naast de gebruikelijke activiteiten op wintersport valt er in de Franse bergen nog veel meer te beleven. Ooit gehoord van een combinatie van schansspringen, bungeejumpen en tokkelen? Of van slapen in een vogelnestje? Een selectie van tips om je wintersport nét die extra bijzondere herinnering te geven.

Voor adrenalinezoekers

Voor wie ‘gewoon’ pisteskiën geen uitdaging meer biedt, kan in bijvoorbeeld La Rosière gaan snowkiten, een mix van kitesurfen en skiën. Een ultieme kick krijg je op de Bun J Ride in Tignes, waar je van een schans van 40 meter hoog in de diepte springt. Je zit vast aan een elastiek, waardoor je val gelijkmatig geremd wordt, en tokkelt uiteindelijk naar beneden. Is één discipline wel genoeg? Tokkelen kan ook in Val Thorens (van de hoogste tokkelbaan ter wereld maar liefst), in Châtel (met je hoofd naar voren!) en in Super Besse (in het Centraal Massief). Voor wie liever beide benen op de grond houdt is (elektrisch) fat biken een originele activiteit: op een mountainbike met extra dikke banden rijd je de pistes af.

Kinderen en dieren

Vanaf de jongste leeftijd kunnen kinderen al sleeën. Geef daar eens een originele twist aan door een ander voorwerp als slee te gebruiken, zoals een airboard (op een soort opblaasbare ‘slee’ waar je op je buik op ligt), opblaasbanden of zelfs raftboten. In Morzine wordt de slee-ervaring helemaal bijzonder: je eindigt je afdaling met een typisch Savoyaards diner in een tipidorp.

Dierenvrienden kunnen hun hart ophalen met een huskysledetocht of eens ski joering proberen. Bij het laatste word je voortgetrokken door paarden. Dit klinkt heftiger dan het is: kinderen vanaf 6 jaar die parallel kunnen skiën, kunnen het al doen. In Megève en Peisey-Vallandry vind je zelfs rendieren, in Gérardmer trekken honden kinderen door de sneeuw vooruit en in Valloire kun je (sneeuwschoen)wandelen met lama’s.

Bijzondere momenten na het vallen van de nacht

Een kijkje achter de schermen van een skigebied krijg je tijdens een rit in een pistenbully in bijvoorbeeld Serre Chevalier, Orcières Merlette of Val d’Allos nadat de pistes gesloten zijn voor wintersporters. In Alpe d’Huez ski je in het donker op de langste zwarte piste ter wereld dankzij de lampen die op de sneeuwkanonnen bevestigd zijn. Ook in Les Arcs kun je nachtskiën in de nieuwe zone Mille8. En wil je de hele nacht een bijzondere ervaring? Slaap dan eens in een iglo (al dan niet verwarmd), of neem “je nest opzoeken” letterlijk in de Cabane Nid in Saint Nicolas la Chapelle. Hier slaap je namelijk in een vogelnestje midden in de bomen!

Meer bijzondere overnachtingsplekken vind je bij:

Luxe vakantievilla Zuid Frankrijk

De allerleukste familievakanties van Vacanceselect!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder