Daar aan de kust, die mooie kust

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand
Strand
De Nederlandse kust is een van de dingen waar wij Nederlanders trots op kunnen zijn. Er zijn diverse kustplaatsen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. En omdat Nederland een klein land is, is dit prima per auto te bereizen. Een auto huren kan eenvoudig via www.cardelmar.nl. Van noord naar zuid doe je de volgende plaatsen aan:

 

Egmond aan zee

De reis begint bij Egmond aan zee. Dit typische kustplaatsje ligt dichtbij zee en midden in de duinen. Zonnen, wandelen en fietsen: het kan allemaal in het mooie Egmond. Niet alleen het strand is de moeite waard, maar ook de duinen zijn erg mooi om doorheen te wandelen of te fietsen.

Bloemendaal

Bloemendaal is onder jongeren een bijzonder populaire kustplaats. De plaats ligt tussen Ijmuiden en Zandvoort in. Het strand is ruim 4 kilometer lang met een naaktstrand van ruim 1 kilometer lang. Elk jaar vindt het festival Beachbop plaats op het Bloemendaalse strand.

Zandvoort

Zandvoort ligt dichtbij Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Het strand van Zandvoort is maar liefst 9 kilometer lang. Zandvoort staat op nummer 2 in de top 10 van populairste badplaatsen. Naast het strand is Zandvoort ook zeer bekend geworden door het Circuit Park Zandvoort, Formule 1-racecircuit.

Noordwijk

Noordwijk is een badplaats bij uitstek. Uitwaaien of zonnen kan beide op het 13 kilometer lange zandstrand. Noordwijk staat bekend om de bloemenzee die in de bloembollenvelden te zien is. Noordwijk staat momenteel op nummer 3 in de badplaatsen top 10. Ook de voetballers van het Nederlands elftal zijn regelmatig te vinden in het bekende Grand Hotel Huis ter Duin.

Katwijk

Nummer 6 in de kustplaatsen top 10 is bestemd voor Katwijk. Katwijk staat bekend om het feit dat het een van de schoonste stranden bezit. Niet alleen genieten van de zon en de zee is mogelijk in Katwijk, maar ook fietsen door het oude Katwijk en het flaneren langs de boulevard is zeer geslaagd. Strandwachten zorgen ervoor dat het strand veilig is voor iedereen.

Scheveningen

Scheveningen is de bekendste en meest populaire badplaats van Nederland. Scheveningen is een stadsdeel van de stad Den Haag in Zuid-Holland. Vergeleken met de eerder beschreven stranden, is het strand van Scheveningen vrij kort. Toch heeft Scheveningen 3 kilometer zandstrand met een bruisende boulevard. Een zeer beroemde bezienswaardigheid van Scheveningen is de pier van Scheveningen met het evenementencomplex van Van der Valk. Ook het imposante gebouw het Kurhaus is zeer bekend in deze badplaats.

Renesse

Renesse is de meest bekende badplaats in het zuiden van Nederland en ligt op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Door de gunstige ligging bij de duinen en het mooie strand, is Renesse een populaire en bijzonder toeristische badplaats geworden. deze Zeeuwse kustplaats is ook zeer geliefd onder jongeren. Op het toerisme wordt handig ingespeeld door de aanwezigheid van vele campings en hotels. Wel wil Renesse graag van haar reputatie als vakantieoord voor jongeren af en werken ze er aan om gewild te zijn door het hele gezin.

Nederland mag dan wel geen (sub-) tropische temperaturen kennen, maar toch is het uitstekend vertoeven op een van de Noordzeestranden. Hierboven een kleine greep uit de ruime keuze aan badplaatsen. Ook in de herfst of in de winter leent het strand zich voor een lange wandeling om heerlijk uit te waaien.

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder