easyJet gaat nog meer eco

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

easyJet
Puur op reis: easyJet
Om de CO2-uitstoot verder te verminderen en efficiënter met de brandstof om te gaan neemt easyJet een aantal maatregelen. Zo worden vanaf april op alle 214 vliegtuigen van easyJet speciale lichtgewicht stoelen en trolleys (voor eten en drinken) in gebruik genomen. Daarnaast worden aerodynamische verbeteringen ingevoerd, zoals sharklets: brandstofbesparende vleugeluiteinden.

De luchtvaartmaatschappij introduceert de lichtgewicht stoelen ook in veertien nieuwe vliegtuigen, die vanaf april in gebruik genomen worden. De stoelen zijn 26 procent (bijna 600 kilogram) lichter per vliegtuig dan de huidige stoelen. Ook de veiligheidsgordels zijn lichter. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen om passagiers optimaal comfort te bieden. Lekker ontspannen kan ook doordat de rugleuning in een hoek van 15 graden geplaatst kan worden. Daarbij zorgt het slankere design van de rugleuning voor meer ruimte. Carolyn McCall, CEO van easyJet, vertelt: "Naast de brandstofbesparing geloven wij dat onze passagiers door het ergonomische ontwerp van de stoelen een duidelijk verschil zullen merken in zitcomfort en ruimte."

Ecologische voetafdruk easyJet-passagier ligt 22 procent lager

De jaarlijkse brandstofkosten van easyJet zijn ongeveer 1,2 miljard pond. Alle vliegtuigen die vanaf augustus nieuw worden geleverd, zullen beschikken over sharklets (een opstaande verlenging van een vliegtuigvleugel die wervelingen in de lucht vermindert, waardoor het toestel efficiënter vliegt). Door de introductie van de nieuwe stoelen, de sharklets en de lichtgewicht trolleys kan de luchtvaartmaatschappij jaarlijks bijna 2,7 miljoen pond besparen. Door de efficiënte bedrijfsvoering van easyJet is de ecologische voetafdruk van een easyJet-passagier al 22% minder dan een passagier die reist met een traditionele luchtvaartmaatschappij op dezelfde route en in hetzelfde vliegtuig. Opnieuw Carolyn McCall: "easyJet zet zich doorlopend in voor het verder verbeteren van de milieuprestaties en een bewuste omgang met brandstof. Samen met het comfort voor onze passagiers, waren dit belangrijke factoren in onze keuze voor de nieuwe Recaro-stoelen. Hierdoor kunnen we aanzienlijke besparingen realiseren. Dit zorgt ervoor dat wij onze lage tarieven kunnen handhaven - zelfs in een tijd waarin de brandstofprijzen historisch hoog zijn."

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder