easyJet gaat nog meer eco

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

easyJet
Puur op reis: easyJet
Om de CO2-uitstoot verder te verminderen en efficiënter met de brandstof om te gaan neemt easyJet een aantal maatregelen. Zo worden vanaf april op alle 214 vliegtuigen van easyJet speciale lichtgewicht stoelen en trolleys (voor eten en drinken) in gebruik genomen. Daarnaast worden aerodynamische verbeteringen ingevoerd, zoals sharklets: brandstofbesparende vleugeluiteinden.

De luchtvaartmaatschappij introduceert de lichtgewicht stoelen ook in veertien nieuwe vliegtuigen, die vanaf april in gebruik genomen worden. De stoelen zijn 26 procent (bijna 600 kilogram) lichter per vliegtuig dan de huidige stoelen. Ook de veiligheidsgordels zijn lichter. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen om passagiers optimaal comfort te bieden. Lekker ontspannen kan ook doordat de rugleuning in een hoek van 15 graden geplaatst kan worden. Daarbij zorgt het slankere design van de rugleuning voor meer ruimte. Carolyn McCall, CEO van easyJet, vertelt: "Naast de brandstofbesparing geloven wij dat onze passagiers door het ergonomische ontwerp van de stoelen een duidelijk verschil zullen merken in zitcomfort en ruimte."

Ecologische voetafdruk easyJet-passagier ligt 22 procent lager

De jaarlijkse brandstofkosten van easyJet zijn ongeveer 1,2 miljard pond. Alle vliegtuigen die vanaf augustus nieuw worden geleverd, zullen beschikken over sharklets (een opstaande verlenging van een vliegtuigvleugel die wervelingen in de lucht vermindert, waardoor het toestel efficiënter vliegt). Door de introductie van de nieuwe stoelen, de sharklets en de lichtgewicht trolleys kan de luchtvaartmaatschappij jaarlijks bijna 2,7 miljoen pond besparen. Door de efficiënte bedrijfsvoering van easyJet is de ecologische voetafdruk van een easyJet-passagier al 22% minder dan een passagier die reist met een traditionele luchtvaartmaatschappij op dezelfde route en in hetzelfde vliegtuig. Opnieuw Carolyn McCall: "easyJet zet zich doorlopend in voor het verder verbeteren van de milieuprestaties en een bewuste omgang met brandstof. Samen met het comfort voor onze passagiers, waren dit belangrijke factoren in onze keuze voor de nieuwe Recaro-stoelen. Hierdoor kunnen we aanzienlijke besparingen realiseren. Dit zorgt ervoor dat wij onze lage tarieven kunnen handhaven - zelfs in een tijd waarin de brandstofprijzen historisch hoog zijn."

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder