easyJet gaat nog meer eco

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

easyJet
Puur op reis: easyJet
Om de CO2-uitstoot verder te verminderen en efficiënter met de brandstof om te gaan neemt easyJet een aantal maatregelen. Zo worden vanaf april op alle 214 vliegtuigen van easyJet speciale lichtgewicht stoelen en trolleys (voor eten en drinken) in gebruik genomen. Daarnaast worden aerodynamische verbeteringen ingevoerd, zoals sharklets: brandstofbesparende vleugeluiteinden.

De luchtvaartmaatschappij introduceert de lichtgewicht stoelen ook in veertien nieuwe vliegtuigen, die vanaf april in gebruik genomen worden. De stoelen zijn 26 procent (bijna 600 kilogram) lichter per vliegtuig dan de huidige stoelen. Ook de veiligheidsgordels zijn lichter. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen om passagiers optimaal comfort te bieden. Lekker ontspannen kan ook doordat de rugleuning in een hoek van 15 graden geplaatst kan worden. Daarbij zorgt het slankere design van de rugleuning voor meer ruimte. Carolyn McCall, CEO van easyJet, vertelt: "Naast de brandstofbesparing geloven wij dat onze passagiers door het ergonomische ontwerp van de stoelen een duidelijk verschil zullen merken in zitcomfort en ruimte."

Ecologische voetafdruk easyJet-passagier ligt 22 procent lager

De jaarlijkse brandstofkosten van easyJet zijn ongeveer 1,2 miljard pond. Alle vliegtuigen die vanaf augustus nieuw worden geleverd, zullen beschikken over sharklets (een opstaande verlenging van een vliegtuigvleugel die wervelingen in de lucht vermindert, waardoor het toestel efficiënter vliegt). Door de introductie van de nieuwe stoelen, de sharklets en de lichtgewicht trolleys kan de luchtvaartmaatschappij jaarlijks bijna 2,7 miljoen pond besparen. Door de efficiënte bedrijfsvoering van easyJet is de ecologische voetafdruk van een easyJet-passagier al 22% minder dan een passagier die reist met een traditionele luchtvaartmaatschappij op dezelfde route en in hetzelfde vliegtuig. Opnieuw Carolyn McCall: "easyJet zet zich doorlopend in voor het verder verbeteren van de milieuprestaties en een bewuste omgang met brandstof. Samen met het comfort voor onze passagiers, waren dit belangrijke factoren in onze keuze voor de nieuwe Recaro-stoelen. Hierdoor kunnen we aanzienlijke besparingen realiseren. Dit zorgt ervoor dat wij onze lage tarieven kunnen handhaven - zelfs in een tijd waarin de brandstofprijzen historisch hoog zijn."

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder